Ter Leede JO17-03 volle bak naar de kermis

Ter Leede JO17-03 – FC Lisse JO17-05   eindstand 1-3

De 3e wedstrijd van het seizoen stond alweer op het programma. En niet zo maar eentje. Wie mag zich winnaar van de 1e bekerronde noemen? Het is niet dat we hiervoor alle stoplichten op rood zetten, maar het zou toch een mooi begin van het seizoen zijn als we deze ‘prijs’ in de tas stopten.

De voorbereiding liep alles behalve vlotjes. Woensdagavond een rommelige training, gevolgd door 2 avondjes kermis in Voorhout. Voorhout behoort immers tot onze eigen gemeente, dus de kermis in Voorhout mag simpelweg niet overgeslagen worden. Nou, de mannen hebben massaal de kermis bezocht en hebben zich niet gespaard. Vrijdag even een hinderlijke onderbreking van de feestvreugde, de meesten moesten namelijk gewoon naar school. Vrijdagavond weer volle bak er tegenaan in Voorhout.

Wij, de begeleiders, pikten de signalen al snel op in de kleedkamer, voorafgaand aan de wedstrijd. Een aantal monden bleven met regelmaat gedurende enkele seconden wijd open staan. Dit noemen we in de volksmond gapen… Als dat maar goed komt dachten we…

In de 1e helft was er van zichtbare vermoeidheid geen enkele sprake. De mannen hadden er zin in en gaven vol gas. Dat moest ook wel, want Lisse was gewoon een hele goede ploeg. Er werd vlot gecombineerd. Onze mannen moesten alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te geraken. Ook kwamen we regelmatig in het strafschopgebied van de tegenstander. Toch was het Lisse dat als eerste de nul van het scorebord afhaalde. Een mooie aanval, dat moet gezegd worden. Het antwoord van Ter Leede liet niet lang op zich wachten.

Jasper zette zijn voet tegen de bal aan het einde van een mooie aanval. Mooie goal Jasper!

De scheidsrechter floot regelmatig op zijn fluit en vanuit Ter Leede geen enkele wanklank, vanuit het Lisse kamp werd er regelmatig gemord. Kortom we hadden de scheids niet tegen. Prima scheids dus haha..  In zijn verdediging moeten wij vaststellen dat het niveau van de wedstrijd hoog was en het spel flink op en neer golfde. Het viel voor de beste man in het zwart dan ook niet mee om de spelers bij te houden. De scheids werd daarom gedwongen van grote afstand een beslissing te nemen. 

Nou dat valt niet altijd mee, dat snappen we allemaal wel..

Toen de lucht echt op was floot hij het laatste restje lucht in zijn fluit voor het rustsignaal.

( dit is natuurlijk allemaal onzin, want de scheids floot fantastisch )

De 2e helft werd in een andere samenstelling afgetrapt. Zo lang alle mannen enthousiast blijven en niet geblesseerd raken ontkomen we er niet aan om tijdens de rust 4 of 5 wissels toe te passen. Aan de ene kant is dat jammer, maar aan de andere kant is het wel lekker dat we zo veel wissels hebben. Dat bleek wel in de 2e helft. De kermis van Voorhout begon zichtbaar zijn tol te eisen. De vermoeidheid sloop er in en ons verzorgde spel uit de 1e helft was niet meer waar te nemen. Ook een aantal wissels die op verzoek van de spelers zelf werden doorgevoerd brachten geen verandering meer. Lisse profiteerde door in een kwartier tijd 2 keer te scoren. De wedstrijd kabbelde naar het einde. Het bekeravontuur eindigde op veld 8 in een thuiswedstrijd tegen fc Lisse.

Normaliter zou ik daar de pest over in hebben, thuis verliezen van fc Lisse. Dit keer echter niet. De tegenstander was een sportieve en goed voetballende ploeg. De scheidsrechter was boven gemiddeld. Er waren weer een groot aantal ouders en liefhebbers langs de lijn en onze mannen hadden het maximale uit deze wedstrijd gehaald. 

Ook dit is natuurlijk een leermomentje. Twee avonden naar de kroeg, ik bedoel de kermis, en dan maximaal rendement uit je lichaam halen. Dat is ons vroeger ook nooit gelukt. Een leermomentje dus.  Ik ben alleen bang, dat de ezel zich nog wel eens een keer aan dezelfde steen gaat stoten.

So be it..

Het was weer een mooi zaterdagje met de mannen. Komende week het lichaam laten herstellen van de pijntjes en volle bak naar de kermis…

… want zaterdag zijn we vrij ( hulde hiervoor aan de wedstrijdsecretaris Erika de Bruin!! )

 

De begeleiders