Ter Leede JO15-1 – VVSB JO15-1 4 – 1 ( 2 – …

Three of a kind
De thuisbeurt tegen het stugge VVSB leverde de derde overwinning op rij op voor onze boys. Na Fc Lisse en RKAVV werden ook onze Noordwijkerhoutse bollenbuurtjes aan de zegekar gebonden en heeft Hoofdcoach Timmers de doelstellingen direct maar weer een beetje bijgesteld; een plek in het linkerrijtje! Veel gekker moet het toch niet worden jongens, maar waarom niet? Tegen GDA en RKDEO kunnen we er mits compleet absoluut een wedstrijd van maken, en ik heb me al genoeg verbaasd over deze ploeg dit seizoen. Nino is nog steeds niet hersteld van zijn smakkerd met
de fiets en ook Jikke heeft wat lichamelijke problemen en begint op de bank. Hierdoor komt er een plekje vrij voor Marijn die start als rechtsback waardoor Noa naar het centrum verhuist. Het is VVSB wat als beste uit de startblokken komt. De spitsen zijn snel en handig en Daimy krijgt in een 10 minuten tijd meer te doen dan vorige week de hele wedstrijd bij elkaar. Het eerste gevaar van Ter Leede komt na een steekpass van Wessel op Corné, maar de bal verdwijnt naast de paal. Ter Leede komt er beter in en komt licht tegen de verhoudingen in op voorsprong. Timo heeft een
goede onderschepping en speelt de bal in op Corné. Een korte kaats op Lucas, die Corné direct weer diep stuurt. De bal lijkt een prooi te worden voor de VVSB verdediging, maar door een miscommunicatie is het toch Corné die als eerste bij de bal is en binnen tikt. 1-0. Direct daarna een kans voor de actieve Wessel, maar het dappere keepertje redt knap. Dan antwoordt VVSB. Een uitbraak wordt matig verdedigd en de 1-1 is een feit. Onze boys kunnen weer opnieuw beginnen en Quincy heeft dat als eerste begrepen. Met een prachtige pass stuurt hij Wessel diep en het schot van de razendsnelle spits dwingt de keeper tot een uiterste redding. Voor de rust komt Ter Leede toch weer op voorsprong. Robin zet goed druk op de verdediging van VVSB en de bal komt in de kluts bij Corné terecht. Die begint aan een soort spaghetti slalom en schuift dan op z’n Corneetjes de 2 – 1 binnen!

Na de rust is de angel er aardig uit bij VVSB. De vernieuwde samenstelling van de verdediging is inmiddels wat meer ingespeeld en vooral Marijn speelt een puike 2e helft. Daimy moet nog één keer gestrekt naar de hoek om een gelijkmaker te voorkomen. Daarvoor heeft Wessel na een heerlijke pass van Rosa al weer een keer de keeper getest maar die wil nog steeds van geen wijken weten. De technische staf wisselt ook 2 keer. Eerst komt Jikke voor Noa en even later gaat Jan naar de kant voor Teun. De wedstrijd blijft spannend tot het moment van Wessel aanbreekt.
Als een roofdier wat al dagen op zijn prooi wacht begint hij aan een scherpe solo en schiet hij de bal met het linkerbeen zuiver diagonaal in de hoek. 3 – 1!! En als even later Robin na een vlotte één-twee met die zelfde Wessel de wat geflatteerde 4 – 1 eindstand op het bord schiet, zijn er louter nog lachende gezichtjes te zien bij Rood-Geel. En terecht!

De komende 2 weken geen competitie voetbal! Bloedirritant natuurlijk maar het zij zo. Ik spreek u weer op 12 Mei met de uitbeurt tegen GDA. De enige tegenstander waarin we niet thuis gaven. We hebben dus wat goed te maken!