Ter Leede JO15-1 onderuit in de beker door van Harskamp

ARC JO15-1 – Ter Leede JO15-1 eindstand 7-2

Alphen aan de Rijn – Na de 3-2 overwinning van vorige week tegen Groeneweg, mocht Ter Leede JO15-1 deze zaterdag aantreden voor de tweede bekerwedstrijd tegen Alphense Racing Club (ARC). Op sportpark Zegersloot moest gewonnen worden om uitzicht te houden op de volgende ronde. Voor het eerst dit seizoen had Ter Leede trainer Nino Hoogervorst de beschikking over een volledige fitte selectie. Maar zijn team had een valse start. Binnen 5 minuten keken ze al tegen een 2-0 achterstand aan. Na 15 minuten de aansluitingstreffer voor de bezoeker uit Sassenheim. Middenvelder Sam krulde de vrije trap in de kruising, 2-1. Het noopte de ARC trainer Tan tot ingrijpen. Prompt bracht hij zijn stormram Marcion van Harskamp AKA Obiku reeds binnen de lijnen. Zijn eerste actie was een mooie assist op de 3-1. De daarop volgende acties resulteerden in waarschuwingen van de scheidsrechter. Het noopte Ter Leede tot het inbrengen van Kian om dit gevaar te beteugelen. Voorstopper Gijs moest de strijd geblesseerd verlaten, ruststand 3-1.

Na rust weer een valse start voor Ter Leede. Maar keeper Killian sleepte zijn team door deze periode met enkele fabelachtige reddingen op de doellijn. Pas na 10 minuten in de tweede helft moest hij buigen voor een afstandschot 4-1. Toch gaf Ter Leede zich niet gewonnen. Chris bleef zeulen in de spits en zette Lex helemaal vrij voor de ARC keeper, 4-2. De opleving was van korte duur. In eerste instantie kon Ter Leede verdediger Timo de bal nog op de lijn keren maar de rebound was hem te machtig, 5-2. De bezoekers hadden met hun krachten gesmeten en belanden van de wal in de Zegersloot.  Ter Leede moest uiteindelijk buigen voor de derde divisionist ARC met een 7-2 nederlaag.

Woensdag wordt de beker afgesloten tegen Door Wilskracht Ontstaan (DWO) in Zoetermeer. DWO kan zich bij winst nog plaatsen voor de volgende bekerronde. Voor Ter Leede is het een oefenpotje ter voorbereiding op de bollenstreek competitie.