Ter Leede JO13-1 wint Pinkstertoernooi bij de buren

Voorhout,  In het Pinksterweekend heeft Ter Leede JO13-1 het Jan Schrama Voetbaltoernooi 2019 op zijn naam geschreven. Dit toernooi werd voor de 9e keer georganiseerd op sportpark Elsgeest te Voorhout. In de eerste poulewedstrijd moest worden aangetreden tegen de plaatselijke favoriet Foreholte JO13-1. Op deze armada van hoofdcoach Justin Compier leed Ter Leede reeds meerdere malen schipbreuk. De harde tegenwind voorspelde daarom niet veel goeds. Maar de eerste kansen waren voor de bezoekers. Toch was het keeper Maarten die zijn team overeind hield. Na een spannende strijd eindigde de eerste wedstrijd zoals die was begonnen 0-0.

In de tweede poulewedstrijd tegen R.K. Sportvereniging Door Eendracht Sterk (RKDES) uit Kudelstaart waren de weerelementen Ter Leede gunstig gezind. Gelegenheidsspits Levi maakte hier optimaal gebruik van. Hij krulde de bal tot tweemaal toe in het net. Stormram Timo verdubbelde de voorsprong zelfs tot 4-0 voor Ter Leede.

Ondertussen waren de kampioensaspiraties van de thuisploeg door de Koninklijke Haarlemsche Football Club (HFC) JO13-3 om zeep geholpen. Deze oudste club van Nederland was de volgende tegenstander voor Ter Leede. Weer had coach Michiel “Peer” van Delft de poppetjes goed staan. Na een vloeiende combinatie tussen Milan, Xavier, en Kaya, was er een intikkertje voor Ruben, 0-1 voor Ter Leede. “The Good Old” gingen middels afstandsschoten op zoek naar de gelijkmaker . Zij werden hierbij geholpen door de wind en onnauwkeurigheid bij Ter Leede spits Xavier. Tot tweemaal toe schoot Xavier de bal op de paal. Na 14 minuten was ook deze storm gaan liggen. Ter Leede kon zich opmaken voor de winst van het Jan Schrama toernooi.

Finale Jan Schrama toernooi

Hiervoor moest er worden gewonnen van het gelegenheidsteam van Onze Gezellen. Binnen 1 minuut keken de Gezellen tegen een 1-0 achterstand aan na een fabelachtig afstandsschot van Ter Leede middenvelder Milan. Voor de laatste minuten was het voor Ter Leede alle hens aan dek. Met vereende krachten van Marnix en Mats werd het doel schoongehouden, eindstand 1-0.

Na een goed seizoen in de eerste klasse werd er op de slotdag alsnog een prijs in de wacht gesleept. Middenvelder Kaya vertrekt dus niet met geheel lege handen naar sportpark Nieuw Zuid. Ook trainers Lars, Sam en “Peer” verlaten sportpark de Roodemolen met opgeheven hoofd. Ouders en kinderen willen hen dan ook zeer hartelijk bedanken voor hun wekelijkse inzet en toewijding.