Ter Leede JO15-1 terug op plek vier

RKAVV JO 15 1 vs Ter Leede JO 15 1 2-4 ( 0-3 )

Na de zure nederlaag van vorige week waren er vandaag weer nieuwe kansen om weer wat kleur op de wangen de wangen te krijgen. Dit zowel figuurlijk als letterlijk want er scheen een aardig zonnetje zo rond het middaguur in Leidschendam. RKAVV is middenmoter en heeft nog wel eens een uitschieter naar boven maar ook naar beneden. Hopelijk vandaag niet naar boven. De volgende rood gele elf startten in de basis. Quinten in de goal. Noa op de plek van de in Italië feestvierende Iva. Centraal Denzil en Hugo en op links kwam Jip de geblesseerde Leon vervangen. Middenveld Ryan, Tijs en Rosa. Voorin Thijmen Wessel en Nick. Op de bank vanuit de JO 14 Sam en Luuk. Ook Joeseph zat op de bank met een klein pijntje en zou minuten gaan maken. Rowey was er ook maar die zat in zijn gewone kloffie geblesseerd op de bank.

Tot zover merkt u er niet veel van dat uw verslaggever, vanwege file, de eerste minuten niet bij de wedstrijd aanwezig was, maar nu de aftrap is genomen zijn er teveel getuigen die mij niet hebben gezien. Voor de oudere onder ons Theo Koomen kan een halve dag, vanaf het terras verslag doen, van een touretappe maar daar kom je in deze tijd met al die sociale media niet mee weg! Dus moet u het doen met van horen zeggen.

Binnen een paar minuten werden er twee cruciale fouten gemaakt in verdediging van RKAVV. Die overigens in het geheel zwart waren gestoken met daaronder rood witte gestreepte sokken. Zag er goed uit. Beide keren kon Wessel van deze fouten afstraffen. De eerste keer geklungel in het 16 meter gebied en bij de 2-0 profiteerde Wessel van een te korte terugspeelbal waar hij prima tussen kwam. Van het uit pakken van kadootjes krijgt Wessel nooit genoeg. Daarna een gelijk opgaande wedstrijd zonder enorme kansen. RKAVV beschikt over een aantal technische gasten die net als wij ook al een paar jaartjes samen spelen. We komen ze dan ook geregeld tegen en dit zijn vaak leuke spannende potjes. Beide teams deden nu niet voor elkaar onder, maar wij hadden nog twee kansen waarvan Wessel er weer eentje vanaf een metertje of 15 keurig de verre hoek in schoot. En dat is drie. Arjan riep nog even enthousiast uit de dug-out dat hij nu de bal mocht houden. En zo gingen we richting de rust. Inmiddels was uw verslaggever ook weer langs het lijntje en dacht er aan om het notitieblok er maar bij te pakken. Maar helaas na het fluitsignaal voor de rust kwam er een vriendelijke verzoek vanuit het technische hart of er nog een grensrechter tussen de ouders bevond. Ronald die de eerste helft vlagde had nog iets te doen bij Terleede. Die man doet, kan en regelt ook alles, behalve strijken volgens vrouwlief, maar dat terzijde. De vraag wie in wilde vallen werd door alle aanwezige rood gele ouders beantwoord met een stap naar achteren. Hierdoor stond uw niets vermoedende verslaggever ineens vooraan en kreeg hij de vlag uitgereikt door een lachend technisch hart.

Na een lange voettocht werd de kantine bereikt en werd er nog een heerlijk bakkie gedaan in het zonnetje. De Moederdag kadootjes passeerde nog even de revue en voor je het weet was het kwartier alweer om. Volgens de Leidsche dammers duurt een kwartier iets langer en zo kon het zijn dat ik als nieuwe grens nog even de scheids kon ‘bespelen ‘ en aan onze kant te krijgen. Ja alle trukendozen gaan open om de rood gelen aan drie punten te krijgen.

Na nog wat geduld konden we weer verder en was RKAVV iets scherper en feller uit de kleedkamer gekomen. Zij hadden hun huiswerk gedaan door op te merken dat wij vorige week 3-1 voor stonden met de rust en het toen ook nog werd om gedraaid. Maar dat was een hele andere wedstrijd. Deze wedstrijd bleef het speelveld het zelfde. Over en weer wat kansjes met een mooie strijd op het middenveld. De scheids liet veel doorgaan en dit leidde aan beiden kanten tot wat irritaties. Quinten moest 1 of twee keer handelend op treden maar deed dat netjes. Joeseph kwam in de ploeg voor de moe gestreden Thijmen en deed gelijk van zich spreken. Een mooie dieptepass vanaf de middenstip kwam mooi bij Joeseph in de voeten. Hij nam de bal mee en trok hem voor naar de mee opgekomen Nick. Met zijn linker haalde hij droog uit en de 0-4 was een feit. Dit was ook het signaal om Luuk en Sam te brengen. Zij kwamen in het veld voor Noa en Ryan. Na de 0-4 bleef RKAVV op zoek naar doelpunten en ze kregen er twee. Waarbij de laatste schijnbaar met de hand was meegenomen maar die luie grens, die het weer eens niet kon bij benen, zag het niet. Leuk dat zo iemand wil vlaggen, maar doe dan wel een poging om er bij te blijven. Wat als dit gebeurt zou zijn bij een 1-1 einduitslag?? Doordat de gastheren meer naar voren speelden, werden de gaten wat groter. Hierdoor kregen wij en met name Wessel een aantal dikke kansen op doelpunten. Maar helaas hij kreeg het niet voor elkaar om er 1 of 2 te verzilveren. Een goede keeper stond in de weg en een nieuw fenomeen, waar ik nog niet eerder van gehoord had. Het gebeurde enkele keren dat de tegenstander begon te schreeuwen als wij gevaarlijker werden in hun 16. Voor uitvoering en noviteit een 10 voor sportiviteit een 1. Scheids vond het welletjes en floot af.

Door het verlies van Alphense Boys zijn we over hun heen gewipt en staan nu met 1 punt voorsprong boven hun op plek 4. Derde staat Verburch met nog 5 punten voorsprong. Dat wordt een lastige kluif. De laatste twee wedstrijden zijn tegen twee laagvliegers. Graaf Willem 2 VAC en Laakkwartier. Maar wij zijn er geen team naar om daar te licht over te kunnen denken. Dus met volle passie en strijd er tegen aan om de vierde plek te verdedigen. Luuk en Sam ontzettend bedankt maar weer. Jullie vielen prima in en hielden keurig stand.

Grt.

Uw verslaggever.