Ter Leede JO15-1 houdt het lang spannend

Ter Leede JO 15 1 vs Graaf Willem 2 VAC JO 15 1 5-2 ( 1-0 )

Daar is die dan. Het laatste verslag van een reguliere thuiswedstrijd van de JO 15 1 in deze samenstelling. Want zover zijn we inmiddels. Kunnen we de drie punten in huis houden of loopt het anders af? Dat was de vraag. Onze Wassenaarse tegenstander, heeft sinds de winterstop een ware metamorfose ondergaan. De trainer eruit en nieuwe spelers erin. Dit gepaard met verrassende mooie uitslagen. Hierdoor zijn ze langzaamaan aan het stijgen naar de onderkant middenmoot. En wat kunnen de rood gelen. Nu nog op plek vier maar met uitzicht op plek drie als Verburch punten laat liggen, maar we moeten ook naar plek 5 kijken, want daar staat Alphense Boys met 1 punt minder. Dus u begrijpt er is wat om voor te spelen.

De volgende 11 mochten de kleuren verdedigen. In de goal Quinten. Achterin een wijziging. Hugo kreeg rust en voor hem in de plaats Denzil. Naast hem stond Noa en op links Leon. Rechts achterin de Italiaans bruin getinte Iva. Middenveld Ryan, Joeseph en oranje getinte Rosa. Voorin de bekende namen Thijmen, Wessel en Nick. Op het bankje Tijs, Jip en de uitrustende Hugo. Om half elf werd er afgetrapt op ons vertrouwde veld 2 in onze vertrouwde blauwe uitshirts. Overigens waren er redelijk wat supporters waarbij de aanhang van Iva de kroon stak, aangezien deze een meter of 15 nodig had om naast elkaar te kunnen staan.

Over naar de rollende bal. Het eerste kwartier was voor de thuisclub. Vanuit een solide verdediging werd er goed opgebouwd en wisten  de middenvelders de spitsen goed te bereiken. Wessel heeft het al een tijdje op de heupen en zo ook vandaag. Alleen miste hij precisie. Hij raakte deze helft het aluminium drie keer. Twee keer de lat en 1 keer de paal. Bij die laatste keer kwam de bal terug het veld in en daar stond Nick. Die kon de bal tot doelpunt verwerken en de 1-0 stond op het bord.  Na deze voorsprong kreeg onze achterste linie het wat zwaarder te verduren. De drie Wassenaarse voorwaartsen beschikten over behoorlijke kwaliteiten en we hadden het even zwaar. Maar het kersvers centraal duo Noa en Denzil losten dat samen met Iva en Leon keurig op. En als er dan toch een kans ontstond, was het Quinten die redding bood. Het was wel billen knijpend spannend. Zelfs zo  spannend dat uw verslaggever vergeten is al die kansen en mogelijkheden aan beide kanten te noteren. Het kwam er eigenlijk op neer dat de 2-0 kon vallen net zo goed als de 1-1.  Zo vlak voor de rust even een frustratie momentje bij Thijmen. Al dan niet bedoeld maakte hij een trappende beweging zonder bal in de buurt. Het ontging de scheids, maar dit was wel even een dingetje.  Toen we een veel belovende aanval wilde opzetten floot de scheids af voor de rust en konden we in een heerlijk zonnetje van een vers bakkie genieten. Als deze al niet was geschonken door een illuster duo in het koffie golfkarretje. Hopelijk hebben ze de komma gevonden op het pin automaat, want € 60 voor 4 bakkies is wel erg veel. Maar dit terzijde..

Tijdens de break was Rosa de meest gehoorde naam. Ze is inmiddels uitgenodigd om heuse interlands te gaan spelen met de Oranje leeuwinnen onder 15. Aankomende week maar gelijk even tegen Duitsland en België en in Juni komen de 11 besten onder 15 vanuit de VS.  Deze had ze graag uit tegen ze gespeeld, maar wellicht in de toekomst. Over de toekomst gesproken… Daar zou ook best  eens haar volgende club kunnen spelen. Maar daar hopelijk later meer over. U begrijpt wij zijn trots op haar en hopen op een prachtig vervolg van haar carrière. Onderweg richting het veld werd ik nog even tegen gehouden bij een in kampioenskoorts  verkerend Ter Leede 1 en zo kon het zijn dat ik net te laat was voor de 1-1.

Ja u leest het goed. De 1-1 lag er heel snel in. Achterin werd er een foutje gemaakt wat resulteerde in deze gelijkmaker. Inmiddels kon ik ook zien dat de bijna rood aangelopen Thijmen en Rosa waren gewisseld voor Hugo en Tijs. Rosa moest wederom hulp bieden bij de Vrouwen. Dit keer met 6 punten als gevolg. Na de 1-1 was het even alle ballen in de hoek in. Want wij kregen binnen 10 minuten zo’n elftal aan corners. Joeseph gaf ze strak voor de goal en dit leidde elke keer tot gevaar. Na een corner of 6 was het eindelijk Wessel die de 2-1 maakte.  Daarna bleef het druk richting de geel groene goalie. Ryan en Tijs hadden beide kans na een uithaal op een doelpunt maar helaas net niet. Hierna was het tijd om Jip te brengen voor Denzil. Waarschijnlijk had ik het erg druk met noteren, want er staat nu alleen, 3-1 door Wessel op mijn kladblok. Zal wel weer een hele fraaie zijn geweest. Na de 3-1 gooide Graaf Willem VAC de schroom van zich af en begon te ballen. Er ontstonden kansjes en twee schoten gingen net voorlangs. Later was het een prachtige aanval die fantastisch werd afgerond door de nummer 10. Met een mooi gedrukt schot liet hij Quinten kansloos en een zeer spannende tussenstand van 3-2 was een feit. Na een kleine 10 minuten kon de spanning wat indalen. De weer zeer bedrijvige Nick werd weggestuurd vanaf het middenveld en kon met een verdediger in de rug allen op de keeper af. Met een sublieme schijnbeweging stuurde hij de keeper het bos in en de mee gekomen verdediger was te laat om de bal nog voor de lijn te keren. 4-2 en met nog een minuut of 10 is het dan wel gedaan, zou je zeggen. Zeker als Wessel er nog een samba slalom uitgooit vanaf de achterlijn.  Hij moest en hij zou zijn dertigste van het seizoen mooi afmaken. En dat deed hij ook. In de korte hoek maakte hij de 5-2. Wedstrijd klaar en uit. En daar dacht de scheids een handvol minuten later ook zo over.

Een scorebord journalist zou je zeggen dat was een makkie, maar de aanwezigen denken daar allicht anders over. Zo in de loop van de dag druppelde de andere scores binnen en daaruit bleek dat FC Lisse kampioen is geworden van onze afdeling. Vanuit Sassem de hartelijke gelukwensen en gefeliciteerd met een prachtig seizoen. We zaten er rond de winterstop dichtbij om het lastig te maken, maar we vielen helaas wat weg. Verburch en Alphense Boys wonnen ook, dus voor ons is de vierde plek nog het hoogst haalbare. Dan moeten we volgende week winnen bij nummer laatst Laakkwartier. Dat lijkt makkelijk maar dat is het niet.

 

Grt,

Uw verslaggever.