Ter Leede JO15-1 – HVV Hercules JO15-3

Zo, weer een wedstrijd in de voetbalanalen. De voetbalgekken kunnen weer een ploeg op hun lijstje afstrepen, want ik geloof niet dat iemand onder ons ooit een potje tegen HVV Hercules uit Den Haag heeft gespeeld. Dat is ook niet heel gek, want de club werd pas in 2012 officieel opgericht.  Hercules heeft een mooi Latijns motto n.l. “Nill volentibus arduum” wat betekent: “ niets is onmogelijk voor hen die willen”. Hercules zelf is de Latijnse naam voor de Griekse halfgod “Heracles”, die staat voor oersterk, machtig slim en voor niemand bang. Ander leuk weetje is dat hoewel ze vandaag in wit-blauw speelden, de clubkleuren onlangs veranderd zijn naar rood-zwart verticaal gestreepte shirts en rode broek. Toen Haaglandia onlangs ophield te bestaan ontfermde Hercules zich over een aantal teams uit de failliete boedel en mochten deze teams op het oude Haaglandianiveau instromen. Zo komt het dat de jonge club in plaats van 1 JO15 team er nu opeens 3 heeft, waarbij JO15-1 zelfs 2e divisie speelt. Genoeg geschiedenis nu en op naar de wedstrijd.

Het betrof een inhaalwedstrijd, omdat Hercules pas laat in het seizoen instroomde. Waar we in de 7e speelronde aanbeland zijn, heeft onze tegenstander pas 3 potjes gespeeld en bevindt zich onderaan de ranglijst. De nederlagen waren slechts met één  goaltje verschil en dus kwam Ter Leede scherp en goed voorbereid aan de start. Op dinsdag werd er met een combinatieteam met 3-0 van UVS gewonnen, dus ook met de breedte van de selectie zit het wel snor. Bjorn zat in Duitsland en werd prima vervangen door Daimy. Fabian haakte in de warming-up af en Sjoerd kreeg daardoor weer een plekje als rechtsachter toegewezen. Toen er op veld 2 werd afgetrapt zagen we een fel Ter Leede dat Hercules van het begin af aan het idee gaf dat er niets te halen viel en al snel schatte Rik een diepe bal van Timo op waarde en alleen voor de keeper faalde Rik niet. Ter Leede zette door en toen Rik op rechts doorbrak en perfect teruglegde op Sam, dachten we dat de buit al binnen was. De Haagse kiep had echter een miraculeuze redding in petto en daarna zagen we nog een scrimmage uit een corner, waarbij inzetten van Rik en Keurten wonderwel geblokt werden, kopte Keurten een corner van Timo naast en spatte een schot van Wessel op de vuisten van de keeper uiteen. Zo bleef het slechts 1-0 en aangezien Hercules toch een aantal goede spelers heeft (met o.a. een verleden bij ADO en Sparta)  bleef het opletten geblazen. Daimy kreeg 2 vangballen te verwerken uit vrije trappen, maar daarmee waren de speerpunten van Hercules wel zo’n beetje genoemd. Het spel van de Rood-Gelen was inmiddels wel wat rommeliger geworden, waarschijnlijk doordat de 2-0 maar niet viel en helaas moest Alex geblesseerd het veld verlaten na een ongelukkige botsing. Patrick kwam in het veld en speelde ook prima. Daarna werd er toch orde op zaken gesteld. Sjoerd bediende Wessel met een krachtige inworp  en de voorzet van Wessie was op maat. Sam was er als de kippen bij om de 2-0 aan te tekenen en vlak daarna bracht Rik met een mooie steekbal Ales in stelling, de keeper redde in 1e instantie, maar Ales reageerde attent, omspeelde 2 verdedigers op de achterlijn en bood Sam de 3-0 op een presenteerblaadje. Heerlijk zo net voor de rust en zo op het oog was dit de vorentscheidung, zoals de oosterburen zo mooi kunnen zeggen.

De tweede helft liep het voor Ter Leede ook op rolletjes. Het was heer en meester en de kansen stapelden zich op. Een steekbal van Rik op Ales, die over schoot,  een kans voor Wes na slecht uitverdedigen leidden nog niet tot een treffer, maar toen ging aanvoerder Chris zich er eens mee bemoeien en toen Corné “Valderama” Chris in de 16 inspeelde draaide “Zaaggie” als een echte spits weg en scoorde onder de keeper door “numero quattro”. Ik ga nu over naar mijn beste Italiaans, want gelukkig brak nu ook de zon door voor onze Italiaanse kant van de Squaddra rosso-arancio.  Ales (del Piero) had namelijk de dag ervoor een mooi zusje gekregen, genaamd Sofia en had toch echt een goal voor haar in de planning staan. Het lukte steeds net niet en na weer een mogelijkheid uit een van de vele steekballen van Rik, hoorden we toch een aantal zoetgevooisde Italiaanse scheldwoorden de mond van Ales verlaten. Porca Miseria! Toch kwam het allemaal dik in orde, want vlak voor tijd volgde er een mooie combinatie tussen Wessel en de voor Rik ingevallen Nino. Ales pikte de bal op en schoot met rechts binnen, de duim kon in de mond en natuurlijk legde papa Lorenzo dit tafereel vast op de gevoelige plaat. Famiglia Malpaga : “Congratulazioni per la nascita di sua figlia, Sofia”. Het vermelden waard was nog de comedy capers aanval met Corné, die als een Alberto Tomba door de Haagse defensie slalomde en de bal keurig aflegde. Vervolgens kregen Nino en Wes de bal niet binnen en ook Corné kreeg de bal niet tegen het net, maar op de lat. Bij een 5-0 stand is dit vaak leuker dan een goal. In de slotminuut vielen nog 2 goals. Eerst ving Ales een slechte uittrap van de keeper op en rondde netjes af en daarna zorgde Chris voor het voltooien van de zevenklapper. Een mooi ruime overwinning op een matige tegenstander. Rijnsburgse Boys wordt volgende week “Different Cook”. Weer om 10:30 uur thuis en weer van kiet af aan sharp as a knife!

Tot dan !

Jack