Ter Leede JO15-1 wint Teylinger derby!

Ter Leede JO15-1 – Foreholte JO15-1;  3-0 ( 3-0 )

Afgelopen zaterdag was het zover. De Teylinger derby tegen Foreholte. In de heen ronde wonnen we uit met 2-0, maar nu zou het zomaar lastiger kunnen worden aangezien de Voorhouters aan een mooie reeks bezig zijn. Sinds November zijn ze ongeslagen. Tel daarbij op de gezonde rivaliteit tussen de meiden en jongens op school en je hebt alle ingrediënten voor een mooie tweestrijd.

Het wedstrijd secretariaat van de Ter Leede begreep ook de importantie van deze derby en zo kon het zijn dat er om 10.30 uur op het hoofdveld kon worden afgetrapt. De volgende mochten de kunstgrasweide in. In de goal Quinten. Op rechtsachter Denzil i.p.v. de iets verlate Iva. Coach Arjan was onverbiddelijk! Centrale duo Noa en Hugo en op linksachter Leon. Middenveld Ryan, Joeseph en Rosa. Op rechtsvoor Jesse. Spits Wessel en op links Nick. Heerlijk in het ochtend zonnetje, zaten in de  dug-out Iva, Denzil en Tijs.

Vanaf de rood gele aftrap was het duidelijk wat Arjan en Jens van plan waren vandaag. Volop druk naar voren en het mes op de strot zetten. Een zeer boute en gewaagde uitspraak van uw verslaggever, maar zo krijgt u een indruk van de inzet deze ochtend. Dit leidde in de eerste 5 minuten tot corners en schoten op doel zonder echt doeltreffend te zijn. Maar het waren de Voorhouters die  na 7 minuten uit het niets een levensgrote mogelijkheid kregen. Vanaf rechts werd er voor gegeven en de vrije man in de 16 werd gevonden. Hij pegelde het leder keihard richting de touwen, maar met een fabelachtig duik, duwde Quinten de bal corner. Achteraf gezien was de eerste en laatste kans die de gasten uit Voorhout kregen. Vanaf dat moment was er één ploeg die voetbalde en dat was Ter Leede. De verdediging stond als een huis. Zo meter of 10 voor de eigen zestien en tot de middenlijn was het goed toeven voor de verdedigers. Leon en Denzil voelde zich zo lekker dat ook vele meters voorwaarts maakte. En Noa maakte samen met Hugo ‘vuile’ meters. Hierdoor kon het middenveld ook vooruit denken en dat gaf het Rosa in de 13de minuut de mogelijkheid om de opbouw te verstoren tussen de keeper en verdediger. Ze zat er snel en knap tussen en bracht de Voorhoutse verdediger in grote twijfel, hij kaatste de bal verkeerd terug op de sterk keepende Voorhoutse goalie, waardoor de bal voor de voeten van de slim ingelopen Wessel terecht kwam. Met een droge knal lag de 1-0 in de touwen. Een paar minuten later was het Rosa die ter hoogte van de middenlijn op links Nick vond. Die zag Joeseph weg lopen hij gaf de bal met hem mee. Die had een mooie actie in huis en zag Jesse mee opkomen. Ook die wisten elkaar te vinden en door breed af te leggen kon Jesse op rechts de 2-0 maken. Na de 2-0 bleef het spelbeeld hetzelfde. Een drukkend en aanvallend Ter Leede en een spartelend Foreholte. Noa hield achterin de sleutel in het slot, waardoor ook Hugo zich wat meer kon bemoeien met het doorschuiven richting het middenveld. Het plan va het trainers duo werkte perfect! In de 26ste minuut drukte Denzil door en gaf een mooie bal over de verdedigers in het niemandsland. Wessel was er als de kippen bij en liep op de keeper af. In zijn ooghoeken zag hij Nick mee opkomen. Niet zelfzuchtig gaf hij de bal af en voor Nick een koud kunstje om de bal binnen te schieten. Bijna 3 identieke doelpunten maar niet minder fraai om te zien. 3-0. De eerste helft werd vakkundig uitgespeeld.

