Ter Leede JO15-1 tot de 30e minuut een heerlijke voetbalpot….

RKDEO JO15-1 – Ter Leede JO15-1 Eindstand 5-0

Zonder uw vaste verslaggever, die een voetbalwedstrijd kijken met voetbalvrienden verkoos boven het verslag leggen van Ter Leede JO15-1, reisde Ter Leede JO15-1 zaterdag 23 maart af naar Nootdorp voor hun competitiewedstrijd tegen RKDEO JO15-1. De heenwedstrijd voor de winterstop won Ter Leede door een buik-doelpunt van Denzil met 1-0 en ook vandaag zou Denzil een grote rol van betekenis gaan spreken. Maar daarover later meer. Met het kersverse nieuws dat JO15-selectietrainer Arjan na 19 jaar de jeugd gaat verlaten en een nieuwe uitdaging aangaat als trainer bij de vrouwenselectie van Ter Leede, bespraken de aanwezige ouders onder het genot van een (heerlijk???) bakkie koffie de andere randzaken voor de wedstrijd van vandaag. Spelend op het hoofdveld trad Ter Leede aan met de vertrouwde achterhoede. Quinten in de goal, Iva vormde samen met Hugo, Noa en Leon de verdediging. Op het middenveld ditmaal geen Ryan, maar Denzil als controleur en de aanvallende impulsen vanaf het middenveld kwam van Rosa en Joeseph. Voorin Rowey, Wessel en Nick. Jip, Tijs en Ryan maakten de 14 strijders van vandaag compleet, al was het voor hen startend vanaf de bank.

RKDEO, een ploeg met een hele positieve spelopvatting en een goede positieve trainersstaf! Graag willen opbouwen van achteruit, maar met hun diepgaande middenvelder en 3 sterke en snelle aanvallers voorin ook graag gebruik makend van hun wapen “de lange bal”. Ter Leede begon vol concentratie aan de wedstrijd en nam het heft in handen. Het vaste recept, druk op de helft van de tegenstander, werd prima uitgevoerd en de angel werd uit het spel van RKDEO gehaald en hun gevaarlijke viertal voorin werd nauwelijks of niet bereikt. Ter Leede zelf speelde op het randje qua aanvallend voetbal en bracht daardoor de Nootdorpse assistent-scheidsrechter in de verleiding meerdere malen de vlag in de lucht de gooien als daar weer een opbouw werd verstoord en Ter Leede aanvallend gevaarlijk kon worden. Het niet in het spel kunnen komen van RKDEO bracht het nodige rumoer, geroep en bemoeizucht vanaf de Nootdorpse tribune. Dat waren de toeschouwers immers niet gewend de afgelopen weken waarin RKDEO 3 maal op rij met dikke cijfers wist te winnen. Het rumoer sloeg over op het veld waar Ter Leede het RKDEO voetballend heel erg lastig maakte en de wedstrijd volledig onder controle had. De schietkansen van Wessel, Nick en Rowey leverden niet op waar Ter Leede op dat moment recht op had, een voorsprong. Ondertussen wel 2 gele kaarten rijker, eerlijk verdeeld tussen de rood-gelen en de rood-witten. Dan die hoofdrol voor Denzil. Hij had vandaag de belangrijke taak gekregen de controle op het middenveld te pakken en deed dat met verve! De basisplaats die hij verdiende, bewees hij door de diepgaande spelmaker van RKDEO volledig uit de wedstrijd te spelen en daarnaast met enige regelmaat op te stomen of de bal met links of rechts prima te verplaatsen. In de 30e minuut in z’n enthousiasme een tackle inzettend rond de middenlijn waar de hele rood-witte colonne op de tribune en rond het veld met een hoop kabaal de overtreding erger deed voorkomen dan daadwerkelijk het geval was. De door het geluid overrompelde scheidsrechter beoordeelde deze tackle als een buitensporige en toonde Denzil hiervoor de rode kaart.

Pats-boem-weg… in een moment veranderd de wedstrijd naar een die het totaal niet verdiende te worden. De voetballende strijd zoals deze gestreden werd was vanaf dat moment weg. De Nootdorpse spelmaker veranderde de laatste 4 minuten van de 1e helft van een onzichtbare schim naar een ongrijpbare en haalde vlak voor rust de trekker over door de 1-0 te scoren.

In de rust moeten de mannen en vrouwen van Ter Leede JO15-1 hun strijdplan voor de 2e helft overleggen. Hoe gaan ze uit de startblokken komen, komen ze de rode kaart te boven en komt er wellicht toch nog een verrassende wending aan de wedstrijd? Alle plannen werden eigenlijk na 2 minuten in de 2e helft al te niet gedaan. Een corner van RKDEO, iedereen staat erbij en kijkt er naar en de 2-0 staat op het scorebord. Wederom een klap die de mannen en vrouwen niet te boven kwamen. Ze probeerden het wel, maar 10 van Ter Leede tegen deze 11 van RKDEO. Dat was voor Ter Leede een maatje te groot. Het samenwerken, strijd leveren en voor elkaar door het vuur gaan wat de ploeg graag laat zien, was weg, het werd losser zand en de spelmaker van RKDEO maakte daar gretig gebruik van. Met verse krachten Jip, Tijs en Ryan binnen de lijnen werd nog geprobeerd iets recht te kunnen zetten, maar helaas…. na de 30e minuut in de 1e helft werd het niet meer een gelijke strijd, maar een strijd die RKDEO gretig naar zich toetrok met een 5-0 overwinning.

Na afloop van de wedstrijd jammergenoeg nog een raar fenomeen, al lijkt het op een of andere manier tegenwoordig bij het moderne jeugdvoetbal te horen.

Waar scheidsrechter een Nootdorpse ouder terecht wees op zijn kinderachtige gedrag (in woord en gebaar) gedurende de hele wedstrijd langs de lijn richting de jongens en meiden van Ter Leede, vond deze ouder in kwestie ipv de terechte kritische woorden van de scheidsrechter in zich op te nemen en ervan te leren, het nodig om nogmaals een woorden-confrontatie aan te gaan richting menig rood-gele speler, speelster en trainersstaf…. gelukkig was de zoon van deze ouder de wijste en kon met enige moeite zijn ouder tot rust manen. Chapeau voor deze speler! Jeugdvoetbal 2.0… laten we het daar maar op houden, het schijnt er tegenwoordig allemaal bij te horen.

Voor Ter Leede JO15-1 nu even pas op de plaats. Zichzelf de komende 2 weken tijdens de trainingen en oefenwedstrijd tegen JO17-2 weer herpakken en klaarstomen voor de wedstrijd tegen Lisse op zaterdag 6 april.

Dan is uw vaste verslaggever als het goed is weer van de partij!