Ter Leede JO13-1: Rode kaarten op de Molen

De wedstrijd tegen Foreholte was niet alleen een derby maar ook een clinch tussen oud -ploeggenoten, en nieuwe klasgenoten. De strak leidende scheidsrechter Hans had er zijn handen vol aan en na 10 minuten was hij al genoodzaakt om de eerste waarschuwing uit te delen. Net daarvoor had uitblinker Floris de thuisploeg op voorsprong  gezet, 1-0 Ter Leede. De thuisploeg had meerdere kansen om de voorsprong uit te bouwen. Maar de poging van Sam werd onreglementair gestopt. De vrije trap resulteerde niet in een doelpunt maar leverde Foreholte wel een gele kaart op. Het tweede doelpunt kwam er uiteindelijk na een assist van Jesper. De bal belandde via de krullen van het kleinste manneke op het veld, Tako, in het net, 2-0 voor Ter Leede. Het noopte de teammanager van Foreholte tot ingrijpen. Tarik kwam het middenveld versterken en prompt werd uit zijn voorzet de aansluitingstreffer gescoord. Ter Leede keeper Jelle wist de kopbal nog te stoppen maar op de rebound had hij geen antwoord, 2-1 ruststand.

De eerste corner van Foreholte na rust was de inleiding tot het derde doelpunt van Ter Leede. In de daaropvolgende counter scoorde weer Tako, 3-1 Ter Leede. De aansluitingstreffer liet nog geen minuut op zich wachten. Na grabbelen van keeper Jelle kopte klasgenoot Jens de bal nog van de doellijn. Via het lichaam van de instromende Foreholte spits werd alsnog gescoord, 3-2. De gemoederen naderden ondertussen het kookpunt. Als eerste mocht de Ter Leede aanvoerder zich melden bij de scheidsrechter. Hij had zich vergrepen aan de spelverdeler van Foreholte.  De “jarige Job” liet zich hier niet door van de wijs brengen en verdubbelde de voorsprong, 4-2. Nog geen 2 minuten later kopte Bram Ter Leede zelfs naar 5-2. De drukpan ontplofte. Oud-ploeggenoot Chris kreeg de tweede waarschuwing en zijn ploeggenoot de tweede gele kaart. Ook Ter Leede eindigde de wedstrijd met 10 man. De clinch eindigde in 5-2 overwinning voor Ter Leede.