Ter Leede JO13-1 vs Alphense Boys JO13-2

Ter Leede JO -13 1 vs Alphense Boys JO-13 2 1 – 3

Het was me een zomerstopje wel. De voetbalschoenen stonden nog maar net ingevet in de kast of zij konden er alweer uit. Leuk dat selectie voetbal, maar je houdt zo weinig vakantie over! Dit is geen klacht hoor, want het is heerlijk om te zien hoe die jonge enthousiaste meiden en en jongens hun sport te zien beleven. Zo ook de dames en heren van de nieuwe Ter Leede JO-13 1. Die ik hierna steevast de D1 ga noemen, scheelt ons namelijk type lint. De nieuwe D1 bestaat voor een groot gedeelte uit de D2 van vorig jaar. Dit met aangevuld met Viggo ( oud E1), Jip ( D3 ) en tot grote vreugde van Rosa is Noa weer aangeschoven vanuit de oude D1. Er is inmiddels een schrijven naar alle verenigingen gezonden dat de boilers goed moeten worden aangevuld als we komen, want die meiden hebben van douchen hun tweede hobby gemaakt.

Het technisch hart is voor zowel de jongens en meiden als de ouders geen onbekende. Melvin van Stijn en Thymen Kruider de grote bazen en nemen de trainingen waar. Dit 1 x per week ondersteund door gold old bijna 50 Henk Heemskerk. De broodnodige buffer tussen de ouders en het Technisch hart wordt gevormd door het gouden duo. U weet dan genoeg. En zo staat de organisatie als een huis en kunnen we met goede moed het nieuwe seizoen tegemoet.

Deze jaargang zal de D1 in de hoofdklasse acteren. Dit is een erfenis van eerdere succesvolle jaargangen. En aan ons de zware taak te laten zien dat we daar thuis horen. Dit zal een hele lastige zaak worden aangezien we eerlijk gezegd net wat kwaliteit missen, maar dat maakt de uitdaging des te groter. In voorbereiding speelden we 3 bekerwedstrijden tegen andere hoofdklassen teams. Twee verloren ( s Gravenzande en Wilhelmus ) en 1 gewonnen. ( SHO ) We zijn dus niet door, maar voetballend technisch hebben we hoopgevende dingen gezien. Doelstelling dit jaar is boven de streep blijven met uitzicht op het bovenste rechter rijtje!

En dan mag je vandaag aantreden tegen de opleiders uit de regio: Alphense Boys JO-13 2 ( ABD2) Deze vereniging speelt met de alle selectie teams minimaal hoofdklasse, waarvan de meeste divisie niveau. ABD2 is een team wat we als D2 vorig jaar ook al tegen kwamen. Toen 1 verlies en 1 gelijkspel waar we eigenlijk het gelijke spel hadden moeten winnen. Maar goed als telt niet in de sport. Als goede opleider betaamt scout je de omgeving af en zo kan het zijn dat AB van vorig jaar er iets anders eruit ziet. Maar feit blijft dat techniek goed wordt gekoppeld aan verzorgd veldspel. Aan ons de taak om druk te geven en fysiek ons mannetje proberen te staan.

In een mooi zonnetje trapten we op veld 1 ( adel verplicht) om 10.00 uur ( wat een verademing ) af. Helaas was Rosa niet inzetbaar i.v.m. liesklachten en zo kon het dat we Gijs aansloot vanuit de D2. Luan zat de eerste helft naast hem op de bank. Op doel Mike. Van Links naar rechts Hugo, Noa, Denzil (c) en Jip. Middenveld. links Tijs mid – mid Rowey en rechts Ryan. Wessel als spits, geflankeerd op links door Nick en op rechts door Viggo.

Al snel pakte AB het overwicht en drukte ons achteruit. En wat makkelijk gegeven vrije trap werd binnen 10 minuten keurig in de verre hoek binnen geschoten. Nog geen 5 minuten later lag de 0-2 al in het mandje. Hun bonkige spits werd mooi weggestuurd en 1 op 1 faalde hij niet. Eerlijk gezegd was ik toen een beetje bankg dat we zouden worden overlopen. Dit werd gestoeld door een aantal kansen maar keeper Mike stond in de weg of een verdediger. Zelf hadden we ook wat kleine kansjes. maar niet noemenswaardig. Het was wel goe dom te zien dat de wil en de strijd er aan onze kant wel was. Alleen was AB een tikkeltje beter. Aan het einde van de 1ste helft kregen we wat mijn betreft een cadeautje van de scheids. Een corner die in de 16 kwam en plots ligt de bal op de stip. Dit wegens duw en trek werk. Aan Denzil de taak om het kado uit te pakken. Hij hield zijn prachtig koppie cool en schoof het leder keurig in de hoek. 1-2. En misschien???

In de rust werd Viggo vervangen door Luan en kwam Gijs in het veld voor Hugo.

Tweede helft zagen we een nog strijdbaarder TL en dit resulteerde in een optisch veldoverwicht. Niet dat de kansen om de oren vlogen, maar het had zomaar 2-2 kunnen worden. AB had hun gevaarlijk bal vaste spits en pikte zo ook hun kansjes mee. Kort voor tijd moesten we toch toe staan dat de 1-3 werd binnen geschoten. De korte corner variant werd goed uitgespeeld en de derde werd binnen getikt. De in de tweede helft beter fluitende scheids floot af en zo sloten wij onze eerste competitie wedstrijd verliezend af. Geen schande overigens want AB was, nu nog, sterker. Zoals gezegd aan inzet en strijd lag het niet, maar de mannen in het wit en rood zijn net wat verder. Maar kop op we gaan daar nog een keer op visite.

Deze week weer lekker trainen en zaterdag uit tegen RKAVV. Zij wonnen hun eerste wedstrijd met 4-3 tegen Forum sport. Wat dat betekent weten we zaterdagmiddag rond 12.00 uur. Hierbij wil ik de grensrechter van Ter Leede bedanken. Als een jonge hinde liep hij het kalk van de lijn af, was scherp en zat er bovenop. Geeft alleen maar aan de lat hoog ligt voor de volgende… Gijs bedankt voor het invallen. Het zou zo maar kunnen dat we nog eens een beroep op je doen!

Grt. van uw verslaggever