Ter Leede JO15-1 – RKAVV JO15-1 Ter Leede slaat één hijger van zich af

Ter Leede JO15-1 – RKAVV JO15- 1       2-1         ( 1-0 )

Het is al even geleden dat u op schrift wat van de C1 heeft vernomen. Er kwamen al wat klachten over het te lang uitblijven van een evenwichtige verslaglegging van de wedstrijden. Het fenomeen writersblock is ook al gevallen. Maar ik kan u meedelen uw verslaggever is nog steeds ‘alive and kicking”, maar door diverse redenen kon ik u niet mee laten delen in de verrichtingen van de rood gele gladiatoren. Kort samengevat is er dit de afgelopen weken gebeurt. Het laatste wat u van ons las, was een ruime overwinning op Graaf Willem 2 Vac. Een weekje later de thuiswedstrijd tegen Laakkwartier. Die werd dik verdiend gewonnen met 5-0. Weer een week verder een hele sterke bekerronde in de knock-out fase in en tegen Excelsior Maassluis. Zij spelen in derde divisie. Na een 2-0 voorsprong moesten we na een mindere tweede helft huiswaarts met een 4-2 verlies. En vorige week in een matige wedstrijd de topper tegen de nummer 1 Verburch. We verloren met 3-1. We staan nog wel tweede in de Hoofdklasse maar met de hete adem van RKAVV en RKDEO in de nek. Vandaag konden we zien of één hijger van ons af konden slaan.

Twee jaar geleden kwamen toen nog in de D1 dezelfde tegenstander ook tegen in de hoofdklasse en gingen er twee keer kansloos vanaf. Ik meen 5-0 en iets van 4-1. Nu staat er een iets ander Ter Leede en kunnen we nu een vuist maken en punten pakken tegen rechtstreekse degradatie. Ik hoor u denken…. Degradatie…. Ja dat was de doelstelling, maar gezien de huidige stand van zaken, zal dat spook in de kast blijven.

Op naar de iets was gewijzigde opstelling. In de goal, na even te zijn uitgewaaid in zonnige oorden, Quinten. Van links naar rechts achterin. Iva, Hugo Noa en Jip. Op het middenveld de drie R-en. Ryan, Rowey en Rosa. Voorin op rechts Nick, Wessel spits en Leon linksvoor. In de wissel Thijmen, Tijs en ja hoor daar is die weer…. Denzil.. Goed je weer te zien man! Zoals eerder gezegd een iets aangepaste opstelling want u mist 1 speler op het wedstrijdformulier en dat is Joeseph. Na een ongelukkige loopactie bij Verburch heeft hij een zware spierverrekking opgelopen. 2 tot 3 weken out..  Beterschap!

In een heerlijk najaarszonnetje werd er door onze gasten uit Leidschendam om 10.45 uur afgetrapt op veld 2.  Vanaf het moment dat Ter Leede de bal had was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de Leidschedammers.  Daar moet wel bij vermeldt worden zonder al te veel noemenswaardige kansen. We werkten heel hard en er was veel dreiging maar de scherpheid ontbrak om van mogelijkheden kansen te maken en van kansen doelpunten. Om het verslag toch even op te leuken toch drie opvallende momenten. Een fraai diagonaal schot van Rosa die net over ging. Wessel schoot iets hoger over en een loopactie van Nick die in de 16 die keurig werd geblokt met een sliding tackle. En zo dreigden we de rust te gaan halen met een 0-0,  wat op dat moment niet de verhouding weergaf in het veld. Het was in de 28ste minuut dat Rosa vanuit links middenveld schuin het veld over stak. Zij zag op rechts puntje 16 Nick staan. Een mooie crosspass en Nick kapte zijn directe tegenstander uit en met een droge knal over de grond vond hij het uiterste hoekje van de goal. 1-0! Dik verdiend zeggen we dan. Vanaf dat moment werd het een waar voetbalgevecht. RKAVV moest wat uit de schulp kruipen en deed dat dan ook. Binnen 60 seconden na de aftrap schoot de rood witte de bal net voorlangs ons doel. Daarna had Wessel en bijna perfect schot die op de paal belande. De laatste kans was voor RKAVV. Door goed combinerend voetbal kwamen zij in onze 16. Het afgevuurde schot pakte Quinten behendig uit de lucht. Het was aan de iets te schreeuwerige scheids tijd om af te fluiten voor de rust.

