Ter Leede JO15-1 – DOCOS JO15-1  7-0 (2-0)

De competitie nadert alweer het einde en met nog 5 wedstrijden te spelen loopt de spanning toch wel iets op. Vandaag kwam Docos naar de Roodemolen. Ze staan keurig op de 6e plek en spelen eigenlijk nergens meer om, maar we waren gewaarschuwd. Vorige week versloegen ze Meerburg met maar liefst 6-0. Wij hadden een aantal weken daarvoor nog de nodige moeite met de Meerburgers en keerden toen met een kleine, maar terechte, winst huiswaarts. Patrick zat in de UK en Nino nam gewoon op zijn Nino’s zijn plek in. Voor de rest de vertrouwde line-up. Scherp beginnen was het devies en dat gebeurde dan ook. Toen de scheidsrechter het startsein gaf vlogen de roodgelen erop en toen de rookwolken na 10 minuten opgetrokken waren stond er een comfortabele 2-0 op het scorebord. De 1-0 kwam van de voet van Ales, die attent reageerde op een een matig verdedigde voorzet van Sam en bij de 2-0 stuurde Ales Rik de diepte in, die na een mooie aanname met een droge knal van buiten de 16 de keeper kansloos liet. Dat gebeurde in minuut 4, maar na nog een aantal mogelijkheden stokte de machine en ging de wedstrijd in de kabbelstand verder. De normaal gesproken veel scorende Docos voorhoede kreeg nauwelijks mogelijkheden, want verdedigend stond het allemaal prima, maar ons veldspel werd gewoon te slordig. Misschien ging het te gemakkelijk. Er volgden nog wel kansen, maar de scherpte ontbrak toch een beetje. Sam en Ales konden het voorbereidende werk van Rik niet tot doelpunt promoveren, Keurten kopte een corner naast en schoten van Nino en Ales hadden een beter lot verdiend. De 2-0 ruststand was aan de karige kant, maar de supporters stonden buitengewoon relaxed aan de koffie. In het bekende supporterslatijn werd er Kat in het bakkie en another day at the office geroepen. Hopelijk dacht het team er anders over.

De tweede helft begon weer uitermate fel en na waarschuwingsschoten van Nino en Ales werd het gaspedaal vol ingedrukt. Rik bediende Timo die de keeper op zijn weg vond, maar langzaam maar zeker kwam de 3-0 eraan en uit een corner van Timo bleek Rik bij de 2e paal de gevierde man en toen vlak daarna Sam de 4-0 binnen frommelde was het wel gedaan en werd er volop gewisseld. Sam, Keurten en Nino werden vervangen door Robin, Bart en Sead en ook Alex maakte weer minuten en verving Sjoerd. Ter Leede combineerde rustig door en Wessel had een prachtige pass in huis voor Rik, die alleen voor de keeper geen fout maakte. De 6-0 viel uit een penalty. Ales werd neergelegd en Corné liet weer zien waarom hij de eerste man is om zo’n varkentje te wassen. Chris zorgde voor het slotakkoord door met een mooie geplaatste krul de 7-0 te maken. Voor de 2e week op rij een zevenklapper. Deze werd bereikt met aardig spel en een hele goede teamspirit. De tegenstand van Door Combinatie Sterk (since 1936) was matig te noemen. One down four to go en volgende week de derby tegen RBB op de middelmors. Ik kijk er naar uit!