Ter Leede JO11-1 – WVC JO11-1 8-0 (2-0) The story continues… 05/11/2016

(van een onzer verslaggevers)

Zaterdag 5 november, de herfst begint zijn inval te doen in de Lage Landen en zo ook in en om Sassenheim. Blaadjes vallen van de bomen, het wordt kouder (toch trainen er nog spelers in hun korte broek (bikkels!!)) en het begint ook te regenen. Toch voel je een warmte als je om 7:45 de kantine binnenkomt van Ter Leede, alhoewel dit natuurlijk ook het idee van de koffie of thee kan zijn. De jongens zoeken elkaar gelijk op en een aantal hebben weer de grootste praatjes. Onderwerp van de dag bij de ouders was vandaag koppel-sjoelen waar de mannen later deze dag nog zouden gaan kijken naar hun trainer Tim en zijn nieuwe sjoel partner Andien.

Terug naar het geen waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat, de wedstrijd tegen WVC, een onbekende voor ons, maar gepromoveerd uit de 3e klasse, dus wel alert en scherp beginnen, wedstrijden win je tenslotte niet op papier maar op (kunst)gras. Om iets voor half negen floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. Het technisch hart had zichzelf weer verdeeld over beide zijden van het veld, waarbij Mike de aanwijzingen aan de buitenkant gaf en Lars en Tim de kant van de wissels. Kaya begon deze ochtend als wissel. Voor de rest de gebruikelijke 7, Maarten in goal, Martijn, Timo en Levi de achterhoede, Rein op het middenveld en Milan en Xavier de spitsen van dienst.

Ter Leede begon gelijk fel en probeerde de tegenstander direct vast te zetten op eigen helft. Eerste kansje was nog voor WVC, maar TL nam daarna de wedstrijd geheel in handen, dit resulteerde al snel in de openingstreffer, Levi geeft een steekbal op Xavier, die behoudt goed het overzicht en speelt breed op Milan, die de bal keurig binnenschuift, 1-0. Goed om te zien is dat TL hierna niet verslapt, maar gelijk doorgaat en de druk erop houdt. Voorin wordt de verdediging goed vastgezet, en voetbalt WVC zich er dan toch uit, dan staat de achterhoede zijn mannetje en zit er dan kort en fel op. De 2-0 van Rein komt voort uit het druk zetten van TL. Verdediging van WVC levert de bal in bij Martijn, en via Milan komt de bal bij Rein en die schiet van afstand de bal in de hoek. Met nog wat hele en halve kansen gaat we met 2-0 de rust in.

In de rust gaan de mannen lekker aan de limonade (alhoewel lekker, deze week schijnt die niet echt goed gemengd te zijn want menigeen giet de inhoud van zijn beker weer gauw leeg). Een ouder spring nog over het hek om zijn zoon nog een paar tips te geven, en de rest doen de trainers. De 2e helft hetzelfde spelbeeld, WVC komt bijna niet van de eigen speelhelft af en het is TL wat de klok slaat, maar dit wel verzorgt blijft doen. Spelers gaan ook niet op zoek naar eigen succes en blijven de bal rondspelen (soms iets te veel zelfs). De 3-0 komt van Xavier, via een combinatie met Rein krijgt hij hem aan de zijknat en schiet op de goal, via een been van de tegenstander gaat die door de benen van de keeper. Op rechts komt Rein door en geeft een perfect voorzet die keurig bij de 2e paal terechtkomt, waar Xavier klaar staat en hem keurig binnenkopt, 4-0.

Hierna een bal die tussen de verdediging doorschiet, en de spits gaat op Maarten af, die het schot vakkundig onschadelijk maakt. Verder heeft Maarten deze wedstrijd niet veel te doen gehad, maar des te knapper dus dat die wel de concentratie kan opbrengen om gefocust te blijven. Ook “Der Kaiser” Timo schakelt zich veelvuldig in, maar ontbeert het geluk om een treffer te maken. Hij doet wel waar hij voor staat en geeft leiding aan de defensie. De 5-0 van Rein komt na een diepe bal op Xavier, die geeft voor op Rein die hem koeltjes, doch resoluut afwerkt. De verdediging van TL schakelt zich ook steeds meer in, Levi komt door en schiet van afstand in de verre hoek, helaas voor hem tikt de keeper de bal weg, maar Milan staat daar op zijn Inzaghi’s (alias Super Pippo) klaar om deze binnen te tikken, 6-0. Timo speelt Levi in, die steekt de bal door op Kaya die hem binnentikt achter de keeper. Het slotakkoord is voor Kaya, hij krijgt de bal van Martijn, draait naar binnen en schiet de bal nog lekker in de kruising, 8-0.

dosr1Niet veel later fluit de scheids voor het einde van de wedstrijd. Wederom een solide maar duidelijke overwinning. Complimenten ook voor de tegenstander die bleven voetballen en er geen schoppartij van maakte. Uitslagen op de andere velden leert ons dat we nu 1e staan met 6 op 6 en de rest volgt vanaf 4. Zegt nog niks, maar is wel lekker om alvast 2 punten voorsprong te hebben. Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen Rijnvogels JO11-1, een oude bekende uit de bekercompetitie. De aftrap is zoals gebruikelijk om 08:30. Voorwaarts Ter Leede.