Ter Leede JO15-1 –  GDA JO-15-1 Ter Leede houdt hoofd koel in ordinaire schoppartij!

Ter Leede JO15-1 –  GDA JO-15-1  eindstand 4-0  ( 2-0 )

Afgelopen zaterdag stond ronde 8 van de hoofdklasse A op het programma. Het laag geklasseerde GDA uit Loosduinen kwam op bezoek. Helaas was het niet een wedstrijd waar we met veel plezier op terug kunnen kijken. Uiteraard de einduitslag wel en de koelheid van de mannen en vrouwen van de C1, maar de naar alles schoppende tegenstander en een scheidsrechter die het niet meer wist, blijft helaas hangen.

Terug naar zaterdag. Om 11 uur zou er moeten worden afgetrapt, maar een zeer leuk spelend jeugdig meiden team van Ter Leede moest nog wat penalty’s afwerken en zo kon het dat we 10 minuten later dan gepland om even over elven aftrapten. Dit met de volgende 11. In de goal Quinten. Van rechts naar links, Iva, Hugo, Noa en Jip. middenveld Ryan, Rosa en Rowey. En voorin Thijmen, Wessel en Nick. Op de bank Leon, Jesse en Tijs. Joeseph nog steeds in de lappenmand en Denzil maakte nu heel veel minuten in de C2. Na de aftrap was het Terleede dat in het lichtblauwe reserve tenue ten aanval ging. Met leuk combinerend voetbal probeerde we het doel van de Loosduiners op te zoeken. Dit resulteerde na een minuut of 5 in vloeiende aanval op rechts. Iva vond Thijmen in de diepte. Hij liep weg van zijn tegenstander en gaf de bal weer mee aan Wessel. Scherpe voorzet naar de mee opgekomen Nick. Die werkte de bal tegen de hand van een tegenstander. Hands in de 16 dus penalty. Oranje leeuwin in de dop Rosa keek de keeper de linkerhoek in en schoot de bal de rechterhoek in,. Een snelle 1-0. Dat is een lekker opsteker. Vanaf dat moment begonnen de rode uit Loosduinen uit een ander vaatje te tappen. De strijd werd feller en feller. Het randje werd opgezocht en naarmate de wedstrijd vorderde vele malen overschreden. Tel daarbij op een scheidsrechter die een zeer respectabele leeftijd heeft bereikt, maar het daardoor niet meer kon bijbenen en je hebt een uit de hand lopende schoppartij. Het begon al bij Rosa die was doorgebroken op links en wel of niet bewust nadat ze was gevallen nog even met de schoen in het gezicht werd aangetikt. Daarna was de beurt aan Nick om bijna te worden afgezaagd op zijn knieën. Was helaas niet de enige keer deze helft. Onze grote man Ryan werd ook niet gespaard op het middenveld. De scheids liet het maar gaan, waarop de coach van de Hagenezen, nog meer eens aangaf dat het feller moest??? Eigenlijk was vanaf dat moment alles wat rood geel was loslopend wild. En in het jachtseizoen is dat geen lekkere positie.Komt ook nog eens verbale geweld bij. Volgens de GDA spelers doen  de moeders van onze spelers aan betaalde liefde. En dat ze daarbij ook nog eens lijden aan allerlei lelijke ziekten. Het zal wel iets met een stadse te maken hebben, maar het slaat natuurlijk nergens op.

De jongens en meiden van de C1 bleven zelf wel gewoon voetballen en kwamen, ondanks het veel stil liggen van de wedstrijd, toch nog tot wat kansen. Halverwege de tweede helft probeerde keeper van GDA de bal in te spelen. Rosa zette vroeg en goed druk en kwam tussen speler en bal. Zij schoof de bal in de voeten van de opgekomen Ryan. Die zag vanuit zijn ooghoek op links Nick wegsprinten. Dit keer kon zijn tegenstander net niet bij zijn knieën en Nick was weg. Met links legde hij de bal terug de 16 in. De keeper grabbelde de bal door zijn eigen benen en langzaam rolde de bal richting de lijn., De slimme Wessel was meegelopen en gaf voor de zekerheid een tikkie zodat de 2-0 een feit was. De coach van de tegenstander greep gelijk in en wisselde een speler en ging van 5-3-2 naar 4-4-2. Dit bracht geen optische verandering aan in de wedstrijd. Een schoppend GDA en een voetballend Ter Leede. Verdedigend werd er niets wegegeven. Het viermansblok stond als een huis. Hugo werkte hard en liet zich niet gek maken door het verbale geweld. Iva en Jip kwamen geen moment in de problemen en Noa is Noa. Dat blonde koppie bleef rustig en kleunde erin als het moest. De strijd was voornamelijk op het middenveld en daar werd dan ook keihard gewerkt door R3. Rowey speelde een goede pot en draaide zich zo nu en dan lekker weg bij zijn tegenstanders. Voor Rosa was dit natuurlijk een harde leerschool, maar wordt daardoor wel sterker. En alle respect naar Ryan. Hoeveel trappen die heeft gekregen, zeker in de tweede helft. Hoe een kleine man groot kan zijn. In de 23ste minuut was Nick toch weer zijn tegenstander te snel af. Gaf voor op  Wessel, maarde bal was nette scherp. Hij kon nog wel terug leggen richting de 16 waar Rowey ziedend uithaalde maar helaas net naast. Vlak voor rust nog maar eens een vrije trap. Volgens mij was het Hugo die hem nam, Nick was vrijgelopen kopte tegendraads is. De keeper tikte de bal prachtig uit de bovenhoek. Klein hoogte punt aan de GDA zijde. Helaas voor ons geen 3-0. De nog in het blauw fluitende scheids floot af voor de rust. Hopelijk tijd voor GDA om tot kalmte te komen en te overzien dat dit zo niet langer kon.

