Ter Leede JO15-1 – RKDEO JO15- 1 eindstand 1-0 ( 1-0 )

Als voetbal ouders ben je blij dat je zoon of dochter steeds wat ouder wordt. Dit om verschillende redenen. Maar één van de belangrijkste is wel dat je daardoor steeds wat later mag spelen. Speelde je als F junior meestal rond half negen, maar een c junior begint rond de klok van 10 uur half 11. Om één of andere duistere reden begonnen we vandaag om 8.45 uur. Een uitje van het werk, later die dag van hoofdcoach Arjan, had daar volgens hem niets mee te maken.  In het vroege ochtend gloren konden we wel aanschouwen dat De C1 in het nieuw is gestoken. In super mooie trainingsjassen gesponsord door Timmers tuinontwerp te Voorhout. Dus mocht uw tuin ook in het nieuw moeten worden gestoken, kunt u bij Timmers tuinontwerp tegen een geringe vergoeding , een prachtig ontwerp laten maken. Dit geldt ook voor alleen een beplantingsplan. Dank je wel Niels voor dit fantastisch gebaar! Overigens hadden we al een sneak preview gehad tijdens de midweekse oefenwedstrijd tegen derde divisionist Voorschoten 97. We verloren weliswaar met minimaal verschil (2-1) maar we deden absoluut niet onder. Sterker nog met een beetje meer precisie had er zomaar een winstpartij ingezeten.

Terug naar afgelopen weekend. Arjan en Jens moesten een beetje puzzelen want er was, na Battle of Sassem, vorige week  één slachtoffer gevallen. Ryan had een lichte hersenschudding opgelopen. Ik hoor u denken, wees blij dat hij ze heeft, jazeker daar zijn we heel blij mee, maar het liefst niet door elkaar geschud. Naast hem op de bank nog steeds Joeseph. Die zien we waarschijnlijk na de winterstop weer terug.  Het middenveld was dus ‘dun’ vandaag, maar daar gelukkig is Denzil op de weg terug en pakte zijn eerste basisplek van het seizoen in de C1. Geflankeerd door Rowey en Rosa. In de goal Quinten. Voor hem de tot nu toe minst gepasseerde verdediging van de hoofdklasse A van rechts naar links Iva, Hugo, Noa en Jip. Voorin op rechts Nick, Wessel spits en Leon op links. Op de bank Thijmen en Tijs. Tegenstander RKDEO, tot vandaag vierde, was gebrand om drie punten mee te nemen naar Nootdorp om het gat te verkleinen naar de top. Aan rood geel dit niet te laten gebeuren. Dit onder de bezielende leiding van de grote vriend van Dirk S.

RKDEO trapte af en liet zien dat ze over een aardig voetballende ploeg beschikte. De bal werd goed rond gespeeld en de vrij bewegelijke spits was een plaag voor de verdediging. Zo nu en dan zakte hij uit en dan weer stond hij in de punt. Daar stelde de C1 een vrij rommelig geheel tegenover. Ballen kwamen niet aan en werden niet over de grond gespeeld. Het was sleuren en trekken. Deze fase werd onderstreept door een doelpunt van RKDEO. Een mooie hak zette de spits vrij en liet Quinten kansloos. Gelukkig voor ons was dat in buitenspel positie. Pfff, de koppies waren nu wel wakker. We kropen daarna iets meer uit onze schulp. Het was zo frivool dat Rowey er maar eens een no look pass uitgooide. Het vervolg was minder, maar er kwam wat kleur op de gezichten. Zeker na een fantastisch gedrukt schot van Wessel. Vanaf een meter of 20, zo half metertje van de grond strak kruislings voor de goal langs. Verdiende meer. Daarna dan toch de 1-0. De ingestudeerde en daardoor ingeslepen korte corner werd door Rosa zogezegd kort op Wessel genomen. Die gaf voor en ter hoogte van de tweede paal metertje of 5 van de goal torende Nick boven de rest uit. Hij kopte in en daar stond Denzil. Hoe of wat, weet niemand maar de bal schampte ergens zijn lichaam en de bal rolde in het net. Een prachtige 1-0 zowaar. Wat een bekroning na die ellendige tijd van langs de kant toekijken en verbijten. Welkom terug! Na de goal was het RKDEO wat aandrong. Quinten deed ons nog even schrikken toen er een afstand schot onder hem doorging. Maar met een katachtige reflex pakte hij de bal achter zijn rug. We hadden het best pittig, maar haalden de rust met 1-0.

