Ter Leede JO17-2  –  Fc Lisse JO17-3    :  2  –  3

Verwijtende blikken aan het adres van de coach bij het late binnenschuifelen in de kleedkamer; “zeker nog even lekker languit blijven liggen”, klonk het met dreigende blikken uit zeker 12 paar ogen. Inderdaad nog even languit blijven liggen, maar niet lekker én niet in bed. Klein ongevalletje bleek al snel voor iedereen, maar gelukkig waren alle ballen er. De tegenstander was voor sommigen al bekend gezicht en dus weer moeilijk potje.

Wij speelden de 1e helft een  beetje zoals de coach zich voelde; ongemakkelijk, niet in de wedstrijd, zonder bevlogenheid en als los zand. Er vielen voor ons dan ook eigenlijk geen kansen te noteren en Lisse voerde de boventoon en bepaalde de wedstrijd. Kwam op elke positie beter uit de verf en scoorde na 10 minuten de logische 0 – 1. Dit bleef het gelukkig tot aan de rust met dank aan Tessa en wat Lissese missers. In de rust afgesproken om er in elk geval – ongeacht de uitslag – een wedstrijd van te maken.

Aangezien het na rust weer poosje duurde totdat ondergetekende bij de dug-out was, pakte Job gelukkig de coaching over, zodat ik grommend en kreunend af en toe weg kon kruipen in de dug-out. Het moet gezegd dat de jongens er zeker een wedstrijd van gemaakt hebben, soms tot op het randje, mannelijk, maar eigenlijk nergens er over heen. Er vielen dan ook geen nare blessure-gevallen en het bleef sportief, ook dankzij Fc Lisse. Zij kwamen door individuele fouten van ons op 0 – 2 en later op 1 -3, maar na wat waarschuwingsschoten van ons, was daar in de 61e minuut een fraai wippertje van Stan en kon Daan beheerst de 1 – 2 binnenschieten. Daarna was er nog een kans voor Joran en kwam Lisse dus op 1 – 3. Pim had daarna weinig geluk met een mooie vrije trap, maar opnieuw Daan wist het doel te vinden in de laatste officiële minuut van de wedstrijd, 2 – 3.

De vriendelijke coaches van Lisse en hun publiek hielden het bijna niet meer, want de scheids wilde maar niet affluiten en zij waren bang voor hetgeen ook bijna nog gebeurde; een vrije trap van Julian in de 83e minuut, die op de Lissese paal werd gekopt, waardoor we bijna Duits nog aan een punt waren gekomen. Dat zou niet helemaal terecht zijn geweest, al heb ik het Ter Leede team na afloop gecomplimenteerd,  omdat het zich de tweede helft veel beter liet zien. Daarom nu het team als man of the Match en zaterdag tegen Noordwijk maar zo beginnen? Nog even een klein woord van dank voor alle belangstelling en goede zorgen jegens mij, op deze ongelukkige zaterdagmorgen.