Ter Leede JO15-1 – RCL JO15-1   2-0 (1-0)

Daar was tie dan eindelijk de langverwachte wedstrijd tegen concurrent RCL. Vanaf half december was er al naar toegewerkt en nadat de weergoden op 11 februari nog roet (of sneeuw) in het eten hadden gegooid stonden Rood-Geel en Rood-Wit eindelijk tegenover elkaar. Niet als nummers 1 en 2 overigens, want doordat Graaf Willem midweeks vooruit speelde waren zij de nieuwe lijstaanvoerder en wat na afloop zou blijken, voorlopig onze belangrijkste concurrent.  Bjorn, Alex en Bart vierden vakantie waarbij moet worden aangemerkt dat Alex toch niet gespeeld zou hebben vanwege zijn blessure. Sjoerd was vrijdagmiddag al terug van vakantie en kon dus meteen aan de bak. Het begin van de wedstrijd was zenuwachtig. Veel onzuiverheden aan beide zijden. Er waren weinig kansen, maar na verloop van tijd nam Ter Leede toch het initiatief. De eerste speldenprikken kwamen van Rik en Sam. Een afstandsschot van Rik ging net naast en een vrije trap van Sam vloog net over het RCL doel. RCL werd in de gehele eerste helft slechts één keer dreigend, maar toen lag de bal ook plots achter Daimy. Gelukkig gebeurde dat in buitenspelpositie en bleef de brilstand op het scorebord. Ter Leede was gewaarschuwd, want echt goed zag het er verdedigend niet uit bij deze situatie. Er stonden 2 man vogeltje vrij bij de verre paal. Direct daarop het mooiste moment van de eerste helft. Patrick zet vanaf het middenveld een aanval op en bereikt Rik, die Sam op links aanspeelt. Sammy stuurt met een mooie beweging het backie het bos in en de voorzet valt via de keeper voor de voeten van de goed doorgelopen Patrick. Rustig binnentikken en vieren die prima goal. Vlak voor rust nog een lekkere individuele actie van Rik, maar het schot verdween aan de verkeerde kant van de  paal.

Tijd om te rusten en onder het genot van een bakkie pleur de wedstrijd te analyseren. Er werd niet slecht gespeeld, de onzen waren beter, inzet was uitstekend, maar  het oogde allemaal wat zenuwachtig. Hopen dat Willem in de rust wat rustgevende Kamillethee serveert. De rust deed inderdaad wonderen en Ter Leede begon furieus aan het tweede bedrijf. Rik loste een waarschuwingsschot en Keurten bracht Alessandro in stelling. RCL heeft een uitstekende keeper en die zou deze morgen nog een aantal malen behoorlijk in de weg liggen. Zo ook bij deze kans van Ales. Rik had ook nog pech dat zijn schot rakelings langs de paal vloog, maar uiteindelijk kon een tweede treffer niet uitblijven. Rik haalde de achterlijn en zag Sam voor zijn man komen. Rik bediende Sam op maat en de 2-0 was een feit. Een actie van Wes leverde een kans voor Sam op, maar helaas stief deze aanval in schoonheid. Daarna liepen we een periode te ver achteruit, waardoor RCL wat druk ontwikkelde en 2 heel behoorlijke kansen op de aansluitingstreffer kreeg. De eerste ging over en bij de tweede kans voorkwam Daimy met een geweldige redding een goal. Daarna werd de balans weer hersteld in het voordeel van de thuisploeg en konden Wes en Sam één op één met de keeper de stand niet naar 3-0 tillen. Ook de voor Rik ingevallen Sead kreeg nog een mogelijkheid, maar toen de scheidsrechter affloot was iedereen dolblij met de 2-0 eindstand. Een mooie overwinning, waarbij er als een team gestreden werd.

Iedereen speelde een ruime voldoende, maar ik wil wel graag een paar eervolle vermeldingen uitdelen aan een drietal stille krachten. Chris speelde achterin als een veldheer en deed alles goed (Chris, je hoort het niet graag, maar op deze plek ben jij op z’n best). Op het middenveld waren Patrick en Timo ontzettend belangrijk en zorgden voor balans in het team. Misschien wel het beste C-tje op het veld was de scheidsrechter. Ik hoorde dat hij pas 14 jaar is, maar wat floot hij goed. Waar we dit seizoen vaak te maken hebben met “ervaren” refs, die vanaf de middenlijn roepen dat ze alles zien en voorts de beide teams in vertwijfeling over een genomen beslissing achterlaten, staat deze jongen bovenop de situatie en lost de alles op zonder kaarten en met korte duidelijke zinnen. Met dit soort scheidsrechters voelen de spelers zich ook het prettigst en dat bevordert de prestaties. Heren en dame van de JO15-1. Gefeliciteerd en ga zo door. Ik heb genoten.  Volgende week weer een topper, ditmaal de derby tegen Foreholte. Aftrap 10:30 uur