Ter Leede JO11-2: het laatste kwart werd het erg spannend

Ter Leede JO11-2 Voorschoten`97 JO11-3 eindstand 2 – 2

Op zaterdag om 10 uur was de aftrap van de thuiswedstrijd van de JO11-2 tegen de JO11-3 van Voorschoten ’97. Het weer ging alle kanten op, met eerst bijna storm en regen, dat daarna iets terugliep tot alleen regen en tegen het eind van de wedstrijd zelfs zon!

Ter Leede startte sterk met twee kansen die er bijna in gingen. Voorschoten kreeg hierna ook een kans en schoot net naast. Met een mooie doelpoging van Dawid in de kruising rechtsboven die gered werd door de goede keeper van Voorschoten en een poging van Voorschoten uit een corner kwam het eerste kwart tot een eind.

In het tweede kwart kwam Mees dichtbij een openingstreffer met een schot dat rakelings voorlangs ging. Jette kreeg een elleboog in het gezicht die niet Was gezien door de scheidsrechter, maar gelukkig kon ze goed verder spelen. Ter Leede was in deze fase duidelijk de sterkere ploeg en Tim Turenhout rook zijn kans. Van grote afstand schoot hij en hoewel de bal niet supersnel ging, zat er een lastige stuit in die de keeper niet kon houden. Het was 1-0! Tegen deze verslaggever vertelde Tim tijdens de timeout dat hij gehoord had dat de keeper van de tegenstander een geblesseerde linkerhand had en hij daarom probeerde om een poging op die kant van hem te doen met dus dit resultaat. Ook Jette kreeg nog een mooie kans in het tweede kwart, maar schoot helaas net voorlangs.

In het derde kwart wisselde Ter Leede van helft en had het team wind tegen. Dit maakte Voorschoten duidelijk sterker. Na een safe van keeper Jens, lukte het Voorschoten om uit de rebound 1-1 te maken. Ter Leede liet het er niet bij zitten en ging vol in de aanval met een schot op de paal van Jesper als resultaat.

In het laatste kwart werd het erg spannend. Alles was nog mogelijk en de twee teams waren erg aan elkaar gewaagd. Tim had weer een belangrijke rol in de 2-1 die volgde: met een geweldige rush aan de rechterzijde omzeilde hij zijn verdediger met een voorzet uit het boekje. Robert Mulder stond klaar voor het goal en scoorde zonder te twijfelen. In de fase doe toen volgde bonkte Voorschoten maximaal op de deur met een poging op de paal en een poging net over. Helaas kwam niet lang daarna de gelijkmaker door een afstandschot. In de eindfase ging het beeld nog heen en weer, maar waren er geen serieuze pogingen meer. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Ondanks dat de Ter Leede spelers baalde van het twee keer verliezen van een voorsprong, was het duidelijk dat de teams goed tegen elkaar waren opgewassen en was dit een terechte uitslag.