Ter Leede JO15-1 – Laakkwartier JO15-1 1 – 2 ( 0 – 1 )

“Ook een met trots gedragen nederlaag is een overwinning!”

Wat een spektakel hebben jullie er uiteindelijk van gemaakt jongens op deze aangename zaterdagmorgen. En wat was het jammer dat die gelijkmaker net niet viel. Wat overigens als je sec kijkt naar de kansenverhoudingen niet terecht had geweest maar op basis van de laatste 20 zinderende minuten misschien weer wel!

Er wordt nog al wat gevraagd van de JO15-1 de laatste weken. Ik had vorige week beloofd niet meer te beginnen over de waslijst aan geblesseerden maar ik kan er bijna niet omheen..

Want in vergelijking met vorige week konden we weer 3 extra mensen inclusief een hoofdtrainer aan de onafzienbare lijst toevoegen. Het meest vervelende was misschien nog wel dat daar opnieuw een keeper bij zat en dus was vandaag het JO15-1 debuut te bewonderen van Kylian ” M’bappé’ van Duyn. Wat een topper is dat zeg, maar daarover later meer.

De eerste helft hebben we het lastig. Het Haagse Laakkwartier heeft de stadse maniertjes in combinatie met wat Zuid-Amerikaanse grinta uit de voetbaltas gehaald en wij hebben moeite de boel georganiseerd te houden. Op het Haagse middenveld loopt een parel die 10 minuten voor het verstrijken van de eerste helft een kap en een prachtige steekbal op de spits in huis heeft die vervolgens Kylian kansloos laat. Wij creëren eigenlijk maar één kans. Een mooie uitbraak via Teun ziet er gevaarlijk uit, maar de voorzet eindigt niet bij Wessel. We halen de rust met deze kleine achterstand en daar mogen we niet ontevreden mee zijn.

Na de rust verandert de wedstrijd in een knotsgek duel. Zo moet de uitvinder van dit mooie spelletje het ooit bedoeld hebben. Werkelijk alles zit erin: passie, strijd, hoop en wanhoop, irritaties, scrimmages, kansen over en weer en uiteindelijk de teleurstelling. De goed spelende Denzil moet er al snel vanaf en wordt vervangen door de volgende debutant Jip van Kasterop. Vrij snel daarna komt Ter Leede met enig fortuin op 1 – 1. Wessel zet goed druk op de keeper en de bal verdwijnt via zijn voeten in het lege doel. 1 – 1 !

Dat is een geweldige opsteker. Ter Leede voetbalt opeens met de borst vooruit en er worden bijna geen duels meer verloren. Met Jikke en Nino voorop in de strijd gaat Ter Leede ook beter voetballen en krijgen we steeds meer grip op de wedstrijd. Des te zuurder is het dan als de beste man aan Ter Leede zijde Nino een voorzet van Laakkwartier weg wil werken maar de bal volledig verkeerd raakt die vervolgens zo de goal in rolt. 1- 2. Nog 11 minuten te spelen..

Ter Leede begint aan een wanhoopsoffensief en gaat 1 op 1 spelen. Jikke wordt naar voren gedirigeerd en 6 van de 10 keer is het dan zo dat binnen 5 minuten de 1 – 3 erin ligt. Nu niet.

Ter Leede buffelt en jaagt en creëert ook volop kansen. Kylian keept als een krijger en pakt een paar geweldige ballen en Jip Hector Bellerin Moruno is met zijn snelheid van grote waarde. Nino is niet meer te stoppen en heeft een paar geweldige solo’s die diep in het strafschopgebied stranden. Rosa van Gool, Gool, Gool, teistert met een prachtig afstandsschot de lat. Laakkwartier heeft inmiddels al 5 gele kaarten aan z’n kleed hangen waaronder een dubbele en speelt dus het laatste deel met 10 man. Iedereen speelt inmiddels op het randje en het is de verdienste van de scheids dat het emmertje niet over stroomt. Teun vuurt nog een keer en nu moet een speler op de doellijn redding brengen. Maar de gelijkmaker komt er niet. Geen punten vandaag dus , maar wel een prestatie waar jullie Super-Supertrots op mogen zijn!

Volgende week kunnen we in ieder geval één afwezige van de lijst schrappen en dat is de hoofdtrainer. We spelen dan opnieuw thuis tegen GDA, aanvang 11.00 uur.

Komt allen!

Henk