Ondanks de vroege ochtend gloren was het lekker druk langs het kantje. De harde kern van de Nootdorpers deed zeker niet onder van de onze en zo was het lekker druk in de kantine. Had er waarschijnlijk ook mee te maken dat we op veld 8 speelden en daar is het lastig komen met de koffiekar. Tijdens het bakkie is mij te horen gekomen dat er eind dit jaar, iets speciaals staat te gebeuren. U heeft het niet van mij, maar naar het schijnt komt nog één keer het illustere gouden duo in actie. Voor de niet kenners onder u, een zeer getalenteerd  tweetal wat lange tijd een ongeslagen reeks neerzette met de toen nog D2. Dit met relatief minder materiaal dan nu. Dus mocht u 28 december in de buurt van VV Noordwijk zijn, want daar wordt de Horesca Horecavo zaalcup afgewerkt, kom dan langs. Het is de laatste keer, want na dit seizoen zullen hun wegen scheiden. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Dus wees er snel bij!

De tweede helft werd van onze kant in ongewijzigde samenstelling aangevangen. Overigens niet voor lang want na een minuut of 5 werd Denzil vervangen door Thijmen.  Die ging op Nick zijn plaats rechtsvoor en Nick op zijn beurt een linie naar achter. Het spelbeeld veranderde niet. Het was een waar voetbal gevecht op het scherpst van de snede. RKDEO drong aan en vuurde twee ballen af op Quinten. Hij kon ze net over kijken. Het spel werd van onze kant weer wat rommeliger en we hadden het moeilijk. Er was nog wel een uitbraak op links van Nick en haalde mooi de achterlijn. Helaas werd de voorzet net voor de voeten van Wessel door de grote keeper gepakt. Diezelfde Wessel had later een prachtig genomen vrije trap die net over ging. Dit was van de rood gele zo beetje het laatste wapenfeit. Het waren de Nootdorpers die riemen nog even strak aantrokken. Hugo en Noa moesten alle zeilen bij trekken om de 0 over de streep te trekken. En de scheids hielp ook nog een beetje. Quinten was ver zijn doel uitgekomen en werd geblokkeerd door een tegenstander. Hij viel daarbij maar de bal was in de voeten van de RKDEO’er. Het doel was leeg. Niet voor lang want de bal werd ingeschoten. De scheids vond het een overtreding op Quinten en zo bleef het alsnog 1-0. Hier geen klachten wat ons betreft.  Het was wel het sein voor de nummer 11 om wat gemener te worden. Gelukkig bleef Jip koel en liet zich niet van de wijs brengen. Speelde wat mij betreft een top wedstrijd. Het was nu ook tijd voor Tijs om het veld in te komen voor de moegestreden Leon. De c1 ging over naar een 4-4-2 formatie om iets meer mankracht op het middenveld te krijgen. RKDEO drukte nog wel maar tot grootse kansen werden niet afgedwongen. En zo haalden we na 6 minuten blessure tijd het eindsignaal. Dit tot opluchting van rood geel. Een zwaar bevochten driepunter was binnen!

Later op de dag kreeg deze driepunter nog net wat meer glans aangezien de koploper Verburch 2 punten had laten liggen. Het gat is nu nog 5 punten. Volgende week de moeder der bollenderby’s. Uit tegen FC Lisse. Tot vandaag was de uitslag van fusieclub nog niet bekend. Maar wat deze ook is het blijft de nummer 2 tegen 3. In welke volgorde ook. U begrijpt het belang van deze wedstrijd. Dit gelukkig op een tijdstip ( 11.30 uur) waarbij er geen slaap uit de ogen hoeft te worden gewreven. Tot volgende week.

 

Grt.

 

Uw verslaggever