Ter Leede JO15-1 – RKAVV JO15-1 2 – 0 ( 1 – 0 )

Hier de eerste berichten over de JO15-1. Het carouselletje draait inmiddels alweer een week of 6 en het team heeft alweer een wedstrijd of 7 achter de rug. In die wedstrijden werd er 1 overwinning geboekt, dus de liefhebbers van de scorebord journalistiek zouden hieruit kunnen concluderen dat het allemaal nog niet heel soepeltjes loopt. Is gedeeltelijk waar, het team is het seizoen begonnen zonder een aantal bepalende spelers. Daimy, Nino, Denzil, Wessel en Alex kampen o.a. nog met uiteenlopende klachten dus moest hoofdcoach Timmers regelmatig een konijn uit de hoge hoed toveren om de boel weer een beetje rond te breien. Sinds de bekerwedstrijd tegen RCL uit zien we een kentering. Ondanks 2 nederlagen tegen hetzelfde RCL en UVS zag het team er met name verdedigend een stuk beter uit.

Met vandaag de eerste competitiewedstrijd voor de kiezen zijn er vraagtekens genoeg. Na keepster Daimy is ook back up Mike geblesseerd geraakt en meer keepers hebben we niet! De van een wereldreis teruggekeerde Marijn moet de oplossing bieden. Achterin verder Jikke, Noa, Timo en Corne. Middenveld bestaat uit Rosa, Lucas en Robin en voorin beginnen Nick, Wessel B. en Jan. Terwijl Ter Leede al lang en breed in hun gender neutrale t-shirts aan de aftrap staat is er nog geen tegenstander te bekennen. Waar is RKAVV? Het feit dat de scheids ook op het veld staat stemt me enigszins gerust en ja hoor, zonder dat iemand ze heeft zien warm lopen stapt de tegenstander om 1 minuut voor 11 het veld op en kunnen we de competitie af gaan trappen.

De tegenstander is goed. Zonder uitzondering technisch balvaardige jongens die in het begin het tempo van de wedstrijd bepalen. Ter Leede probeert aan te klampen en dat lukt ze redelijk al heeft Marijn wel al snel een paar geweldige optredens nodig om de 0 op het scorebord te houden. Het eerste kansje voor onze Boys is voor Robin uit een hoekschop van Rosa. RKAVV blijft met afstand de gevaarlijkste ploeg. Timo en Marijn werken na een minuut of 10 gezamenlijk een bal van de doellijn en RKAVV verprutst zelf nog een paar kansen. Dan valt vanuit het niets de 1-0. Ter Leede verdient een vrije trap die door Rosa het 16-meter gebied ingeslingerd wordt. Jan pikt de bal op, heeft een soort halve boogbal in huis die precies op het kruintje van Nick belandt die de bal knap de kruising in kopt. 1-0! En dat is het zetje wat Ter Leede nodig heeft. Nick creëert nog een mooie kans en Lucas heeft nog een knap schot met links in huis. Vlak voor rust zwijnen we nog één keer als de spits van RKAVV net naast schiet. Ter Leede haalt ongeschonden het rustsignaal en mag thee gaan drinken met een verrassende 1 – 0 voorsprong!

Ik verwacht een heet tweede helftje maar dat valt eigenlijk reuze mee. Zeker als Wessel na een paar minuten een fout in de RKAVV verdediging genadeloos afstraft en de comfortabele 2-0 binnen schiet. Lekker man. Ik maak nog wel eens ruzie met ‘m omdat ik vind dat ‘ie er nog veel te weinig mee doet, maar voorlopig staat hij er maar als eerstejaars en schiet ‘ie ze er aardig in. Maar zo zijn er meer! Nick loopt de laatste weken heel goed te voetballen. Kopte nog een keer uit een schitterende hoekschop van Rosa snoeihard op de lat en was voortdurend een plaag voor de verdedigers. En wat te denken van die twee meiden in het team. Noa was vandaag bloedscherp en zat er bovenop. Rosa loopt als de vrouwelijke 13 jarige Gennaro Gattuso te tackelen en te bikkelen op het middenveld alsof ze al jaren hoofdklasse speelt. Het hele team speelt goed. Marijn groeit in zijn nieuwe rol en Timo jaagt zijn verdediging keer op keer richting de middenlijn. Jikke zorgt voor het gif in de ploeg en Corné bekroont zijn prima optreden bijna nog met een wereldgoal zoals alleen Marcelo ze heel soms maakt. Op het middenveld klikt het met Robin en Lucas die om en om voor diepte in het spel zorgen. Robin heeft de 3-0 op zijn schoen, maar knalt op miraculeuze wijze tegen de onderkant van de lat. Ook Jan speelt links voorin een goede wedstrijd en is met zijn assist op Nick belangrijk voor het team. En RKAVV? die zijn eigenlijk niet meer gevaarlijk geweest de tweede helft. Bij ieder duel duiken er 2 of soms 3 ter Leede shirts op de bal en de moed zakt ze langzaam maar zeker in de schoenen.

Ter Leede boekt een heerlijke 3-punter en staat alvast op de kaart. Ik denk dat handhaving in deze klasse het voorlopige doel moet zijn en met de instelling van vandaag moet dat zeker lukken, al zullen we er ook nog wel een paar keer hard vanaf gaan. Deze week eerst weer lekker trainen, hopen dat er weer een paar aan kunnen sluiten en volgende week op naar Lisse!

 

Tot dan!

 

Henk.