Uw verslaggever kwam tijdens de rust wat bekenden tegen en praatten nog even bij over de laatste nieuwtjes. Dit was gaf een aantal ouders ook de gelegenheid om nog wat envelopjes te overhandigen, zodat zijn of haar kind positief in het verslag valt terug lezen. Ik kan u zeggen het is een zeer lucratieve handel en ik hoop niet dat de fiscus mee leest. Alhoewel de Kaaiman eilanden ver weg zijn. Overigens is het eigenlijk overbodig, want onze kids deden het collectief prima en lieten zich niet wegzetten door het Haagse bluf en bravoure. Sterker nog die ooievaar schopte wel en beet, maar voetbalde niet.

Nadat alle envelopjes op volgorde waren gelegd, spoedde ik mij naar veld 2. Daar was ik net te laat om 3-0 te zien worden gemaakt. Het was Wessel die fantastisch was weggelopen en het was Rosa die onberispelijk de terug gelegde bal in het net schoot. Een top begin van een tweede helft. Helaas had GDA niet de rust genomen, of had niet de juiste medicatie bij zich om tot rust te komen, Want zij hadden nog een tandje bijgezet. De scheids nu in het rood gestoken had zijn gele en rode kaarten in zijn ander tenue laten zitten want hij had er wel 7 of 8 kunnen geven. Met name de aanvoerder van GDA was rijp voor de psychiater. De stoppen sloegen aan alle kanten bij hem door.  Een aantal teamgenoten deelden ook nog wat uit. Hierdoor kon al Thijmen vroegtijdig naar de kant. Hij werd vervangen door Leon. Daarna lukte het om binnen drie pogingen Ryan uit het veld te werken. Hij werd vervangen door Tijs. Na weer eens een overtreding mocht Rosa aanleggen voor een vrije trap. Na een tip van een voetbalvader langs de kant, dat Wessel en Nick moesten bewegen voor de goal, werd de bal genomen. Door het bewegen van die twee, kwam de bal voor de voeten van Nick. Hij schoot de 4-0 in de touwen. Deze voetbal vader heeft er verstand van, moet hij wat mee doen.  GDA heeft naast een keeper ook nog een verdediger die bij noodgevallen meehelpt. Met twee handen sloeg hij de bal uit het doel. Aangezien de scheids, zoals gezegd, de kaarten in de kleedkamer had laten liggen gaf hij wel een penalty maar geen karton in kleur. Rosa mocht aanleggen voor een hattrick maar de keeper dook nu wel in de goede hoek en duwde bal corner. Om Rosa heel de eindstrijd te laten halen werd ze gewisseld en mocht Jesse  nog wat minuten maken. Weer een vrije trap en deze ging van hoofd naar hoofd. Van Nick naar Wessel en van Wessel naar Leon. Alleen mikte hij net naast. Had meer verdiend. Dat zelfde geldt voor een Jesse. Nadat Quinten snel uit had getrapt, kwam de bal bij Wessel. Die weg liep bij zijn tegenstander en ging alleen op de keeper af. Tot onze verbazing legde hij de bal af op de mee opgekomen Jesse. Helaas lukt het hem niet dit sinterklaas cadeautje uit te pakken want hij raakte de bal compleet verkeerd en zo bleef het doel leeg en de stand 4-0.  Uiteindelijk floot de scheids af en konden wij achter deze partij een dikke punt zetten.

Sterker nog drie dikke punten. Want ondanks een tegenstander die niet was gekomen om leuk te voetballen en er alles deed om ons spel te ontregelen en daarbij een aantal keer ver over de schreef ging, bleef de C1 voetballen en hield het koppie koel. Natuurlijk stonden ze ook zijn of haar mannetje, want ze gaven ook wel tegengas. Dit ondersteund door een technische staf die waardig reageerde en ten alle tijd de rust bewaarde. Een hele dikke 10! Van GDA zijn we voorlopige even af en gaan op naar volgende week. Dan tegen de nummer 4 RKDEO. Wij als nummer drie staan 4 punten los, dus er zou een groter gat kunnen worden geslagen. Om 8.45 uur wordt er in Sassem afgetrapt. Eerst woensdag nog even oefenen tegen het in de derde divisie spelende Voorschoten 97. Zal hele andere koek zijn dan vandaag.