Ter Leede JO15 1 haakt af in titelstrijd

Ter Leede JO 15 1 vs FC Lisse JO 15 1   0-4   ( 0-0 )

Twee weken geleden hoorde u voor het laatst van uw trouwe verslaggever en ik sloot toen mijn verslag af met de vraag : Zijn we over twee weken nog titel kandidaat of subtopper, helaas is het laatste de waarheid geworden. In het vorige verslag, wat overigens prachtig verfrissend verwoord is door de vervangende verslaggever bij deze namens de trouwe volgers dank daarvoor, kon u lezen dat wij tot de rode kaart zeker niet onder deden tegen RKDEO. Vandaag was dat tegen de toekomstig kampioen FC Lisse een ander verhaal.

Om 11.00 uur werd er op veld 2 in een grijs miezerig half zonnetje afgetrapt. Dit met de volgende 11. Quinten in de goal. Van Links naar rechts. Iva, Hugo, Noa en Leon. Middenveld Ryan, Joeseph en Rosa. Centraal voorin Wessel met op links Nick en op rechts Rowey. Op het bankje naast Arjan en Jens zaten Tijs en Jip.  Denzil was geschorst en kwam in zijn  ‘gewone’ kloffie erbij zitten. Het was het lekker druk langs de kant met veel meegereisde Lisse supporters en vrienden en vriendinnen van spelers die uit alle hoeken en gaten vanuit de Bollenstreek waren toegestroomd. De enige echte bollenderby leeft!

Helaas was het vertoonde spel aan beide kanten niet je van dat. Optisch vond ik Lisse beter maar Ter Leede had de eerste grootte kans. Het was Nick die in de diepte weg werd gestuurd en zijn schot ging net voorlangs. Een supporter van Lisse die naast me stond moest bekennen dat ze erg tegen deze wedstrijd opkeken en deze kans deed daar geen goed aan. Maar naarmate de eerste helft vorderde kregen de geel blauwe, toch de overhand.  Joeseph liet een bal achter lopen in de veronderstelkling dat het een achterbal was. Daar dacht de jonge scheidsrechter anders over. En dat kan. Maar de corner die volgde was wel heel gevaarlijk. Noa kon de bal net voor de lijn tegenhouden maarde weggewerkte bal kwam op de zestien in de voeten van een Lisse speler. Die vuurde af maar Quinten redde prachtig. Een oef momentje.. Vanaf dit moment was het Lisse wat het betere van het spel had met af een toe een momentje, maar niet noemenswaardig. Wij konden daar weinig tot niets tegenoverstellen behalve lange ballen naar voren, maar daar konden de spitsen weinig mee. En zo gingen we richting de rust met een hard werkend Ter Leede en een iets dwingender wordend Lisse. De scheids floot af met een brilstand, waar we vrede mee konden hebben.

In de rust konden we ons lekker even opwarmen aan een bakkie, want in tegenstelling wat de weermannen en vrouwen een dag ervoor  hadden beweerd was het flink fris. Iemand merkte op dat het 19 graden zou worden, maar waarschijnlijk bij elkaar opgeteld ’s morgens 8 en ’s middags 11.  Het gesprek van de dag was toch wel de leegloop van jeugdtrainers op dit moment  bij Ter Leede, op de website leest u er alles over. Maar het vertrek van coach Arjan wil ik natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Na 19 jaar de rood gele jeugd de fijne kneepjes te hebben bijgebracht gaat hij nu richting de rood gele vrouwen. Dat je daar op je plek bent gekomen is voor vele geen verrassing. Wij blijven het op de voet volgen. Vanaf deze kant heel veel plezier en succes natuurlijk. Op naar de tweede helft. Geen wijzigingen aan de Sassenheimse kant.

Lisse trapte af en deed dat voortvarend. Binnen de minuut moest Ryan met een sliding voorkomen dat de bal over de lijn zou gaan. Dit was een voorbode wat er de tweede helft zou gaan gebeuren. Lisse drukte en Ter Leede probeerde tegen te houden. Een corner van Lisse kwam bij de tweede paal terecht en in een scrimmage. Hoe of wat weet ik niet, maar het leder ging in de touwen. 0-1.  Een ontlading bij Lisse natuurlijk. Want hiermee was de druk van de ketel en het voetballen na deze goal ging ze een gemakkelijker af.  Dit komt ook dat er een aantal de koppies laten hangen na zo’n tegenslag. En die 5% minder resulteerde in eenrichting verkeer.  Waarbij Lisse de kansen en de doelpunten aan elkaar kon rijgen.  Als het vizier wat scherper stond had de uitslag groter kunnen uitvallen. En een sterk keepende Quinten deed ook zijn werk naar behoren. Hij had nog een prachtige katachtige reflex op een kopbal van Lisse. Hoogtepuntje onze kant. In de tussen tijd waren Jip en Tijs in het veld gekomen voor Noa en Ryan. Maar ook zij konden het niet keren. Voorin werden er veel meters gemaakt maar daar schort het ook een beetje aan scherpte gezien de productiviteit de laatste 3 wedstrijden ( incl. oefenpotje vorige week ) Wessel had nog wel een mooie vrije trap maar  de keeper pakte de bal in de korte hoek. En zo voetbalde de aankomend kampioen naar de 4-0 waarbij de laatste goal net voor het eindsignaal werd gescoord.  Een blij en feestend Lisse en een zwaar beteuterd Ter Leede verlieten het veld.

We kunnen nu concluderen dat de top positie uit het zicht is en dat we moeten knokken om in de top drie te komen. Dit zou zo in zo een top prestatie zijn, maar dan moeten we wel weer terug naar de basis. Goed verdedigen en kansen creëren en afmaken. We weten dat we het kunnen en daar is volgende week tegen FC Oegstgeest een mooie kans voor. Thuis wonnen we dik en laten we het daar maar weer zien. Een week later kunnen we Lisse en ons zelf een dienst bewijzen om thuis tegen Verburch 3 punten te pakken. Koppie op en op naar de top drie!

Grt

Uw verslaggever.