Ter Leede JO11-1 – Warmunda JO11-1 Blonde Lokken

Voor de 2de bekerronde kwam Warmunda JO11-1 op bezoek op Sportpark de Roodemolen. Ondanks dat hun thuisbasis maar hemelsbreed 2 kilometer verwijderd is was dit de eerste onderlinge krachtsmeting. Een voor Ter Leede dus onbekende tegenstander die echter in de beker al eens eerder op bezoek was geweest in Sassenheim. Het selectieteam van RKVV Teylingen JO11-1 van hoofdtrainer Marcel de Groot was toen de tegenstander. Na de bekerwinst promoveerde Warmunda naar de 2de klasse. Ter Leede was dus gewaarschuwd voor de snelle blonde lokken van Fien, Sara en Anne-Lynn. Ook in de competitie staan deze dames hun mannetje. Zo werd er maar nipt verloren op sportpark de Krom van de blonde oud Ter Leede spelers, Alexander en Fedde.

Voor het eerst sinds lange tijd was het hele Ter Leede team op tijd in de kantine. Vanaf het eerste fluitsignaal toog Ter Leede in de sterkste formatie ten aanval. Het doel van de bezoekers werd vanuit allerlei mogelijke kanten onder vuur genomen maar de Warmunda keeper Maarten gaf geen krimp. Hij wist met enkele fabelachtige reddingen zijn doel schoon te houden. Warmunda overleefde de hectische beginfase en bij de tweede aanval kwamen zij zelfs op voorsprong. Het zondagsschot naar voren werd ongelukkig verlengd door linksback Martijn. Zijn directe tegenstander twijfelde niet en haalde meteen onverwoestbaar uit, 0-1 in de 8ste minuut van de wedstrijd. De aanvallen van Ter Leede werden nog furieuzer en in de 14de minuut dan eindelijk de gelijkmaker. De inzet van Xavier werd nog gestopt maar Milan was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken, 1-1. Ook bij de tweede treffer was Xavier betrokken. Onzelfzuchtig had hij oog voor de meegelopen Kaya die van dichtbij voor open doel kon binnen tikken, ruststand 2-1.

2 minuten in de tweede helft was het weer Kaya die kon scoren. Samen met Rein zette hij de aanval op en oog in oog met de keeper wist hij met een mooi lobje het net te vinden, 3-1. De treffer leek een bevrijding maar ook daarna had Ter Leede de grootste moeite met de linkerspits van Warmunda. De bezoekers wisten zelfs de achterstand te verkleinen tot nog maar 1 doelpuntje. Rechterspits Fien brak door op snelheid en zelfs centrale verdediger Timo wist haar voorzet niet te stoppen, 3-2 in de 33ste minuut van de wedstrijd. De spanning hield aan tot de 43ste minuut als Xavier met een fabelachtige kapbeweging zowel de keeper als zijn directe tegenstander het bos in stuurde, 4-2. In dezelfde minuut scoorde Xavier nogmaals, 5-2. Hierna leek de weerstand gebroken maar nu bleek opeens de paal een te grote hindernis. Tot tweemaal toe spatten de pogingen van Milan hierop uiteen.

Het beker avontuur van Warmunda eindigde dus in Sassenheim. Maar met zo’n goede keeper en snelle rechterspits is het een ploeg waar zeker rekening mee moet worden gehouden in de competitie. Maar goed dat de Ter Leede keeper Maarten niet onder de indruk was van al die blonde lokken :-).

Een trotse vader die als supporter graag Jaap wil bedanken voor de mooie samenvatting van onze helden