Ter Leede JO15-1 – Wilhelmus JO15-1

Zaterdag is de mooiste dag van de week schreven Acda & de Munnik in de titelsong van de serie All Stars en ik ken dat gevoel zo goed. Heerlijk weer een zaterdagje voetbal kijken en bij de mannen van JO15-1 is het op het moment aangenaam langs de lijn. Heel wat beter om aan te gluren dan Swift Boys 8, dat is momenteel meer mijn niveau. Als trotse koploper werd er afgetrapt tegen Wilhelmus JO15-1 een middenmoter, waarvoor we toch goed op de hoede moesten zijn. De onderliggende verschillen liggen in deze competitie niet heel ver uit elkaar en ik heb het idee dat iedereen van iedereen kan winnen. Vooraf had ik nog even gecheckt welk spannend verhaal er te vinden was aan de ietwat aparte clubnaam van onze tegenstander. Had het iets met vaderlandsliefde of het volkslied te maken? Nee, geen smeuïg verhaal, maar de in 1913 opgerichte club is gewoon vernoemd naar één van de oprichters “Mgr Wilhelmus van Stee”. Kunnen we dat ook weer bijschrijven in het boek der nutteloze feitjes.  Henk riep nog even richting Wessel, dat er nu toch geprobeerd moest worden eerder te scoren dan vorige week, want 19 seconden wachten vond Henk rijkelijk lang.

We moesten dit keer wat langer wachten op de eerste goal, maar vanaf minuut één brandde de wedstrijd los. Speldenprikjes over een weer, waarbij Ter Leede duidelijk de bovenliggende partij was. Wilhelmus beet het spits af met een kopbal over en de eerste kans van Ter Leede was voor Sam, die na een mooie steekbal van Rik de vuisten van de keeper op zijn weg vond. Ales, die weer uit de rug van Rik speelde was erg ijverig en zag 2 schoten bijna tot goal gepromoveerd worden. Bijna is niet helemaal en toen Keurten na een mooie combinatie met Wes en Ales na een goede pass van Sam de keeper op hun weg vonden, bekroop mij het “unheimische” gevoel dat we misschien vandaag wel eens de rekening gepresenteerd konden krijgen middels een onterechte achterstand. Gelukkig werd snel bewezen dat ik natuurlijk geen verstand van voetbal heb en toen Wessel zijn tegenstander voorbij snelde en daarna strak voorgaf op Sam stond het 1-0. Met een bekeken schuiver verschalkte Sam de uitstekende keeper van Wilhelmus. Rik had een paardenkus, knietje of hoe je het ook wilt noemen op zijn bovenbeen gekregen en moest jammer genoeg de strijd staken. Bart Sloof “Sloofie” voor intimi, was zijn vervanger en hij kon zich onsterfelijk maken bij zijn eerste balcontact, maar de voorzet van Wes tikte hij via een verdediger corner. Timo nam de corner en legde het leder precies op de krullenbol van Keurten, die ‘m heerlijk binnen knikte.  Toen de scheids floot voor de rust, keek iedereen tevreden terug op een goede eerste helft, met een terechte voorsprong en bovendien goed voetbal en prima teamspirit.

Het tweede bedrijf startte goed met een schot van Sloof uit een mooie combinatie en de wissel van Timo voor Patrick, maar gedurende de tweede helft werd het spel slordiger en was Wilhelmus vaker op onze speelhelft te vinden, zonder overigens gevaarlijk te worden. En als ze dan in de 16 meter verschenen, stond daar Bjorn, die een degelijke partij keepte. Verdedigend stond het met Sjoerd, Alex, Keurten en Corné als een huis, maar soms zit een ongeluk in een klein hoekje en toen Alex de bal bij het uitverdedigen van een ongevaarlijke bal ongelukkig op bij arm kreeg vond de leidsman dit helaas penaltywaardig. Tot grote opluchting werd de bal keihard op de paal geschoten, want om maar eens een voetbal cliché te gebruiken : “Bij 2-1 wordt het zomaar een andere wedstrijd”. Nu zat de schrik er alleen maar in en  besloot Ter Leede vol overgave op zoek te gaan naar de 3-0. In eerste instantie vonden de voor deze gelegenheid in het lichtblauw-wit gestoken Ter Leede voorwaartsen nog de Voorburgse keeper op hun weg, maar toen Nino de moegestreden Sam kwam vervangen en Ales naar de linkerflank verhuisde vielen kort na elkaar 2 goals uit het boekje en was de wedstrijd beslist. Bij de 3-0 werd Ales bediend door een heerlijke uittrap van Bjorn. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en zijn strakke voorzet was ideaal en spits Sloof wist wel raad met deze geboden kans. Bij de 4-0 werd Ales middels een slim passje weggestuurd door Keurten. Weer werd het achterlijntje gehaald en nu kwam de voorzet panklaar op de witte bol van Wessel, die heerlijk tegendraads binnenkopte. Bijna werd het nog 5-0 toen Patrick aanvoerder Chris in stelling bracht, maar toen er werd afgefloten konden de mannen van coach Timmers met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken.

Tegenwoordig heb je overal een dag voor en na vaderdag, moederdag, secretaressedag, dierendag, dag van de berkenboom en de dag van de linksdraaiende Griekse yoghurt is er nu ook de dag van de scheidsrechter. Zonder gekheid een goed initiatief, want een scheids is een onmisbaar en belangrijk onderdeel van het voetbalspel en het is lang geen eenvoudige klus. Het idee van Ter Leede om het respect in de vorm van een bos bloemen naar de man in het zwart te tonen kan ik erg waarderen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Graaf Willem op de rol. Aftrap op sportpark De Roggewoning te Wassenaar is om 13:00 uur. U bent van harte welkom!

 

Ciao

Jack