Ter Leede JO17-2  –  Fc Lisse JO17-3

Een zaterdag met twee gezichten en vol tegenstellingen. Eerst heb ik kort even bij onze B1 gekeken, waar de twee helften absolute tegenhangers waren. Gelukkig even rust totdat de mannen van de B2 er waren. Een kleine uitleg over de bedoelde speelwijze afgelopen week tegen SJC en de mededeling dat we dat deze keer niet gingen doen. Eenmaal op het veld bleken sommige ouders teleurgesteld, want ze hadden nog wel 20 minuten kunnen blijven liggen, maar toch blijdschap want nu maar kijken vanaf het begin, en de eerste twee doelpunten dus niet gemist. Lisse scoorde knap de 0 -1 in de 10e minuut, maar de vrije trap van Julian in de 20e minuut dreunde via de lat in het doel. In de 37e minuut wilde Daan ditzelfde huzarenstukje ook uithalen, maar deze keer had de keeper net iets meer zicht, omdat er een wolk voor de zon kwam. Lisse speelde goed en gevaarlijk, maar we hielden goed stand en gingen met 1 -1 de rust in. Daar moest de limonade nog van de brouwer komen, dus een (te) kort tactisch verhaaltje over bewegen om anderen vrij te zetten in de opbouw en gevaarlijke breedte-passes.

Met goede moed het zonlicht weer in. Al snel een zwaar teleurgestelde Lucas, omdat hij  niet gewoon naar voren zijn actie doorzette, maar koos voor een  terugspeelbal waardoor Lisse in de 47e minuut onnodig op 1–2 kwam. Daarna zware teleurstelling bij het dug-out-publiek, omdat de goal van Bas werd afgekeurd. De grens van Lisse moest het ontgelden, maar de man heeft op zeker foutloos staan vlaggen. Groot dan weer de vreugde bij hetzelfde publiek, omdat kort daarop een goal van  Lisse wegens buitenspel werd afgekeurd, maar daar was ondergetekende minder zeker van dan onze vlaggenist van dienst. Is nog in de leer zullen we maar zeggen. Lisse liet een aantal mogelijkheden onbenut, had een rappe linksbuiten, maar Joran had met wat hulp van Dave er toch redelijk grip op. Nadat Daan, na een knap pasje van Tomas het zijnet had getroffen, schoten de gasten 1 minuut later met scherp en kwamen op 1–3. Doordat een Lissespeler met het verkeerde shirt de bal met zijn hand beroerde kregen wij een penalty en Bas nam de verantwoording op zich en schoot keurig binnen, 2–3. In de 69e minuut vond Daan opnieuw de spurtende Bas, maar deze vond nu de keep op zijn weg. Daarna een hevig  teleurgestelde Tim, die nogal wat moest incasseren, maar is dat gek als je met een fabelachtige beweging aan de zijlijn twee man het bos instuurt? Voordeel voor Tim was dan weer wel, dat hij uitgebreid op de bank kon plaatsnemen, want ons bioscooppubliek was te luidruchtig en inmiddels achter de hekken gezonden. Je moet het lawaai ook alleen richten op onze jongens om ze aan te moedigen, dat wordt altijd gewaardeerd!  Uiteindelijk maakte een goed spelend Lisse nog de 2–4 en de 2–5. Deels omdat we weer de kaas van ons brood lieten eten.

Liep de coach af en toe nog teleurgesteld hoofdschuddend langs de lijn, na de wedstrijd overheerst toch ook weer trots en blijdschap omdat onze mannen opnieuw hebben laten zien over voldoende weerstand en inzet te beschikken en dat gaat een keer voor de winst zorgen.  Man van de wedstrijd deze keer Julian, mede dankzij een geweldige vrije trap. Gelukkig denkt Lucas toch nog niet aan stoppen, begon het pas te regenen na onze wedstrijd en moeten we constateren, dat zo ’n zaterdag vol met teleurstellingen kan zitten, maar dat er toch ook altijd reden is om te lachen en te juichen.

Dus komt u rustig zaterdag weer kijken (ook de ouders vanaf het begin graag), dan gaan we weer vol er tegenaan. Helaas zonder Matthijs, die een geweldige 1e helft afleverde, maar nu voor twee weken ons continent gaat verlaten – over tegenstellingen gesproken.