Ter Leede JO15-1 –  Foreholte JO15-1 2 – 0 ( 0 – 0 ) 

A stolen victory.

In een doorsnee voetbalseizoen kan je over het algemeen alle zeperds en lucky shots aardig tegen elkaar wegstrepen. Er zitten altijd een aantal wedstrijden bij waarin je te weinig krijgt, denk aan de gelijke spelen tegen Fc Lisse en Blauw Zwart, en het kwartje valt gelukkig ook wel eens de andere kant op. En u voelt ‘ m al aankomen,  ( weet de jeugd van tegenwoordig eigenlijk nog wel wat een kwartje is? ) vandaag hadden we niet te mopperen! Geen beeltenis van Beatrix of W.A. van Buuren op het muntstuk, maar een lachende Maximaatje in een iets te leuk jurkje zeg maar, dat idee een beetje!

De week begon voor mij persoonlijk uitstekend. Op maandagavond word ik in de autisten-analisten groepsapp uitgebreid gecomplimenteerd met het verslag van de wedstrijd tegen RCL wat ik helemaal niet geschreven heb. Dat verslag was namelijk van Jack, maar doortrapt als ik ben zeg ik niets, en laat ik mij heerlijk digitaal vertroetelen. Als Jack zich daar dan vervolgens nog vrolijk bij aan sluit met de nu al legendarische app; ” Top verslag Henk, precies zoals ik het zelf beleefd heb” , is mijn maandag geslaagd. Overigens geeft het wel te denken dat Jack en ik met dit groepje, die dus blijkbaar niet de schrijfstijl van 2 ‘dierbare’ vrienden kunnen onderscheiden, binnenkort een literair getinte escaperoom op moeten gaan lossen, maar dit terzijde.

Op vrijdag komt Timo thuis met minder positief nieuws. Wessel heeft zijn schooldag niet volbracht en is ziek naar huis gegaan. En dat betekent om in de verkiezingssfeer te blijven een daling in de peilingen van een zeteltje of 10. Want Wessel is toch onze scud raket in barre tijden en in mijn beleving een schier onmisbare schakel, wat natuurlijk als 1e jaars C bizar knap is. Nino zal deze morgen starten als zijn vervanger, nog zo’n jongen die het afgelopen jaar alles en iedereen verbaasd heeft met z’n progressie.

Een ander hoofdpijndossiertje is de keuze van de keeper. Want nu Björn weer fit is, moet Hoofdtrainer Timmers een keuze gaan maken. Daimy heeft het als zijn vervangster prima gedaan, en hoe zuur het ook is voor Björn, hij kiest ervoor Daimy te laten staan. Ook dit hoort bij een teamsport jongens. Het hoogste bereiken doe je niet met 11 man. Natuurlijk heeft iedereen zijn persoonlijke favorietjes, maar uiteindelijk hebben we met z’n allen maar één doel, en dat is met die schaal omhoog staan aan het einde van de rit. Het siert Björn dat hij het mokkend geaccepteerd heeft, en hij zou nog een heel belangrijke rol gaan spelen deze morgen.

De eerste kansen zijn voor onze vrienden uit het idyllische Voorhout. Bij de eerste moet Daimy handelend optreden en de tweede, een hele grote, wordt op onverklaarbare wijze naast getikt. Als Ter Leede de eerste schrik te boven is, komen we wat beter in de wedstrijd, al zullen we de gehele wedstrijd moeite blijven houden met de fysieke kracht van de tegenstander. Daimy keept solide, Keurten Kewal en Chris moeten alle zeiltjes bijzetten om de lastige spits uit te schakelen en aan de zijkanten zijn het Sjoerd en de zeer geconcentreerd spelende Corné die nauwelijks in de problemen komen. Op het middenveld dreigen we bij vlagen overpowered te worden. Patrick en Timo moeten aan de bak en het is de beresterke Allessandro die het boeltje bij elkaar houdt. Heel veel meters makend, in de fysieke duels niet te kloppen en ook nog goed voetballend groeit hij uit tot de man van deze wedstrijd. Voorin voetbalt Nino op z’n Nino’s, nooit opgeven en een handenbindertje voor zijn tegenstander. Rik en Sam hebben het minder naar hun zin. Rik oogt niet helemaal fit en momenten voetballer Sam wacht op zijn moment wat maar niet komt. Ter Leede komt de eerste helft tot een paar kansen. Alessandro duikt uit een ingooi van Sjoerd gevaarlijk op in de 16 meter en bij de mooiste Ter Leede aanval strandt Patrick na een pass van Rik op de keeper.

Na de rust is Foreholte minder dominant. In beide doelgebieden gebeurt in het eerste deel van de tweede helft niet heel veel. Ter Leede moet noodgedwongen gaan wisselen als Daimy bij een crossbal in botsing komt met aanvoerder Chris. Björn verschijnt weer onder de lat en zo zijn ook vader en moeder Beuling niet voor niets op de tribune blijven zitten. Arjan brengt Sead nog voor de moegestreden Nino en ik ga nog steeds voor een punt. Ook Sead valt goed in. 10 minuten voor tijd legt hij een pass van Keurten goed terug op Patrick, die de bal hoog de 16 in slingert. De keeper en de verdediger tasten mis en Alessandro is er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schuiven. BIEM!! Alessandro Altobelli!! Intimi mogen gewoon Ales zeggen.

Ter Leede krijgt uiteraard een geweldige boost van deze voorsprong. Björn zit er gelijk lekker in en pakt een hele belangrijke bal. Rikkie Lacazettie krijgt eindelijk dat beetje extra ruimte wat hij nodig heeft en biedt Sam de uitgelezen kans op 2-0, maar de keeper redt. Een paar minuten voor tijd valt de beslissing. Rik steekt de bal met zijn linkerbeen prachtig richting Sam die de hele wedstrijd op dit moment heeft gewacht. Hij ziet vanuit zijn ooghoek de keeper ergens rond de 11 meter zwemmen en lobt de bal van buiten het strafschopgebied over de grabbelende keeper heen! Sammie Elvis Manu!!! GROTE GEZEIK!!!  De Roode molen ontploft. Eén van de grootste concurrenten wordt op 8 punten gezet en als uw dienstdoende analist s’ middags dan ook nog Graaf Willem Vac van Noordwijk ziet verliezen, dan mogen we deze zaterdag als nuttig beschouwen.

Nu even geen gekke dingen gaan doen jongens. Niet over wedstrijden heen gaan kijken. Er is maar 1 wedstrijd belangrijk, en dat is de eerstvolgende, Wilhelmus uit.

Zorg dat u er bent!! De boys kunnen de steun heel goed gebruiken!

 

Tot dan,

Henk.