Ter Leede JO15-1 – Blauw Zwart JO15-1 0 – 0

“It’s again the same song, it’s always the goals that are counting”! Was getekend Louis van Gaal. Ongeveer een maandje terug had ik de eer een verslag te mogen schrijven van de wedstrijd tegen Fc Lisse. Dit verslag, van een wedstrijd die eindigde in een teleurstellende 0 – 0, had ik 1 op 1 kunnen kopiëren op de wedstrijd van deze zaterdag. Heb ik niet gedaan. 2 weken geleden was ik wat narrig. Vond het de hoogste tijd om eens even de amateurpsycholoog uit te gaan hangen en jullie wat vermanend toe te spreken. Ik vond jullie tegen Noordwijk plichtmatig voetballen en zag niet echt de wil om te winnen. Vorige week een zorgeloze 0-9 tegen een zeer matige tegenstander.  Moeilijk te zeggen of het lek nu boven was, dit weekend bleek weer dat het allemaal niet zo grijpbaar is als dat we zouden willen. We zitten nog steeds in de pré winterdip, wat dat betreft komt de winterstop als geroepen. Ik zeg; Komende maanden wat minder trainen, en wat meer tijd vrijmaken voor teambuilding dingetjes en plezier maken met elkaar! Want we maken het volgens mij allemaal al wat te groot jongens. We zijn teveel bezig met de ranglijst en te weinig met goed voetballen.

De wedstrijd begint zeer voortvarend. Na een paar minuten ligt de bal al in het netje als Sam het laatste tikje geeft na een lob van Pierre-EmeRIK Aubameyang.Ik zie aan de overkant van de tribune het technisch hart van Ter Leede uitzinnig van vreugde over elkaar heen duiken. Deze mensen missen volledig dat de goal door de ogen van de scheids- en met name de grensrechter niet door de beugel kan en afgekeurd wordt. Geen 1-0 dus, en zo broos kan het dus zijn. Ik ben er van overtuigd dat we anders met 5, 6-0 er over heen walsen. Nu beginnen we aan een kansenmisfestival dat zijn weerga niet kent. “Schrijf maar op” citeert hoofdtrainer JO19-1 van der Vlugt. “13 minuten gespeeld, 6 100 % kansen!  Gehoorzaam als ik ben pak ik mijn pennetje uit mijn jaszak en begin met notuleren.
“Minuut 2: de afgekeurde goal van Sam”.
“Minuut 4: kopbal naast van Wessel uit een vrije trap van Corné”.
“Minuut 7: Kans van Alessandro 1 op 1 met de keeper.”
“Minuut 8: Rush van Wessel, het schot vliegt over.”
“Minuut 10: Sam schiet van dichtbij tegen de paal na een pass van Chris”.
“Minuut 13: Een inzet van Timo wordt gepareerd door de keeper”.
Ik geef de kroonprins van het trainers korps even een plastic zakje om weer wat tot rust te komen. “Ja hoor, wordt het weer zo’n dag,” roept grensrechter Rotteveel vertwijfeld richting de tribune als kans nummer zoveel om zeep geholpen wordt. En inderdaad, zo’n dag wordt het. Ter Leede doet wat het kan. Wessel is weer eens ongrijpbaar op de rechtervleugel en verdedigend komen Björn en consorten op een paar speldenprikjes na niet in de problemen. Maar de scherpte in de afronding krijgen we niet meer op de rit. De keeper van Blauw Zwart, wat volgens insiders gewoon een speler is, blijkt een aardig gevoel voor positie te hebben en maakt onder andere nog een kopbal van Kewal en een poging van Cheikie Timoté onschadelijk.
Ter Leede kan de kansenregen niet volhouden. Na de rust vervallen we in de klassieke fout. Te weinig gogme en overleg, te snel de lange bal van achteruit terwijl er meer dan voldoende ruimte ligt om op te bouwen. Bovendien vergeten we het naarmate de tweede helft vordert steeds meer het veld breed te houden. Rik komt nog tot 3 hele en halve kansen. De omhaal verdwijnt over de goal, de kopbal na een prachtige voorzet van Wessel zeilt voorlangs en een schot van rand 16 is een prooi voor de keeper. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een teleurstellende 0 – 0.
Voor de tribune kant dan tenminste, aan de overkant denken ze nog steeds dat Ter Leede met 1 – 0 heeft gewonnen, al ontstaat er hevige twijfel als ze de boys gedesillusioneerd van het veld zien stappen.
Aan het eind van de dag blijkt de schade nog enigszins mee te vallen als blijkt dat de directe concurrent RCL ook punten heeft verspeeld. Alles kruipt weer in elkaar, we gaan een mooie en spannende 2e seizoenshelft tegemoet. 14 februari openen we direct met de kraker tegen RCL! Voor nu wens ik jullie een fijne decembermaand en tot spreeks ergens in februari.
Henk.