Ter Leede JO15-1 – Zoetermeer JO15-1 6- 2 ( 2 – 0 )

Het moge bekend zijn dat ik door de bank genomen best graag langs het lijntje sta op een gemiddelde zaterdag, maar gisteren begon ik toch even hevig aan mezelf te twijfelen. Wat een barbaarse omstandigheden, en ik had in de eerste helft met name te doen met de laatste linie, die het met de wind in de rug niet druk had. De beentjes kleurden steeds blauwer, gelukkig konden ze in ieder geval 6 x in de wedstrijd nog een sprint naar voren trekken om de doelpuntenmaker te feliciteren.

Na de tumultueuze wedstrijd van vorige week zijn er weer wat dingetjes gebeurd. Jikke, Quincy en Arjan vinden elkaar even niet meer zo lief en zo mochten we vandaag op de rechtsback positie het voetballende debuut van wereldreiziger Marijn aanschouwen. Verder is Nino weer present op linksvoor.

De uitwedstrijd staat een ieder nog helder op het netvlies. Een wedstrijd waarin er niets lukte, en we 2 dure punten in Zoetermeer achter lieten.

Zo ver laat Ter Leede het vandaag niet komen. Met de snijdende wind in de rug is het éénrichtingsverkeer al is het voetballend niet om over naar huis te schrijven. Voorin houden we het niet breed genoeg en veel combinaties stranden door  onzuiverheid. Één man heeft hier vandaag allemaal niet zo’n boodschap aan en dat is Robin. Hij groeit uit tot de beste man op het veld en is bij bijna alle goals betrokken. Bij de eerste goal krijgt de Zoetermeerse keeper zijn schot niet onder controle en is Wessel er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. De tweede goal maakt hij zelf. Hij controleert in het strafschopgebied een mooie voorzet van Nino, kapt nog een man uit en schuift de bal keurig het hoekie in. 2 – 0!

Met deze stand bereiken we ook de rust. Liesbeth heeft om één of andere vage reden besloten geen koffie mee te nemen, maar toch ben ik nog best blij met ‘r, als ik een nieuwe schrijvende pen te leen krijg. Je krijgt ‘m volgende week terug Lies!

Na de rust gaat het voetballend wat beter. Teun is Nino komen vervangen en heeft met Jan gewisseld van positie. Door de tegenwind komt er veel meer ruimte en Corneetje besluit al snel de beentjes ook maar eens op te gaan warmen. Als de nieuwe Jetro Willems van de Roodemolen stampt hij over de linkerflank nog maar eens de plaggen uit het kunstgras vandaan en vindt als eindstation zijn soulmate Wessel die koeltjes afrondt. Daarna lijkt Zoetermeer er nog eventjes een wedstrijd van te gaan maken als de 3-1 gescoord wordt. Noa probeert met een ultieme sliding dat nog wel te voorkomen maar helaas. De verdediging krijgt het dan een tiental minuten wat drukker maar Daimy elimineert een paar doelpogingen en als Wessel dan vanaf de 16meter de 4 – 1 binnen schiet breekt het verzet. Corné jast van dichtbij 5-1 binnen nadat Lucas uit een hoekschop van Rosa op de paal heeft gekopt. Jikke komt Marijn vervangen, Zoetermeer doet nog wat terug met de 5-2, en Wessel tekent met een rebound zijn 4e goal aan nadat Robin de bal over de keeper heen op de lat lobt.

Klusje geklaard, een degelijke overwinning onder moeilijke omstandigheden brengt ons nu op plek 7 op de ranglijst.

Volgende week naar HBS, daar zal weer wat meer gevraagd worden van ons. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat we iedereen binnenboord houden zodat we het laatste deel van het seizoen op een mooie manier af kunnen sluiten.

Succes!

Henk.