In een heerlijk zonnetje werd er weer lekker bijgepraat. Geen schokkende zaken tot zover, Dus wil ik dit stukje tekst even besteden aan onze vaste grensrechter Stefan. In het begin van het seizoen zomaar uit een niet selectieteam over komen waaien. Zoonlief doet het hartstikke goed en wij als ouders zijn er maar wat blij mee. Natuurlijk willen wij ook weleens vlaggen, maar met het enthousiaste waarmee jij het elke week doet, willen wij als ouders niet tussenkomen. Dus namens ons ouders maar zeker ook de kinderen, ontzettend bedankt voor je wekelijkse inzet. Top!

Op naar de tweede helft waar bij aan Ter Leede kant geen wissels werden doorgevoerd. Van Foreholte durf ik dat niet te zeggen. Ik moet u dat dus schuldig blijven. Al snel opende Nick het bal met een schotje dat maar net over ging. Daarna was het Rosa die op rechts net over de middenlijn een vrije trap mocht nemen. De bal kwam bij de goed spelende Jesse op zijn hoofd. Het kopte richting het doel maarde keeper pakte klem. Nu een minuut of 6 was het tijd voor twee bijzondere wissels. De meiden Rosa en Noa verlieten het veld voor Iva en Tijs. Hierdoor ging Denzil centraal en Iva op rechts. Tijs op de plek van Rosa. Maar waarom werden de dames zo vroeg allebei gewisseld hoor ik u denken. Dit had een speciale reden. De meiden zijn gevraagd om ’s middags met vrouwen 1 mee te gaan, niet als pupil van de week, nee als volwaardig selectielid. Een absoluut hoogtepunt voor de meiden. Ze mochten allebei rond de 70ste minuut invallen in een wedstrijd die uiteindelijk met 4-0 werd gewonnen. Klasse meiden! Terug naar de ochtend. Iva was natuurlijk uiterst getergd en wist Joeseph te vinden. Hij speelde een verdediger keurig door de benen en zo kwam de bal bij de opgestoomde Wessel. Met rechts stiftte hij de bal over de keeper. De bal rolde richting de open goal. Helaas was de paal het eindstation. Had een prachtige 4-0 moeten zijn. Nu was het tijd voor Jip om er in te komen voor Jesse. Het beeld van de wedstrijd bleef hetzelfde alleen werd het wat rommeliger en was de laatste eindpass niet zuiver. Was dit wel het geval had de teller op kunnen lopen. Hoogtepuntje was Iva met een dubbele rietberger op het middenveld. Joeseph schoot nog een keer. De strijd was helemaal gestreden toen Ryan geblesseerd het veld moest verlaten. De wissel waren op dus rood geel moest een minuut of 10 met 10 man door. Foreholte deed er niet veel mee. Sterker nog er waren wat irritaties tussen de nummer en zes en Joeseph. Ze zochten elkaar continue op, maar dan met de verkeerde intenties. Allebei een kaart had verdiend geweest, maar de scheids gaf hem alleen aan Joeseph. Hugo had ook een momentje waarbij hij iets te onbeholpen zijn tegenstander vloerde. Ook daar terecht geel. En zo kabbelde wedstrijd de laatste 5 mintuten uit.

De scheids floot af en we konden met een goed gevoel huiswaarts. De slag van Teylingen is twee keer dit seizoen in ons voordeel beslist. Ditmaal met een dikke pluim voor de verdediging die uiteindelijk  1 keer met de schrik vrij  kwam. Het uitgedokterde plan van Arjan en Jens pakte prima uit! Kijkend naar de andere wedstrijden zijn er gunstige uitslagen te noteren. De strijd tussen de nummers 1 en 2 monde uit in een veldslag 4-4. En nummer drie Alphense boys verloor kansloos met 4-0. Hierdoor staan wij weer derde met 5 punten achter de koplopers. Nu even vrij maar 9 maart mogen we weer thuis tegen het lastige Forum sport. Tot dan!

https://photos.app.goo.gl/dRoAWYBdsTuDkoEV6

https://m.facebook.com/media/set/?set=a.1870239059696332&type=1&l=8d9ce58bef

Grt uw verslaggever.