Ter Leede JO17-03 De kop is eraf. De overwinning smaakte zoet.

Kagia JO17-01 – Ter Leede JO17-03 eindstand 1-2

De zomer is weer voorbij, het voetbalseizoen kan weer beginnen. Altijd een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant betekent dit het einde van het gelanterfanter, lekker laat naar bed en lekker lang op je bed blijven liggen en aan de andere kant is het toch ook wel weer lekker om met je vrienden te voetballen.

Nou de eerste de beste wedstrijd van het seizoen zorgde voor een abrupt einde aan het uitslaaptijdperk. De KNVB had voor ons een mooie 1e affiche, Kagia uit om 8.45 uur! Verzamelen in de kantine om 7.30 uur. Pff, dat was even slikken. Dat dit niet voor iedereen haalbare kaart zou zijn, was voor de begeleiders vooraf een zorg. Gelukkig was het percentage te laatkomers verwaarloosbaar. Tussen de f-jes en de e-tjes  door druppelden de die grote gasten van de JO17-03 de kantine binnen. Het werd al snel duidelijk dat de mannen er allemaal veel zin in hadden.

Voor de begeleiders was het ook even wennen. De materialen meenemen, melden bij de wedstrijdleiding van Kagia en voor de 1e keer ( na een cursus van 1 minuut ) het digitale wedstrijdformulier aanmelden, opstelling maken en delen met de jongens en een korte uitleg in de kleedkamer. Het zweet stond al vroeg op ons voorhoofd. We hadden afgesproken met de mannen, dat we zouden coachen op positie en niet te veel op de details.

Haha, dat lieten we al snel los zodra de wedstrijd was begonnen. Sorry mannen! Daar moeten wij nog een beetje aan werken.

De wedstrijd verliep buitengewoon goed. De instelling van de mannen was heel goed. Er werd veel strijd geleverd en iedereen hield zich aan de gemaakte afspraken. Eerlijkheidshalve moeten we bekennen dat Kagia in de 1e helft het beste van het spel had en een aantal kansen kreeg. De beste kans was toch voor Ter Leede. Davey kopt de bal snoeihard en buiten bereik van de keeper tegen de lat.  Door het goede keeperswerk van Duco ( Brett moest helaas verstek laten gaan de 1e wedstrijd ) konden we de rust halen met een brilstand op het scorebord.

We troffen allemaal tevreden gezichten in de kleedkamer. We hadden Kagia JO17-01 goed kunnen bijbenen de 1e helft. Daar waren de mannen trots op. Nog wat kleine puntjes op de i en snel weer het veld op. Kennelijk had de trainer van Kagia meer te bespreken, want die kwamen pas 5 minuten later weer het veld op.

Nou de trainer van Kagia had duidelijk tegen dovemans oren gepraat, want na 10 minuten stond er toch echt 0-2 op het scorebord. Marijn maakte de 0-1 en Jasper de 0-2. Kagia zette vanaf dat moment een tandje bij. Daar werden wij langs de kant toch wel een beetje zenuwachtig van. Hier winnen zou toch fantastisch zijn!!

Vanaf de zijlijn zagen we de druk op ons doel toenemen. We wisten ook wel, dat de vermoeidheid er voor zorgde dat het voetballend wat minder werd. Thomas, die de hele zomer horizontaal had doorgebracht, bezweek als 1e en vroeg zelf een wissel aan. Top, dat hij dit zelf aangaf.  Als er in onze hechte defensie dan toch zo nu en dan een gaatje viel hadden we Duco nog. Duco, terecht man of the match, leek onpasseerbaar en ranselde alle schoten uit het doel.

Helaas lukte het de beste man aan de kant van Kagia om 1 keer aan de dekking te ontsnappen en schoot de bal onhoudbaar van dichtbij in het dak van het doel. Dit bleek het enige wapenfeit van Kagia te zijn in de 2e helft. Eindstand 1-2, de 1e overwinning was een feit!

Alle complimenten naar alle spelers van JO17-03!! Jullie hebben een super prestatie geleverd. Veel strijd geleverd, ook al werden de beentjes wat vermoeid, en echt blijven voetballen zolang dat kon. Op deze wedstrijdmentaliteit kunnen jullie trots zijn.

De kop is eraf. De overwinning smaakte zoet. Na de wedstrijd nog even een nabespreking gehad met de mannen en de aanwezige ouders. Dit is iets wat we eigenlijk iedere week wel even willen doen, een nabespreking. Is leuk voor iedereen! Iedereen kan dan nog zijn/haar zegje doen in de groep. Dat kan over de wedstrijd gaan, maar ook over heel andere dingen.

We bedanken de mannen voor hun tomeloze inzet. De ouders voor hun support en het vervoer. De mannen gaan  lekker 2 keer trainen deze week. Volgende week DOSR thuis om 12.00!

Van hieruit een oproep aan de ouders om volgende week (weer) te komen kijken. Het is best leuk. Voor jullie maar ook voor de mannen.