Ter Leede JO11-5 hersteld zich goed na verlies

Ter Leede JO11-5 – HVV Hercules JO11-1 Eindstand 6-0

Na een doordeweekse 7-3 nederlaag bij sc HMSH (Houdt Moedig Stand Haag) was dit weekend de andere gebruiker van Sportpark Escamp de tegenstander,  HVV Hercules. De clubs deelden tot voor kort nog de faciliteiten aan de Vrederustlaan 117 in Den Haag. Na een  strubbeling van €40.000 werd de samenwerking gestaakt. HVV Hercules trainer Abderrahim Ouahhabi beschikte over een volledig fitte selectie met een warme bank van 5 reservespelers. De Hagenaars waren sinds vorige week koploper en stonden gegroepeerd te verdedigen. De Ter Leede aanvallen strandden in het overvolle centrum. Uiteindelijk kwam er een vrije trap aan te pas om de wedstrijd open te breken. Meerdere spelers meldden zich bij de bal maar uiteindelijk eiste Ter Leede aanvoerder Sam de bal op. Met een striemend schot in de verre hoek opende hij op onnavolgzame wijze de score, 1-0. Net voor de eerste time out vergrootte Ter Leede uitblinker Chris de voorsprong tot 2 doelpunten. De Sassemers bleven de aanval zoeken. De inzet van invaller Jesper werd net voor de doellijn gestopt. Ruststand 2-0.

In de rust hadden de Hagenaars hun plannen aangepast. Hierdoor kregen ze meerdere corners die door hun sterke luchtmacht levensgevaarlijk waren. Tot tweemaal toe werd Ter Leede keeper Jelle gered door het engeltje op de lat. Ter Leede schakelde snel maar weer leek de aanval vast te lopen in het drukke centrum. Kort combinatie voetbal zorgde toch voor een opening voor Job, 3-0 in de 37e minuut. In het laatste Haags kwartiertje trokken de rood gelen de wedstrijd weer naar zich toe met Tijs voorop. De voorzet van Thymen verdween door een fabelachtig lobje van Chris in het doel, 4-0. De corner van Floris werd onhoudbaar binnen gekopt door Mats, 5-0. 2 minuten voor het einde was het Sam die de bal in de kruising poeierde, eindstand 6-0.

Door de winst van Ter Leede nemen zij de koppositie over van HVV Hercules. De Sassemers moeten wel HMSH op doelsaldo boven zich dulden.