Ter Leede JO11-5 versterkt koppositie

FC Gravenzande JO11-3 – Ter Leede JO11-5 eindstand 0-4

Voor de derde speelronde reisde Ter Leede af naar sportpark Juliana. Tegenstander FC Gravenzande Jo11-3 was na de winterstop gepromoveerd en speelde nu voor lijfsbehoud. Het team zakte in en gokte op een bevlieging van hun somalische superspits Mighty Mous. Ter Leede had moeite met dit betonvoetbal. Toch wist back Thymen na 6 minuten speeltijd de score te openen, 0-1. Het hakje van Mats was de inleiding tot het tweede doelpunt. De inzet van Sam werd gekeerd maar spits Job was er als de kippen bij, 0-2. 0-3 Kwam van de voet van Floris. Toen sloeg de vlam in de pan. Migthy Mous vergreep zich. Met een linkse directe velde hij zijn directe tegenstander. De goed leidende scheidsrechter had geen VAR of luidruchtige ouders nodig om de situatie goed in te schatten. Resoluut werd de tijger van de savanne naar de zijlijn gestuurd. Slachtoffer Mats kon ondanks zijn rode wang het spel vervolgen.

Na rust leek Ter Leede de wedstrijd te willen beslissen. Maar de voorzetten van rechtsbuiten Jesper werden niet op waarde geschat. Pas bij zijn vierde poging vond de ijverige Chris het net, 0-4. In het laatste kwart zakte het spel van beide teams steeds verder weg. De gelegenheid coaches van Ter Leede, Sebastiaan en Arnold, waren niet bij machte om de doelpuntenmachine weer aan de praat te krijgen. Ook hun laatste aanvallende wissel had geen enkel effect. De Gravenzandse coach bracht na overleg nog wel de in genade aangenomen spits Mighty Mous weer binnen de lijnen. Maar hij schoot onder druk van zijn vocaal aanwezige ouders nog geen deuk in een pakje Halva (een Somalische specialiteit). Ter Leede keeper Jelle hield hierdoor voor het eerst in zijn prille keepers carrière eenvoudig de 0. Hij werd hierbij wel geholpen door uitblinker Tijs.

Het debuut van de Ter Leede interim coaches verliep alles behalve vlekkeloos. Ter Leede liet zich meeslepen in het betonvoetbal van de Westlanders en de spelers gingen voor eigen geluk. Ondanks het slechte spel leverde het uiteindelijk niet alleen 3 punten op maar ook de koppositie in de ranglijst. Volgende ronde de topper in de 2e klasse.