Ter Leede JO15-1 – RBB JO15-1  5 -0  ( 3 -0 )

Een zaterdag van mixed emotions. Mag ik dat zeggen? Ja, inderdaad ja, dat mag ik zeggen!
Het was best veel hoor, alles bij elkaar. Een Zaterdag met een onnodige nederlaag voor de JO15-2, een onopgeloste pasjes soap bij de JO13-1, een kansenmisfestival bij de JO19-1, een mysterieuze fietssleutelaffaire bij de meisjes jeugd coördinatoren afdeling, een meeting met één van de bandleden van ZZ Top en een waanzinnige  ( en dit laatste helaas voor een select groepje ) echt een waanzinnige ontsnapping via een uitgebroken vrieskist!
Ik kan me voorstellen dat dit alles bij elkaar wat wazig overkomt, maar het is allemaal toch echt op waarheid gebaseerd en ik kan eraan wennen hoor!!

En dan heb ik het hoofdgerecht nog niet eens benoemd, en misschien was dat nog wel het minst spannende deel van deze dag. Want wie had vantevoren gedacht dat wij zo makkelijk over RBB heen zouden walsen? Een team wat kampt met wat tegenslag, maar het krachtsverschil tussen beide teams op deze zaterdag verraste mij toch wel. De line-up voor deze clash is vertrouwd. Patrick ligt er even uit met liesklachten dus speelt Sam als linksbuiten en Ales op het middenveld. Ter Leede is van af het begin af aan heer en meester. Met veel druk naar voren spelend slaagt RBB er niet of nauwelijks in om over de middenlijn te komen, laat staan om Björn in de problemen te brengen. Onze boys trekken langzaam maar zeker de touwtjes strakker aan wat resulteert in een serie hoekschoppen achter elkaar. Bij één van deze corners kopt Keurten Kewal gevaarlijk in, maar de bal wordt in eerste instantie nog geblokt. De bal belandt opnieuw bij strafcornerspecialist FaTIMO Moreiro de Melo! Die stuurt met links de bal opnieuw richting 2e paal en die verdwijnt pardoes via de grote teen van Wessel in de verre hoek. 1-0 en Ter Leede neemt geen gas terug. Sam raakt uit een voorzet van Rik de buitenkant van de paal en Alessandro verdient een penalty maar krijgt ‘m niet. Dan volgt er een sterke actie van aanvoerder Chris. Na een mooie schijnbeweging legt hij de bal terug op Rik, die de bal vanaf de 16 meterlijn hard binnen schiet. 2-0! Na deze goal is Ter Leede volledig los en maken ze 2 fantastische goals. De eerste is nog voor de rust en begint bij de solide keepende Björn. Die opent op Sjoerd, Sjoerd stoomt op en speelt Chris in, die vervolgens met een heerlijk balletje Rik voor de keeper zet. Rik heeft het wel naar z’n zin deze morgen, en dan faalt ‘ie zelden of nooit.

De 4e goal na rust is misschien nog wel mooier. Nu is het Rik die de aanval opzet. Hij opent met links door de lucht op Sam, die de bal in één keer door de lucht het strafschopgebied inslingert. Daar staat Alessandro Matri Malpaga, die de bal BELLISIMO controleert en koeltjes de keeper passeert. Voor deze goal valt Alex overigens door een wat lompe actie van een RBB verdediger geblesseerd uit en is Bart Meijr zijn vervanger. Ales boort even later het laatste sprankje uienhoop de grond in met zijn 2e goal. Via een 1-2 met Wessel is hij de hele verdediging weer te snel af en scoort de 5-0. Daarna is het uitbuiken voor onze boys. RBB komt tot z’n enige grote kans van wedstrijd als een prachtige vrije trap via de uitschuifhanden van Björn op de kruising eindigt.
Mees Messi van Biezen en Nino komen nog in het veld voor Sam en Wessel en Alessandro’s 3e goal kan niet door de beugel bij de scheids. Lekker boeiend ook, wij boeken de 7e overwinning en kunnen ons gaan focussen op de clash volgende week tegen Foreholte!!
Zeg alles af lieve mensen, want dit mag u niet missen en de boys hebben onze steun keihard nodig!
Ik zie u om 13.15 uur!!

Henk