Ter Leede JO15-1: Ruben scheurde over het veld.

Op een verlaten en winderig sportpark de Roodemolen was Sportvereniging Doelen Is Ons Streven (SV DIOS) de tegenstander. Door de verscherpte corona maatregelen waren de bezoekende supporters uit Nieuw-Vennep ruim in de meerderheid. De wedstrijd was amper 2 minuten oud of Ter Leede wist het net al te vinden. De vrije trap van Thomas werd door krullenbol Achraf in het net gekopt, 1-0 Ter Leede. 6 minuten later mag Thomas vanaf bijna dezelfde plek weer aanleggen. Ook deze keer wist Achraf het net te vinden maar hij stond buitenspel. Ondertussen stapte Ruben steeds vaker op de brommer. De centrale verdediger van DIOS, Kobe, ziet geen andere mogelijkheid dan de handrem erop te trekken. Omdat de weg naar het doel open lag werd hij voor zijn actie getrakteerd op een rode prent. Ook de centrale verdediger van Ter Leede, aanvoerder Timo, liet zich niet onbetuigd. Hij incasseerde een gele kaart. Ondertussen scheurde Ruben er weer vandoor. Zijn inzet werd met een hand over de achterlijn gewerkt. Bij de penalty leek Thomas alles goed te doen. Hij mikte op de ene hoek terwijl de keeper al in de andere lag. Maar de bal belandde op de paal. Vlak voor rust de mogelijkheid voor Xavier om de voorsprong te verdubbelen. Maar ook deze keer was de paal een sta in de weg, ruststand 0-1.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Ook de verse linksback van DIOS kon Ruben niet bijbenen maar zijn voorzetten waren niet besteed aan de spits van Ter Leede. Zijn vizier stond te hoog. De imposante rush van rechtsback Alexander resulteerde via een corner in het bevrijdende tweede doelpunt. Uit de corner mocht Thomas aanleggen. Het schot leek houdbaar maar het hakje van Xavier verraste de keeper, 2-0 Ter Leede na 47 minuten speeltijd. Hierna gooide DIOS alle schroom van zich af en ging via de lange bal naar voren. Ter Leede had geen goed antwoord op dit Kick and Rush voetbal. Het noopte Ter Leede coach Nino tot het inbrengen van Levi S om de rust achterin te herstellen. De voorsprong kwam hierdoor niet meer in gevaar en de tweede overwinning in de Hoofdklasse was een feit. Eindstand 2-0.

Na lang overleg riep de technische staf Keeper Maarten uit tot Man of the Match. Alle hoge ballen waren zijn prooi en zijn spelhervattingen waren uitstekend.