Ter Leede JO15-1: De weg naar boven is gevonden

Voor de 6e speelronde moest Ter Leede op bezoek op sportpark Alkemade Oost, de thuisbasis van Rooms-Katholieke Sportvereniging Door Oefening Sterk Roelofarendsveen (RKSV DOSR). Verschillende spelers belandde op West bij de buren WVC. De wedstrijd bank van Ter Leede zat er dan ook warmpjes bij met deze te laat komers. Het eerste kansje was voor de thuisclub. Na 6 minuten leverde de “Belgische” tactiek van hoofdcoach Nino al resultaat op. Gelegenheids middenveldster Lisa dook op in de ruimte en ronde oog in oog met de keeper koelbloedig af, 0-1. De splijtende pass kwam van Ter Leede spits Lex. De 0-2 kwam van de voeten van een getergde Kian. De DOSR keeper had geen antwoord op zijn kanonskogel. 3 minuten later de aansluitingstreffer voor de thuisploeg. Heel Ter leede schreeuwde om buitenspel maar de grensrechter had het goed gezien en hield de vlag naar beneden. DOSR probeerde nog voor rust de gelijkmaker te forceren. Het resulteerde in een belegering van het Ter Leede doel. Ondanks een serie aan  hoekschoppen gingen de Sassenheimers aan de thee met een 1-2 voorsprong.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. DOSR zette druk en Ter Leede kwam er nog maar mondjesmaat onderuit. De coach was genoodzaakt in te grijpen. Luuk versterkte de verdediging en verse krachten op het middenveld moesten daar het evenwicht  herstellen. Invaller Mike had binnen de minuut het verlossende derde doelpunt op zijn schoenen. Maar beide pogingen waren een te makkelijk prooi voor de keeper. Het bleef voor Ter Leede ploeteren tot het einde.Het was te danken aan enkele goede reddingen van keeper Kilian dat de ploeg overeind bleef. Hij verdubbelde eigenhandig het totaal aantal punten tot 6. Na een relaxed weekje van de hoofdcoach in de Belgische ardennen heeft Ter Leede de weg naar boven gevonden.