Ter Leede JO11-1 – Valken ’68 JO11-1 7-1 (3-1) Terugkeer?

(van een onzer verslaggevers)

Met een ijsvrij veld, maar de lichten aan, kwam er een waterig zonnetje door op sportpark de Roodemolen. De eerste paal voor de nieuwe kleedkamers is al geslagen bij de buren van Teylingen, dus wie weet krijgen we dan iets meer ruimte inde kleedkamer. Een voor een druppelde de mannen de kantine binnen. Om 8::15 gingen de mannen het veld op om aan de warming-up te beginnen voor de laatste competitie wedstrijd van het jaar tegen de Valken, uit Valkenburg (ZH). Een bekende tegenstander die we ook al in de bekerronde hadden getroffen, en waar toen was gewonnen, maar resultaten uit het verleden, de rest kunt u zelf wel invullen. We begonnen met Maarten in de goal, achterin Martijn, Kaya en Levi. Rein bezet het middenveld en voorin Milan en Xavier. Timo begon de wedstrijd wissel. Na de moeizame overwinning van vorige week tegen Katwijk, was het duidelijk dat er deze wedstrijd uit een ander vaatje getapt moest gaan worden.

Messcherp begonnen de mannen aan de wedstrijd en probeerde de tegenstander direct onder druk te zetten, dit gaat altijd gepaard met enig risico, want er ligt dan ook veel ruimte achter de verdediging. Iets waar de tegenstander ook van probeerde te profiteren. Omdat ook de tegenstander druk wou uitoefenen moest Ter Leede hier onderuit proberen te voetballen. Deze keer was TL echter wel effectief in de afronding, goed druk zetten van Xavier, die Milan vrij zette voor de keeper en die ronde keurig af, 1-0. TL verslapte niet en kreeg nog een paar kleine kansen via Levi en Milan, maar zij kwamen een teenlengte tekort. Ook Rein kwam ook nog met een paar schietkansen, maar een bal op de paal en een paar schoten net over of gered door de keeper, bracht helaas niet het gewenste resultaat. Toch kwam de 2-0 op het bord. Aan de rechterkant werd de bal veroverd en Xavier werd weggestuurd, die twijfelde niet en schoof de bal koeltjes achter de keeper. Valken ging echter niet bij de pakken neer zitten en gooide er nog een schepje bovenop en ging nog meer de duels aan. Goed om te zien is dat de TL mannen zich hierdoor niet lieten intimideren en  gewoon hun eigen spel bleven spelen. Helaas kwam de tegenstander toch op 2-1, een onderschepping en de aanvaller faalde 1-op-1 met Maarten niet. Maarten redde nog een paar goedd inzetten van Valken in de 1e helft, maar hij stond weer uitstekend op zijn post. Van achteruit een bal op Milan, die goed zijn lichaam gebruikte en de bal in de hoek schoot en de marge weer op 2 bracht, 3-1. Met deze stand gingen we de rust in.

Met de gebruikelijk limonade, rondje aandachtspunten van de staf gingen de mannen op voor de 2e helft. Vraag was of ze door konden gaan met hun goede spel, en hoe de tegenstander zou reageren op de achterstand, met welk plan zouden zij komen. Eigenlijk was de 2e helft nog beter dan de 1e, de backs deden nog meer mee, mooie combinaties volgden en achterin werd er met het mes tussen de tanden verdedigd onder leiding van Timo, die zijn mannen goed bleef neerzetten en ook zelf af en toe inschuift om een man meer te creëren. En als er iets door heen glipte, dan stond daar altijd Maarten nog.

Een mooie steekbal op Milan die schoot, maar de keeper redde keurig, alleen had die niet op de slim meegelopen Xavier gerekend, die dan ook de 4-1 aantekende. De 5-1, was een mooie rush van Kaya van achteruit, hij bleef lopen en kwam niemand tegen die hem kon afstoppen en schoot de bal keurig achter de keeper. Nu ging het snel, de 6-1 was voor Martijn. Xavier krijgt de bal van Rein, schiet hem op de keeper en in de rebound op de paal. Martijn was goed meegelopen en schoot tussen de keeper, verdediger en via binnenkant van de paal snoeihard de bal in de touwen. De 7-1 was de mooiste goal. Mooie opbouw van achteruit, via Xavier, Milan en Rein, komt de bal bij Kaya die de bal er keurig inglijdt. Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal, alhoewel die dit deed in een mooie begonnen counter. Met een mooie uitslag is TL weer terug zoals het dit seizoen was begonnen, fris combinerend voetbal. Mooi om te zien dat iedereen een doelpunt kan maken en dat we elke week andere mannen op het scoreformulier hebben staan.

Met 16 op 7 gaat de JO11-1 aan de leiding in de competitie. Op 14 januari gaat de reis weer verder.

Aanstaande zaterdag de wedstrijd tegen Warmunda JO11-1, op sportpark de Roodemolen. De volgende ronde in het bekeravontuur van mannen van Ter Leede. De aftrap is om 09:00. Voorwaarts Ter Leede.

Wedstrijdverslag Valken´68