Ter Leede JO11-5 Verslaat de Haantjes

Ter Leede JO11-5 – Quick JO11-3 eindstand 10-3

De tegenstander in de tweede competitieronde was de Haagse Voetbal- en Cricketvereniging Quick JO11-3 (HV &CV Quick). Deze haantjes van Quick verloren de toss en kregen daarom de wind op kop. Door de straffe wind kregen ze maar met moeite de bal uit hun keepersgebied. Als dit al lukte stond daar meteen de Ter Leede verdediging. Het eerste en het tweede afstandsschot van back Mats waren meteen raak, 2-0. Ook het schot van back Thymen verdween tussen de palen. 3-0. De eerste helft eindigde in een 6-0 voorsprong na een eigen doelpunt en spitsengoals van Job en Floris.

Na de rust waren de rollen omgedraaid. Nu moest Ter Leede niet alleen de hanen trotseren maar ook de elementen. Dit lukte in eerste instantie, 7-0 Floris. Ter Leede keeper Jelle moest eindelijk handelend optreden. Dat deed hij goed maar ondanks zijn warme muts was hij niet voorbereid op zoveel tegenwind, 7-2. In het Haagse kwartiertje ging zelfs de keeper van Quick bij spelhervattingen mee naar voren.  “La saeta rubia” Floris maakte optimaal gebruik van de geboden ruimte en schoot zijn hattrick vol, 9-2. In blessuretijd werd ook het harde werken van Chris beloond. Op aangeven van Jesper scoorde hij de 10-3 eindstand.

De armada van trainer Cody met op het middenveld Sam wist ondanks de verraderlijke elementen ook de tweede wedstrijd in de JO11 klasse te winnen. Op doelsaldo staan ze zelfs tijdelijk op de eerste plek in de competitie.