Ter Leede JO15-2 wint van Rijnvogels JO15-1!!

De eerste overwinning van JO15-2 moet nog behaald worden, dat moet vandaag dan maar eens op deze mooie zomerse dag tegen een altijd leuk voetballend Rijnvogels JO15-1 gebeuren. De kinderen van de JO15-2 worden iedere week sterker en beter met de coaches erbij. Hoe win je een wedstrijd waar de tegenstander fysiek sterker is? Nou gewoon, door te blijven voetballen, compact te spelen en elkaar te coachen.

Met Kilian in de goal, achterin Luca, Kian, Gijs en Luuk, midden Viggo, Sam en Lex, voorin Chris, Jesse en Hidde beginnen we de wedstrijd. We bouwen regelmatig via de voetballende backs Luca en Luuk op om de buitenspelers direct of via het middenveld te vinden. We krijgen over en weer een aantal mooie kansen waar beide teams de lat raken of niet voorbij de keepers komen, Kilian houdt ons meerdere malen in de wedstrijd. De JO15-2 houdt zich kranig zowel in de verdediging als op het middenveld. We spelen bij balbezit van de tegenstander een lastig systeem, maar met wat coaching zowel binnen als buiten het veld loopt het als een tierelier. Kian en Gijs houden met hulp van Lex de as dicht, Luca en Luuk zijn voetballende en snelle verdedigers. Viggo is weer in de vorm van zijn leven en neemt gewoon balletje buitenkant voet aan in de mandekking of draait weg tegen een speler die 1,5 keer zo groot is, Sam zorgt voor de balans op het middenveld, zowel verdedigend als aanvallend. Jesse speelt als een echte negen, vraagt veel de bal, maakt met Chris diepte, en houdt soms drie man bezig. Hidde heeft de eerste helft de marathon gelopen en Chris de halve, maar het is heerlijk om het team zo goed te zien opbouwen, doorbewegen, counteren en vanaf de voorhoede te zien verdedigen. Ze trekken de wedstrijd naar zich toe, maken elkaar gedurende de wedstrijd beter en na twintig minuten dribbelt Chris de 16 in, doet een overstap, tikt de bal langs de tegenstander, gaat naar binnen met buitenkant voet, kijkt en past naar Hidde die hem bij de tweede paal inschiet, een terechte beloning.

We gaan de tweede helft in met Kilian, Luca, Kian, Sam (2x), Viggo, Thijs, Mike, Chris en Jesse. Na de meest intensieve trainingsweek tot-nu-toe hopen we langs de lijn dat ze het volhouden en niet in de inmiddels ‘beruchte’ tien minuten de wedstrijd uit handen gaan geven. Rijnvogels laat ons niet opbouwen en we hebben het moeilijk, maar we parkeren de bus met Sam B, Kian, Lex en Thijs in de as en de backs Luca en Sam M blijven voetballen. Dat doen we ook als we uitbreken, maar eerlijkheidshalve komen we bijna niet meer van onze eigen helft en heeft Rijnvogels het vizier niet op scherp en daarbij had Kilian een Van Breukelen engeltje op zijn lat gezet. Toch zetten we vaak de voorhoedespelers en middenvelders met twee of drie man vast en zijn we een paar keer in de counter gevaarlijk. Wederom na een minuut of twintig en breken we uit en geeft Mike een lange bal op Viggo die hem er beheerst intikt. Dan lijkt het spel gespeeld, maar begint het bij ons in het laatste kwartier te kraken. Viggo wisselt voor Luuk de laatste twintig minuten, want hij moet nog naar de JO15-1. Dan het fluitsignaal, gejuich en applaus! Frietjes voor de eerste terechte overwinning met het Ter Leede lied! Nu volhouden en de ingezette lijn doorzetten.