Ter Leede JO15-1 wederom geen tegendoelpunt

Ter Leede JO 15 1 vs Forum Sport JO 15 1 3-0 (1- 0)

Vandaag geen uitgebreid verslag maar een korte samenvatting van de gebeurtenissen. Waarom hoor ik u denken. Eigenlijk zou er helemaal geen verslag volgen, maar sommige lezers zouden dan hun wekelijkse ritueel missen om waar dan ook de laatste verrichtingen van de JO 15 1 tot zich te consumeren. Vandaar toch deze korte uiteenzetting.

Afgelopen zaterdag moest uw verslaggever zich in tweeën delen, aangezien dochterlief ook een potje moest spelen. Ditmaal uit tegen het lastige DOSR. Uit in de Veen werden drie punten bijgeschreven plus een schitterende 4-1 van dochter!  Het meereizen werd dus beloond. Betekende wel dat de eerste helft van de C1 en klein gedeelte tweede helft aan de neus van uw verslaggever voorbij ging.

Eerst maar eens naar de opstelling en de beschietingen vooraf. Forum Sport is een middenmoter waar wel degelijk rekening mee moet worden gehouden. Uit speelden wij een hele slechte wedstrijd en waar vlak voor tijd de Rijswijkers op 1-1 kwamen. Duur punt verlies dus, zeker nu, kijkend naar de ranglijst. Taak dus om drie punten in huis te houden en daarmee ook de ongeslagen thuisstatus. Dit gebeurde met de volgende elf. In de goal, de van de carnaval herstellende Quinten. Op rechts Iva. Centrale duo Hugo en Noa en op links Leon. Middenveld werd bestierd door R3. Ryan, jarige Rowey en talent van de gemeente Teylingen ( helaas net geen eerste ) Rosa. Voorin op rechts jarige Jop Jip, spits Wessel en op links Nick.  Op de bank Denzil, Tijs en de goed uitgeslapen Joeseph.

Op een winderige Roodemolen wordt er half elf op veld 2 afgetrapt. Vanuit de overleveringen heb ik begrepen dat de rood gelen er boven op zaten. En er mag een groot compliment naar de verdediging. Tot en met vandaag veruit de minst gepasseerde van de Hoofdklasse. En ook vandaag zijn ze geen moment aan het wankelen gebracht. Iva en Leon doen naast hun verdedigende taken ook aanvallend hun duit in het zakje. En dat geeft veel aanvallende mogelijkheden, eigenlijk zoals dat hoort in het moderne voetbal. Centrale duo Noa en Hugo geven geen krimp en lossen dat samen prima op achterin. Quinten staat als een huis en maakt van die eventuele redding een feestje.  Ergens in deze eerste helft zijn twee opvallende momenten. Het eerste is de zeer opvallende handsbal van de keeper van Forum Sport. Een meter of twee buiten de zestien mag je de handen niet gebruiken, maar dit werd door iedereen gezien behalve de scheids. Nick was er al om af te werken, voor de lege goal, maar zoals gezegd de hand van God zat er tussen. Tweede moment is de goal van de vandaag zeer goed spelende Wessel. Na een assist van Nick werd de bal keurig door Wessel ingeschoten.  Er is mij niet ter oren gekomen of er nog kansjes waren voor de bezoekers.

In de rust werd Denzil gewisseld voor Noa. Het gaat namelijk lekker met Noa aangezien ze wederom is gevraagd om bij vrouwen 1 op de bank te zitten. Met de kennis van nu heeft ze daar weer wat minuten gemaakt in de gewonnen wedstrijd tegen Eindhoven. Arjan zal verder hebben gezegd dat we na de rust de wind in de rug zouden hebben en daarmee slim moesten omgaan.

Toen uw verslaggever op de A44 reed richting de Sassenheimse weide werd er weer afgetrapt. Na een minuut of 5 werd Rosa gewisseld voor de wakkere Joeseph. Rosa had namelijk ook nog business te doen bij Vrouwen 2. Daar zou zij een hele pot spelen tegen RCL. Een heel belangrijke wedstrijd die uiteindelijk werd gewonnen met 1-0. Maar dit terzijde. Na een minuut of 10 was daar eindelijk uw verslaggever. En vanaf nu kunt u dus vertrouwen op een ordelijke berichtgeving van de gebeurtenissen. En ik viel met mijn neus in de boter. Want vlak voor mijn geringe neus werd de verdediging van Forum Sport op de achterlijn dolgedraaid door de opgekomen Leon. Met een afgemeten voorzet kopte Wessel prachtig de 2-0 tegen de touwen. Dit was het sein voor de ouders van Hugo om het strijd toneel te verlaten. Schijnbaar werkte dit bevrijdend voor hem, want nog geen twee minuten later maakte hij de 3-0. Een corner werd niet goed weggewerkt en kwam pardoes voor de voeten van Hugo. Hij werkte het leder achter de keeper. Tijdens het juichen zocht hij, met tranen in zijn ogen naar zijn ouders, om dit hoogtepunt samen te delen. Maar zoals gezegd, die stonden al op de parkeerplaats. Het kan verkeren. Na dit doelpunt was de wedstrijd gespeeld.  Intussen was Tijs nog binnen de lijnen gekomen voor Ryan.  Hierdoor  hielden de rood gelen de tegenstander in de tang en met wat mogelijkheden en kansjes van onze kant uit, ging de wedstrijd naar het einde. De mee coachende scheidsrechter vond het prima zo en floot voor het eind.

De drie punten bleven in Sassenheim met wederom zonder tegendoelpunt en zonder noemenswaardige kansen weg te geven. Later op de dag bleek dat kampioenskandidaat Verburch weer steken heeft laten vallen. En zo klimmen wij op naar plek 2. Met 5 punten achter Lisse en 1 voor op Verburch. Alhoewel die wel 1 wedstrijd minder hebben gespeeld. Beide tegenstanders gaan we nog treffen. Dus we zitten op het welbekende vinkentouw.

Als het goed is volgende week GDA uit met verslaggever. Thuis was het oorlog op het veld. Intussen is er een frisse wind gaan waaien in Den Haag. Met een nieuwe trainer en een aantal nieuwe spelers. We gaan het zien en u volgende week hopelijk lezen.