Ter Leede JO15-1 als derde de winterstop in!

Ter Leede JO15-1 vs FC Oegstgeest JO15-1  7-0 ( 5-0 )

Met kleine kinderen heeft u, afgelopen week, zeer waarschijnlijk een aantal keer “het hoor de wind waait door de bomen” mogen aanhoren, maar je kunt natuurlijk ook overdrijven. Ik zag een zeemeeuw op een hek zitten schuddend met zijn kop, hij moest richting Katwijk en hij zag het zelfs niet meer zitten. Met andere woorden het was stormachtig weer afgelopen zaterdag. Vandaag mochten we aantreden tegen het hagelnieuwe FC Oegstgeest. Zondagclub UDO is afgelopen zomer samengegaan met zaterdagclub VV Oegstgeest. Daar zijn alle ‘valse’ sentimenten opzij geschoven en hebben ze met de gemeente de handen ineengeslagen om met elkaar een mooie toekomst op te bouwen. De tegenstander staat net onder de middenmoot en heeft in 1o wedstrijden evenzoveel punten bij elkaar gespeeld.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop kwamen de volgende 11 het veld opgestormd. In de goal Quinten. Achterin van rechts naar links, Iva, Hugo, Noa en Leon. Middenveld Denzil, Rowey en Rosa. Voorin Thijmen, Wessel en Nick. Op de bank zou zitten Jip maar die meldde zich op het laatste moment ziek. Hij wilde heel graag , maar dit was niet verantwoord. Voor hem in de plaats kwam Gijs overgewaaid uit de C2.  Met hem vloog Tijs mee. En terug van weggeweest was daar weer , Ryan. Na goed door elkaar te zijn geschud was hij weer fit voor wat minuten. Mist u nog Joeseph. Die ziet u na de winterstop weer.

Nadat de scheids een geel hesje had aangetrokken, niet om te rellen maar om zich beter te onderscheiden van de donkerblauwe gasten, konden we aan de wedstrijd beginnen.  Rood geel had de wind letterlijk en figuurlijk in de rug. Quinten heeft in de hele eerste helft 2 ballen gehad waarvan 1 terugspeelbal. Voor de rest speelde alles zich af op de helft van de gasten. Nick had als eerste door dat je van afstand kon schieten. De bal werd mooi meegedragen met de wind maar ging helaas net naast. Daarna was het Rosa die vanaf rechts heerlijk langs een paar tegenstanders soleerde en daarna Nick zag vrij staan voor de goal.  De keeper was uitgespeeld en voor Nick een koud kunstje om 1-0 binnen te werken. Vanaf nu gaat het snel, want binnen een tijdbestek van een kleine 10 minuten vallen er nog drie doelpunten. Dit ging ook nog gepaard met wat kansen. Het startsein zijn werd gegeven door de voorzitter. Nadat hij de uitgegane bal met een kopstoot had terug gegeven mochten we ingooien. De bal kwam bij Wessel en die slingerde de bal voor en Nick kopte door naar Rosa. Die mistte op een haar na. De uittrap kwam bij Leon en die gaf de bal vrij hard de ruimte in op links. Nick geloofde erin en hield de bal net voorde achterlijn binnen. Samen met de meegelopen Leon speelde zij de tegenstanders uit met een 1-2tje waarna Nick in de sandwich ging bij twee verdedigers. Het gele hesje gaf voordeel en dat was maar goed ook want Wessel was er als de kippen bij om de bal in de verre hoe binnen te krullen. 2-0.  Nog voor ik dit kon noteren, was het Thijmen die vanaf rechts een lob over de keeper gaf. De bal werd net achter de lijn door een speler gekeerd. Dit zag ook de zeer betrouwbare vrouwelijke Oegstgeestse grensrechter en zo was het VAR gebaar van de scheidsrechter niet nodig. 3-0. Vanaf de aftrap alweer in bal bezit. Thijmen gaf een hele mooie steekbal precies op maat bij Wessel in de voeten die op zijn beurt voorgaf. Een donkerblauwe schrok daar zo van dat hij pardoes de bal achterwaarts in eigen doel kopte. 4-0.  Niet veel later gaf Thijmen weer een steekbal maar nu buitenkant rechts. Wordt steeds gekker met hem. Nu was het Nick die alleen op de keeper af ging. Hij omspeelde hem en nam de bal mee. Alleen dacht de wind er ook zo over en zo waaide de bal over de achterlijn. Vanaf rechts was het de zeer bedrijvige Thijmen die bal aan Wessel gaf. Die draaide en keerde. Hij trapte de bal feilloos hoog achter de keeper. De 5-0 was een feit. Na deze storm van aanvallen en doelpunten werd het spel slordig. Dit valt te begrijpen aangezien het moeten een beetje wegebde en de wind daardoor meer vat kreeg op het spel.  Oegstgeest kon daar weinig tegen inbrengen. Het laatste hoogtepunt was van Wessel. Nadat Quinten, na zijn tweede balcontact, had uitgeschoten viel de bal op de slof van Wessel. Hij legde het leder in één keer dood op diezelfde slof. Ik ken meer mensen die het niet kunnen dan wel. De scheids zag de schoonheid van de actie en floot gelijk af.

