Ter Leede JO17-2  –  Fc Lisse JO17-3 ;  5  –  0

Vandaag stond er een heuse derby op het programma tegen een echte tegenstander. Het duurde even voordat ons team compleet was met invallers Jeff, Sjoerd en Dave –jongens bedankt, en onze invallers bij de JO17-3, Jip en Fabian – ook jullie bedankt uiteraard. Het was telkens een hele legpuzzel om te wisselen en toch het team min of meer goed neer te zetten. Een mooie dag, goed veld en grote tegenstanders en de eerst kans was in de 5e minuut niet verrassend een kopbal van Lisse. Naast. Onze mannen hadden direct een reactie, een goede, vlotlopende combinatie over 4 schijven, maar BartS mikte net over. In de 12e minuut was daar dan de one-man-show van Dave; pikte de bal op, stak het hele veld over, en passant aantal tegenstanders achterlatend, zocht en vond de een-twee met Stan om ook nog beheerst af te ronden, 1 – 0. De taart volgt binnenkort heb ik begrepen. Onze jongens hadden het gevonden en keer op keer werd Lisse met combinatievoetbal en goede loopacties van het kastje naar de muur gespeeld. In de 18e minuut werd nog een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd, maar 2 minuten later kreeg Thijs de ruimte om vanaf 20 meter aan te leggen en hij deed dat geweldig; 2 – 0. Weer 5 minuten later opnieuw prachtige combinaties waardoor Stan werd vrijgespeeld, maar zijn bal ging net naast. Vervolgens een rustig kwartiertje tot aan de rust.

In de euforie dachten een aantal al gewonnen te hebben, maar de mannen erop gewezen, dat Lisse toch echt nog niet klaar zou zijn. En dat bleek ook. De eerste 20 minuten na rust had Lisse duidelijk de overhand, zette veel druk, veel fysiek ook en wij kwamen er even niet meer uit. Desondanks gaven we eigenlijk geen kansen weg en de weerbaarheid van onze jongens is echt geweldig. Ze geven gewoon niet op en blijven knokken voor elke grasspriet. En dan in de 58e minuut de eerste waarschuwing voor Lisse, Sead stuitte nu echter nog op de keeper, maar zou helemaal loskomen en werd een plaag voor zijn tegenstander. Het kon dan ook niet uitblijven en in de 68e minuut werkelijk een fenomenale bal die Sead – of was het nou… Ke…, nee toch Sead, die van buiten de zestien van de zijkant de bal zo de kruising bij de tweede paal inkrulde. De coach en de hoffotograaf stonden achter Sead al te juichen nog voor de bal zat, dus er zijn geen foto’s van, sorry. In elk geval 3 – 0. BartM was 2 minuten later degene die het veld over sprintte en met goede steekpass BartS bediende, maar die vond het net niet. In de 72e minuut was het opnieuw Sead, die in de zestien heel kalm en beheerst de 4 – 0 binnen schoot. Het slotakkoord was voor Luuk, die doorzette en tussen keep en tegenstander door de bal kon oppikken en de 5 – 0 erin prikte. Onze jongens kwamen van verschillende velden en sommigen hadden al flink wat minuten erop zitten en dan toch met elkaar deze TOP-prestatie. De verdediging speelde geweldig, Stan was top, net als Sead, maar Man of the Match is voor mij BartM; goed in de combinatie, goede dynamiek in zijn acties, waardoor hij zijn medespelers telkens de goede (naar voren) kant op liet spelen. Top man. Volgende week kunt u ook getuige zijn van dit prima spelende team als zij voor Bekerwinst gaan tegen Haagse Hout.