Ter Leede JO15-1 – Meerburg JO15-1

Op een zonovergoten Sportpark Roodemolen werd om 11 uur het startsein gegeven voor de eerste  thuiswedstrijd van de JO15-1 van dit seizoen. Na 2 mooie uitoverwinningen waren de verwachtingen voor vandaag hooggespannen. Tegenstander was Meerburg en dat is zeker een ploeg om rekening te houden. De grote club uit Zoeterwoude heeft maar liefst 8 JO15 teams om een kwalitatief sterke selectie neer te zetten. Ter Leede miste keeper Bjorn, wegens een hersenschudding en ook Wessel was nog niet volledig wedstrijdfit na zijn spierblessure vorige week. Daimy en Sam waren echter prima vervangers. De starting line-up zag er als volgt uit. Daimy, met een uitnodiging KNVB MO15 op zak, in de goal. Achterin van rechts naar links Sjoerd, Kuerten, Alex en Corné. Op het middenveld Patrick, Chris en Timo. Voorin Sam, Rik en Ales. Meteen vanaf de aftrap was Ter Leede scherp en voornamelijk op de helft van de tegenstander te vinden. Een waarschuwingsschot van Rik ging naast en er volgde een kans voor Ales na een heerlijke pass van Sam. Toch viel de 1-0 en het was een goal van grote schoonheid. Ik kijk natuurlijk door een levensgrote roodgele bril, maar ik zag toch echt een stukje hogeschoolvoetbal de revue passeren. Sjoerd veroverde de bal op rechtsachter en in plaats van terug te spelen op Daimy, speelt hij de bal vooruit op Chris, die de inlopende Kuerten aanspeelt. Rik maakt een mooie loopactie, waardoor er ruimte komt voor Ales, die op zijn beurt op tijd start. Natuurlijk ziet onze Kuert dit allemaal gebeuren en de pass op Ales is strak en op maat en de afronding van onze Italiaanse spits was uitstekend. Een scout van zijn geliefde ‘La Vecchia Signora´ stond handenwrijvend langs de kant en telefoneerde reeds naar het hoofdkantoor van I Bianconeri. Gelukkig voor ons belde hij na de volgende aanval terug met de mededeling dat hij Ales toch nog een jaartje bij Ter Leede wilde laten rijpen. Patrick raakte van afstand de lat en Ales had iets te veel moeite de rebound in het doel te krijgen. Vlak voor rust nog een kans voor de Roodgelen. Sam stuurde Rik weg, maar na een mooie individuele actie bracht de keeper redding. Lurkend aan een thee, watertje of een limo kon Jeeoovijftienstreepjeéén tevreden terugkijken op een goede eerste helft. Goed combinatiespel, lopende mensen, geen kansen weggegeven en een voorsprong. Enige minpuntje was dat er wel een goaltje extra ingeprikt had mogen worden. Na een minuut in de tweede helft moesten we direct een goede kans voor Meerburg noteren en al snel bleek dat Meerburg er een schep bovenop deed. Ze werden overigens niet heel gevaarlijk, maar aan onze kant werd het slordiger en de spitsen werden niet makkelijk meer bereikt. Er volgden nog wat kleine kansen. Een volley van Rik verdween via de rug van een Meerburger naast en schoten van Timo en Ales misten hun doel. Rik mikte een mooie teruggelegde bal van Ales met links net naast en dezelfde Ales moest oog in oog met de keeper zijn meerdere erkennen. Het bleef spannend en Meerburg gaf  nog eens flink gas. Wessel verving de moegestreden Sam en Nino verving Timo, waardoor Rik terugzakte naar het middenveld. Uiteindelijk beslisten de 2 invallers de wedstrijd. Nino bediende Wessel met een snel genomen inworp en Wessie schoot beheerst de bevrijdende 2-0 binnen. Fabian en Lucas maakten ook nog een aantal minuten en toen de prima scheidsrechter affloot, konden de 3 punten netjes opgeborgen worden en overgebracht naar de bestuurskamer, waar ze netjes werden bijgeschreven en we nu zoals de Belgen het zo mooi zeggen 9 op 9 hebben. Conclusie : Een prima eerste helft en een mindere tweede helft, maar ik heb een hard werkend collectief gezien. Een terechte overwinning in een erg sportieve wedstrijd van 2 kanten. Dat is misschien nog wel minstens net zo belangrijk. Volgende week weer genieten bij DOCOS langs de lijn? Aftrap kwart over 10 aan de Haagseschouwweg te Leiden