Ter Leede JO15-1- Lisse JO15-1. 2 – 1

Spelen tegen Fc. Lisse blijft een bijzonder verhaal dit seizoen. Er zullen er nog wel een paar in het naburige bollendorp badend in het zweet wakker worden vannacht. Want ook de 5e (!)
ontmoeting tussen beide teams eindigde in een rood-gele overwinning. Het meest bijzondere is nog het steeds weer terugkerende patroon in al deze wedstrijden. Een verzorgd voetballende tegenstander die heel hard blaft maar geen enkele keer weet door te bijten. Wat dat betreft spande de confrontatie vorige week op het geslaagde Easter Open wel de kroon. Een legio kansen missend Fc. Lisse, ik geloof dat ze in een goed half uur alleen al 3 x de lat raakten, dan een ( knappe ) luizen goal van Nino en hoppa, in the pocket. Onze boys deden het trouwens erg goed vorige week, wat reikte tot een prachtige finaleplaats. Het Hoofddorpse UNO bleek in die finale net iets fitter en kaapte de enorme cup voor de voeten weg.

Eindelijk kunnen we op deze heerlijke zaterdagmorgen de thermokleding weer eens thuis laten. Wessel is er vandaag niet bij, die speelt een paar veldjes verderop bij de JO17-1 en dat lijkt een beetje in de hoofdjes te zitten van zijn ploeggenootjes, want het begin is niet best. Binnen een paar minuten kan Daimy de bal uit het netje gaan halen als een prachtige solo keurig afgerond wordt. Ter Leede piept en kraakt. Noa heeft de hardste noot te kraken met een speersnelle linksbuiten die het eerste kwartier niet te stoppen is. Een lob verdwijnt nog eens over Daimy maar gelukkig voor ons ook over de goal en wij moeten het doen met een kans voor Teun na een pass voor Nino. Niet voor het eerst dit seizoen weet Ter Leede zich in de wedstrijd te vechten. Lucas, Robin en Rosa maken op het middenveld weer talloze meters en achterin concentreren Timo en Jikke zich wat meer op de rechter zone waar het meeste gevaar vandaan komt. Een tiental minuten voor rust begint Corné aan één van zijn inmiddels befaamde rushes wat eindigt in een schot dat via de handen van de keeper jammerlijk op de lat eindigt. Of toch? Als een duveltje uit een doosje is daar opeens Rosa, heldin van beroep, die de afvallende bal tegen de touwen kopt! 1-1.

Na de rust keert Jan niet meer terug en komt Hoofdtrainer Timmers met een geniale vondst. Hij heeft Quincy linksback gezet en Corné naar de linksbuiten positie gedirigeerd, waardoor
Teun op rechts komt te spelen. Nog steeds deelt Lisse de lakens uit, houden wij het veld veel te groot naar m’n zin, maar weten onze buurtjes maar zelden tot niet echt gevaarlijk te worden. Zo’n klein kwartiertje voor tijd wordt konijntje 2 uit de hoge hoed getoverd. Wessel komt in een lange sprint van veld 8 af en wordt direct ingebracht voor Teun. En dat geeft vooral zijn dorpsgenoot Corné een boost. Een diepe bal van Nino, Corné zet de sprint in met zijn tegenstander. De scheids, die de Bas Nijhuis 3.0 methode hanteert wuift een struikelpartij van de Lisse speler weg en dan is de baan vrij! IJzig kalm schuift hij de bal het hoekie in en vrijwel direct krijg ik een beetje benauwd gevoel. Want gaat het niet veel te hard met deze jongen? Ik ben namelijk even bang dat hij binnen 14 dagen een vaste plek als architect op het middenveld gaat claimen. Dat hij alleen nog met rugnummer 10 wil spelen. Dat hij te laat gaat komen op trainingen, ze zelfs over gaat slaan, of alleen nog maar gebracht wil worden. En dan niet met zo’n lullige Dacia Sandero, die de vader van een vriendje van ‘m schijnt te hebben, maar in een Cabrio, die z’n vader maar even heel snel op
de kop moet gaan tikken. Ik ben bang dat hij aan de drank, drugs en de vrouwen gaat beginnen, of voor zijn 16e aan de Cote d’Azur wil gaan wonen!

Maar nu, een dag later weet ik het weer. We hebben het over Corneetje, een nuchtere Katwijkse Voorhouter, die gewoon doet wat de trainert van ‘m vraagt. Als er gevraagd wordt of hij ze achterin tegen wil houden, dan houdt hij ze tegen. Als er gevraagd wordt of hij ze er voor even in wil schieten, dan schiet hij ze d’r in. Top gedaan man, en het zorgde voor een geweldige ontlading. Volgende week gaan we op bezoek bij RKAVV, waar zeker weer kansen liggen.
Ik zie u daar!
Henk.