Met de wind in de rug zaten we vanaf veld 2 binnen 30 seconden in de kantine. Ik denk een nieuw record. Het was weer gezellig druk aan de stamtafel. Daar werd ook nog maar eens het overvolle winterstopprogramma doorgenomen. Van beach voetvolleybal, naar een kerstdiner. En van een trainingsdag naar een nieuwjaar toernooi. En dan ook nog het zaalvoetbal toernooi bij Noordwijk. Heb ik het niet eens gehad over de ingeplande oefenwedstrijden. U ziet de C1 plus trouwe aanhang hoeven zich niet te vervelen tot 9 februari. Sterker nog er is geen tijd voor vakantie!

Op naar de tweede helft, waar wij nu de wind pal in het gezicht hebben. Hoe gaan de Rood gelen daar mee om? Na 5 minuten spelen was het duidelijk. Ter Leede vond het wel best en FC Oegstgeest kon niet beter. Tel daarbij op de invloed van de wind en je hebt een zeer rommelige pot. Na een minuut of tien kwam Tijs voor Denzil. Daarna een corner die Rosa mooi voor gaf. Hugo kopte hard in maar helaas geen bollend net. Althans niet van de bal die er in zou moeten liggen. Nu was het tijd om Gijs te brengen voor Noa. Noa zou later op de dag namelijk invallen bij Vrouwen 2. Ja het gaat snel met de meiden! Hierna nog grote kans voor Thijmen maar die raakte de staander. En zo waaiden we lekker door de tweede helft. Leon maakte maar even een zomerse samba langs de achterlijn. Dit vond een speler van Oegstgeest niet zo leuk en legde hem neer binnen de 16. De pingel werd door Wessel keurig verzilverd en zo werd het 6-0. Daarna werd uw verslaggever even in verlegenheid gebracht door de gesprekstof naast hem, maar gelukkig kwam Ryan in het veld zodat ik mij weer op het spel kon focussen. Rosa nam nog maar eens een corner nu half tegen de wind in. Bij de eerste paal werd de bal door gestoken naar Nick. Die kreeg nog wel een voet tegen de bal, maar helaas net te weinig kracht. Voor de lijn waaide bal de tegengestelde richting op. Het slotakkoord was voor Ryan. Rosa drong weer eens door op rechts. Zij gaf de bal strak voor en Leon dook onder de bal door zodat Ryan van de linker kant zo de bal in de verre hoek kon draaien. Een mooie 7-0 .Maar beter nog: In zijn koppie zit het wel goed! Even daarna was het de relax fluitende scheids die wedstrijd affloot.

Een lekkere 7-0 overwinning die hoger uit kunnen uitvallen. Maar we kunnen er mee leven. Zoals aangegeven gaan we nu de drukke, lange winterperiode in. We kunnen stellen dat we top hebben gepresenteerd t.o.v. de eerder gedane doelstelling. Van tegen degradatie spelend, naar outsider voor de titel. Ja u leest het goed. Verburch heeft namelijk tegen de nummer laatst gelijk gespeeld. Het gat is nu nog maar drie punten. Overigens hebben wij nog wel één wedstrijd meer gespeeld en FC Lisse staat daar nog tussen. Ook heb ik vanuit de wandelgangen vernomen dat GDA  zich heeft ontdaan van trainer en wat spelers. Zodoende blijven ze in de competitie.

Rest mij nog één ding. Als ouders , opa’s, oma’s, andere familie of vrienden, staan wij als trouwe supporters wekelijks langs de kant ons kroost aan te moedigen. Als we willen kan dit elke week. Maar voor sommige ligt dat net even anders. Zo ook een trouwe Supporter uit het hoge noorden. Gezien de leeftijd en de afstand en later zijn fysiek, was het geen wekelijkse kost om vanuit Assen naar Sassenheim neer te dalen. En zo was dat hij 3 a 4 keer per jaar bij zijn kleindochter kwam kijken. Hij zag haar tussen de jongetjes van de F pupillen opgroeien van rustig meisje naar een keihard werkende puber op het middenveld. Haar ontwikkeling is zo goed, dat ze langzaam aan een oranje leeuwin aan het worden is. Wat zal hij, in tegenstelling tot zijn zoon, ingetogen van een afstand hebben genoten en wat zal hij trots zijn. Helaas zal hij het nu van een iets verdere afstand moeten gaan belijken. Het gaat u goed…

Fijne warme dagen en een sportief 2019!

Tot begin februari.