Ondanks dat de koffiekar, die wekelijks met enthousiaste vrijwilligers  langs de velden van de Roodemolen scheert, 6 keer was langs gereden, namen we in de kantine toch ook nog een bakkie. Daar concludeerden we dat de 3 punten dichtbij waren en we nog een leuke tweede helft konden verwachten. Onze pubers konden dan ook aan de bak om dat aan ons te laten zien.

Tweede helft nog geen wijzigingen. Kort na de fluit was het Denzil om zijn eerste loopactie op het veld te maken. In dit geval langs de kant, want er waren binnen 30 seconden twee ballen vakkundig in de sloot naast de managebak geschoten. En dan is het aan de reserve speler om de bal op te halen. Dit keer was het Denzil die het kortste strootje had getrokken. Hij was er wel getuigen van dat aan die kant van het veld er door ons werd ingegooid.  Spits Wessel pakte het leder op en vanaf rechts liep hij richting de 16. Hij gaf de bal scherp voor en de goed keepende goalie tikte de bal weg maar wel in de voeten van de opgestoomde Leon. Hij kon zo afdrukken in het lege doel voor de 2-0 en deed dat dan ook.  Zijn eerste in de hoofdklasse en dat geeft een heerlijk gevoel. Zeker in het achterhoofd dat hij tot dit seizoen niet eerder voor een selectieteam uit kwam. Chapeau! Dit was wel het sein bij RKAVV om er iets meer de beuk er in te gooien. Het was Rowey die doorbrak  maar wel een flinke tik op zijn enkel kreeg. Die steeds meer verstrooid rakende scheids gaf nog wel een vrije trap maar de toon werd gezet. De c1 liet het kaas niet van het brood eten en bleef met aanvalsdrift voorwaarts gaan. Dit resulteerde in nog een keer een bal op de lat, dit keer van Nick. En een bijna identieke situatie als bij de tweede goal alleen gaf Nick nu iets te scherp voor en miste Leon net de bal. Keeper Quinten heeft de dropkick tot kunst verheven en zag, na een goede save, Wessel op de middenlijn 1 op 1 staan. Hij trapte de bal net de middenlijn over en al stuiterend rende Wessel achter de bal aan richting het doel. Helaas was de keeper net even sneller, maar anders konden wij de 3-0 noteren. Inmiddels zijn de twee T’s, Tijs en Thijmen, in het veld gekomen voor Rowey en Leon. Tijs was zeer gretig en liet zich gelijk gelden met een mooie loopactie aan de bal. Hij leverde bal in bij Wessel en die schoot prachtig richting de verre hoek. Maar met nog misschien wel nog mooiere actie dook de keeper als een kat de hoek in en tikte bal fenomenaal uit de kruising. Daarna was het RKAVV dat de aansluitingstreffer maakte. Een schot kon niet meer gepareerd worden en er braken nog een dikke 5 akelige spannende minuten aan. Dit met wat hachelijke momenten voor ons doel. De irritaties bij de tegenstander liepen daarbij op en de scheids kon drie gele kaarten noteren bij de tegenstander. Onze Wessel krijgt ook nog een acceptgirokaart thuis. Wegens een intikkertje nadat er was afgefloten voor een overtreding. Na nog maar weer eens een overtreding van de tegenstander vond scheids het welletjes en floot af. Met een nog zeurende tegenstander liepen we richting de kleedkamer. Een dik verdiende driepunter die eigenlijk allang had moeten worden binnen gehaald met een 3 of 4 -0.

Zet deze laatste woorden weg tegen het verslag van 2 jaar geleden toen we er twee keer afgingen tegen dezelfde tegenstander en zie daar onze progressie. Volgende week weer een oude bekende. Forum Sport. In de bekerpoule ook al onze tegenstander. Toen wonnen we uit met 2-0. Dit zegt niets maar ook iets… Even nog een woordje richting Denzil. Het was beter om je nog even te sparen in de hectische slotfase, anders was je misschien terug bij af. Volgende week dan maar meters maken. Tot dan…

Grt

Uw verslaggever.