Ter Leede JO16 verovert 2e plaats bij de Germany Cup

In het weekend van 10 tot 12 juni heeft de JO16 meegedaan aan de Germany Cup in Goch.

Op 10 juni vertrokken de meiden en jongens naar het pittoreske Nettetal, via de lokale bekende hamburger keten richting de jeugdherberg voor de eerste overnachting. Op deze fijne locatie hebben ze zich uitstekend vermaakt met zijn allen.

Zaterdag de 11e speelde men 4 wedstrijden, hiervan werd de eerste wedstrijd tegen vv Hardinxveld, deze werd jammerlijk verloren door een penalty in de laatste minuut. Je bent in Duitsland of niet natuurlijk…

De 2e wedstrijd werd er goed gespeeld en meer dan verdiend gewonnen van 1.JFC Alsdorf.

De voor het thema belangrijke wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer mocht niet verloren worden want anders zou men uitgeschakeld zijn voor de finale ronde. Na lang met 1-0 voor gestaan te hebben kreeg met helaas toch een tegendoelpunt te verwerken en werd met 1-1 gelijk gespeeld.

De laatste wedstrijd moest gewonnen worden, want dan had men zich in ieder geval geplaatst. Deze werden verdiend gewonnen met 2-0 tegen de rode lantaarndrager van de poule, de lokale helden van SF Glückauf Habbelrath-Grefrath. Door de gunstige uitslag van de laatste poule wedstrijd werd de 2e plaats inde poule behaald.

Na de wedstrijden in een gevoelstemperatuur van meer dan 30 graden vertrok de ploeg voor een heerlijke pasta maaltijd. Het bleef nog lang onrustig in Nettetal.

Over de finale kunnen we kort zijn. Tegen de Kolping Boys uit Alkmaar werd terecht met 3-0 verloren, deze waren een maatje te groot voor onze mannen en vrouwen.

Uiteindelijk werd een keurige 2e plaats behaald in een toernooi met team die allemaal een jaar ouder waren. Vermoeid, maar voldaan werd er richting Sassenheim gereden en, na een rustige terugreis, werd er gezamenlijk afgesloten met een pizza en kon iedereen vermoeid, opgehaald worden.

Wij als begeleiders hebben genoten van deze groep om mee te gaan. Het toernooi was een absolute aanrader. Tevens, hebben we mede door een bijdrage van het Jeugdbestuur er een fantastische weekend van kunnen maken.

De zondag mochten de helden aan treden tegen VVG’25, deze werden gedecideerd met 4-2 aan de kant geschoven. Hoe langer het toernooi duurde, hoe beter ze gingen spelen ondanks ale vermoeidheid.

De halve finale tegen SV Querem, een echte Nederland-Duitsland wedstrijd werd een spannende wedstrijd, met een voor ons gunstige score van 2-1 en werd de finale bereikt.

Een trotse ouder.