Ter Leede JO11-2 Ondanks meer kansen, toch verlies tegen Noordwijk.

Noordwijk JO11-2 – Ter Leede JO11-2 eindstand 4-2

Op zaterdagochtend om 9.45 uur was de aftrap uit tegen de jo11-2 van Noordwijk. Na de nipt gewonnen (3-2) oefenwedstrijd tegen hetzelfde team thuis twee weken daarvoor was de spanning voelbaar tijdens de warming-up.

De toss wees uit dat wij deze wedstrijd moesten beginnen met de wind tegen ons. Gelukkig waren onze spelers daar goed van bewust en begonnen dus met de punt naar achteren op het middenveld. Wat resulteerde in veel mislukte aanvallen van Noordwijk en ons een aantal goede mogelijkheden gaf in de counter. Helaas stond het vizier van onze aanvallers nog niet op scherp en gingen deze kansen er niet in. Met nog een paar minuten te spelen in het eerste kwart lukte het Noordwijk om met een laag schot onder de onze vaste sluitpost Robbert toch te scoren.

De eerste paar minuten van het tweede kwart leverde hetzelfde beeld op als het eerste kwart. Maar het was wel duidelijk dat Noordwijk moedeloos begon te worden doordat ze continue vastliepen op onze verdediging. Dit zorgde ervoor dat Ter Leede meer in balbezit kwam, wat resulteerde in meer kansen, maar nog niet zorgde voor meer doelpunten.

Aangezien de hemelgoden inmiddels alle kranen hadden opgezet en zowel spelers, coaches en publiek doorweekt waren was het fluitsignaal voor de rust een welkome interventie.

Na de rust, met nu de wind in de rug en de regen nog steeds met bakken uit de hemel kwam, ging Ter Leede met nu de punt naar voren op middenveld, vol de aanval in om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Na een goede interceptie door Jens, kon door kort combinatiespel op het middenveld Mees aan de linkerkant worden vrijgespeeld. Die na een korte rush, de bal vol op zijn linker pantoffel nam en de bal in de lange hoek schoot. 1-1.

Helaas liet Noordwijk het er niet zomaar bij zitten en zochten gelijk weer de aanval op. Het schot wat daaruit voortkwam knalde uiteen op de lat, maar belande helaas voor de voeten van een van hun aanvallers die hem makkelijk kon intikken, omdat Dawid niet meer op tijd zijn positie onder de lat kon innemen. 1-2

Bij de start van het vierde kwart kwam de regen nog steeds met bakken uit de hemel. Noordwijk begon deze periode erg sterk en door wederom kort combinatiespel van Noordwijk wisten zij direct de 1-3 te maken. Met nog genoeg tijd op de klok zocht Ter Leede weer de aanval op, met mooie acties van Tim op middenveld kregen we het initiatief weer terug. De verdediging van Noordwijk stond zo erg onder druk dat het niet lang meer zou duren voordat er weer een doelpunt zou vallen. En dat gebeurde ook, na verkeerd uitverdedigen van Noordwijk kwam de bal bij Jette, die de bal met haar buitenkant rechts geweldig laag in de hoek schoot. 2-3. Met nog een paar minuten spelen werd alles op de aanval gezet om zodoende nog een punt mee naar huis te nemen. Helaas werd deze aanvalsdrang gelijk door Noordwijk afgestraft. De linker buitenspeler van Noordwijk kon na een goed loopactie de bal voorgeven, maar doordat deze bal verkeerd werd geraakt, ging die pardoes de korte hoek in. Dit zorgde voor een eindstand van 2-4. Ondanks dit verlies gingen de spelers met opgetogen hoofd en doorweekte kleding onder luid applaus van het meegekomen publiek de warme douche opzoeken.