Ter Leede JO14-1 wint toernooi in Waterwijk!

Het laatste uittoernooi van het seizoen stond zaterdag op de planning en wel in Waterwijk Almere. De heenreis duurde maar liefst 70 minuten omdat de hele A4 vaststond met als gevolg dat de meesten een half uur van tevoren aankwamen en twee spelers een minuut of tien. Moet kunnen tegen het einde van het seizoen. We sluiten af zonder verwachtingen, zowel staf als spelers en waarschijnlijk ook de vele meegereisde ouders (top!).

Drie tegenstanders als DSO en Waterwijk hebben ook eerste klas gespeeld en één tegenstander uit Urk hoofdklasse. Daar zijn we niet zo van onder de indruk omdat we ook bij het Easter Open East prima gespeeld hebben tegen topklassers en we wonnen onze laatste wedstrijd met 4-1 tegen de nummer drie Voorschoten van de competitie. We hebben ze nog wel voorgehouden om compact te spelen als we een potje willen winnen.

De wedstrijden kunnen we kort over zijn, bijna iedereen speelde 0-0, omdat de wind iedereen parten speelde en omdat we ongeveer even sterk waren. De eerste wedstrijd tegen DSO eindigde dan ook in 0-0, de as dicht houden, snel kantelen, omschakelen en gebruik maken van wind mee maakt het een spannende wedstrijd. Kian schiet nog van een metertje of 40 op de lat en Sam ook nog een keer van een meter of twintig. Intussen zijn Luca en Jesse aangekomen, want die wilden zichzelf stretchen door eerst nog een helftje met JO17-2 mee te voetballen. De tweede wedstrijd tegen Waterwijk weten beide partijen beter om te gaan met de wind en eindigt in 1-1, want Sam (de Kurk) schiet de terecht gegeven penalty in het zijnetje. De derde wedstrijd was het mooist want die winnen we met 2-1 en hoe, want Luuk vL scoort zijn eerste goal van het seizoen vanaf een meter of 35 en de tweede goal scoren we met een mooi uitgespeelde combinatie op de helft van de tegenstander vanuit wind tegen door een schot van Kian. De vierde wedstrijd tegen de hoofdklasser uit Urk was het spannendst want de squad was erachter gekomen dat we vandaag wel eens zouden kunnen winnen en dit is de sterkste tegenstander, uitslag 0-0, dankzij Kilian, want die tikt de bal met wind mee geschoten na een zweefduik naast de goal. We zijn afhankelijk van een andere wedstrijd en die valt terecht onze kant op, niet alleen de kids vonden het spannend. En dat maakt ons winnaar van het toernooi! Misschien voor sommigen wel de eerste beker die we winnen. Natuurlijk mag Sam Beudeker deze prijs ophalen en meenemen, omdat hij heeft besloten om volgend seizoen met zijn (school)vrienden in Nieuw Vennep te gaan voetballen. We gaan ‘m missen, maar zien hem hopelijk terug over een jaartje of vier voor ons vlaggenschip… Rest ons nu nog de slotdag en het Teylingen toernooi.