Ter Leede JO11-5 ongeslagen kampioen!

Zaterdag 13 mei was een spannende dag voor Ter Leede JO11-5. Het team stond ongeslagen aan kop en speelde uit tegen ASC. Een gelijkspel zou voldoende zijn voor Ter Leede om het kampioenschap veilig te stellen, maar natuurlijk ging het team voor de winst.

Aan het begin van het seizoen 2022-2023 had het team het moeilijk. De spelers moesten nog ingespeeld raken op elkaar en de tegenstander was vaak een kop groter en fysiek sterk. Gaandeweg het seizoen is de JO11-5, onder begeleiding van Sebastiaan, Dirk en Majid, uitgegroeid tot een team dat elkaar weet te vinden in het veld en elkaars talenten en kansen goed benut.

Ter Leede speelde vandaag onder een heerlijk voorjaarszonnetje tegen ASC. Al snel kwamen de kansen en die werden goed benut. Met 4-1 voorsprong gingen ze de rust in. Maar ASC was een waardige tegenstander en maakte het spannend door na de rust tot maar liefst 4-3 terug te komen. In de laatste fase van de wedstrijd scoorde Ter Leede de 5-3 en was de winst en het kampioenschap voor hen.

De blijdschap was groot bij het team, de begeleiders, ouders en betrokken familie. Gehuldigd met medailles om de nek vertrokken de kampioenen Abadi, Boris, Brendt, Daan, Hugo, Kay, Liam, Ruben, Younes en Yousef, naar de Ter Leede kantine voor kinderchampagne en patat, terwijl “We are the Champions” voor hen door de speakers klonk.
Wat een feest! Een fantastische afsluiting van deze competitie.