Ter Leede JO15-1 – RKDEO JO15-1 1 – 3 ( 0 – 0 )

‘Done is Kees’

De eerste helft van de competitie zit erop, hoogste tijd voor een kritisch evaluatierapportje. Als ik even voor mezelf mag spreken waren de verwachtingen vooraf niet heel hoog gespannen. Het gemiddelde van een punt per wedstrijd waar we nu op staan verbaast me dan ook best wel een beetje. We hadden natuurlijk een bliksemstart met die 7 punten in de eerste 3 wedstrijden. Daarna een moeizame periode met als dieptepunt de 0-0 tegen Zoetermeer. Ondertussen staan er allerlei namen in de line-up, die in mijn ideale basis aan het begin van het seizoen niet voor kwamen, maar het verrassend goed doen. Marijn, Teun, Quincy, Nick, Wessel B, Noa, Jan, Steven. Weer opgekrabbeld, een goede en o zo noodzakelijke overwinning behaald op VVSB en na de laatste serie tegen de 3 topploegen staan we nu zo ongeveer op het maximaal aantal haalbare punten. Al had er vandaag absoluut wel een punt in gezeten. RKDEO heeft een goed solide team, maar in de eerste helft waren de beste kansen voor ons, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat ze ook weer niet heel groot waren. 2 schoten van Wessel Blank zagen we, de eerste na een fijn balletje van Lucas. En een mooie kans voor Teun, die uiteindelijk geen medespeler vindt. Onder erbarmelijke weersomstandigheden overigens, want de hagelstenen vliegen ons op een gegeven moment om de oren.

Na de rust komen Wessel B. en Teun niet meer terug. Zij worden vervangen door Jan de Muinck en Nino. Het weer is inmiddels wat verbeterd, en daar lijkt vooral RKDEO baat bij te hebben. Binnen een kleine 10 minuten staan we 2- 0 achter. De eerste goal valt veel te makkelijk en de tweede wordt door Timo Beugelsdijk ongelukkig voor Marijn van richting veranderd. Rosa is tussen deze 2 goals door met een dikke knie dan al vervangen door Jikke, die haar plek op het middenveld in neemt. Ter Leede pakt het daarna weer op en komt via Nino op 1-2. De pass is van Wessel van der Geer. Daarna breekt de beste Ter Leede periode aan. De mannen geloven er weer in en gaan naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Jan krijgt nog een goede schietkans en Nino blijft ‘ a pain in the ass’ voor de Nootdorpse verdediging. Tot de 1-3 valt, een mooie combinatie is Marijn te machtig, Schluss!!

Op 10 februari  gaan we pas weer voor ‘het echie’ voetballen, tot die tijd wens ik iedereen een fijne jaarwisseling en een sportief 2018!

 

Gr. Henk.