Ter Leede JO17-2  –  ARC JO17-4 ;  4 – 2

De vorige wedstrijd tegen deze tegenstander kende dezelfde uitslag, maar dan voor ARC. Toen geheel tegen de verhouding in, maar deze keer kwamen wij uiteindelijk goed weg met de winst.   De oorzaak: een behoorlijke wind over de lengte van het veld. Wij waren deze keer dit seizoen voor het eerst compleet, dus 14 man – de wisselbeurten netjes verdeeld, maar een van de uitblinkers in de 1e wedstrijd, JeffreyC., moest helaas al snel uitvallen. Toen had Daan wel al na een schotje uit een corner de 1e waarschuwing uitgedeeld. En stonden we al voor met 3 – 0. De 1e goal (20e minuut) scoorde de instormende Maurits na een heerlijk strakke voorzet van Matthijs.  Vijf minuten later controleerde Daan de bal uitstekend en zijn schot belandde tegen de paal, maar de rebound was uiteraard voor goaltjesdief Brendan, 2 – 0. Weer 3 minuten later werd ARC volledig uitgespeeld en vond Daan Joran, die deze ballen echt niet mist, 3 – 0. Dit bleek de ruststand, omdat Daan  – op een assist van keeper JeffreyB. (jawel u leest het goed) – de bal net over het doel lepelde.

In de rust uiteraard gewaarschuwd voor de wind en hoe hiermee om te gaan. Desondanks wist ARC al direct uit een vrije trap prachtig de 3 – 1 aan te tekenen. Wij werden onrustig en konden niet meer onder de druk uit voetballen. Het bleek een slechte fase van 20 minuten te zijn – met Dave en Daan in de wissel – maar desondanks wist in de 52e  minuut Brendan na een geweldige actie de 4 – 1 te scoren op een fraaie assist van wereldreiziger Tim. Rust bracht het niet, want 2 minuten later maakte ARC alweer de 4 – 2. In de 60e minuut kwamen Daan en Dave weer terug in het veld en toeval of niet, maar daarna kwamen we weer terug in de wedstrijd. Achterin kwam meer rust met de snelheid van Dave en door zijn constante doordekken, kwamen we weer verder van onze goal af te spelen en onze Man of the Match, Daan bleek door zijn balvastheid een zeer belangrijk aanspeelpunt in deze windwedstrijd om van daaruit verder te kunnen voetballen. Dit leverde na een prima aanval zelfs een penalty op, maar deze werd niet verzilverd.

Dat we de laatste fase zelfs met 10 man nog gevaarlijk waren kwam dan ook met name door de speelwijze van Daan. Terminator Brendan ontving een gele kaart, waarschijnlijk omdat hijzelf in de 1e helft al twee ARC spelers eigenhandig onschadelijk had gemaakt, dus hij vond het nodig om ook zichzelf even buitenspel te zetten. Wel zo eerlijk natuurlijk. Niettemin een moeilijk potje, maar uiteindelijk wel weer gewoon de winst, omdat dit team niet meer wil verliezen. De voorzichtige voorbereidingen voor een feestje worden getroffen, maar ondertussen kunt u komende zaterdag weer genieten van dit team uit bij FC Lisse.