Ter Leede JO17-2  –  Fc Lisse JO17-5 ;  6  –  1

Naast Ter Leede 1 & 2 trad onze B2 als enige aan voor een oefenpot tegen een andere 3e klasser. Het geeft een beetje de status van dit team binnen Ter Leede aan. We hebben zelfs 2 keepers!             IJzel en sneeuw waren verdwenen en onze mannen en dame voetballen graag.  Julian had zich afgemeld en gelegenheidsaanvoerder van deze dag was Daan. De band bracht hem weinig geluk, want hij moest tegen de rust, na een ferme charge van een verdediger, uitvallen.  We begonnen voortvarend en na een mooie combinatie scoorde Lucas, maar niet nadat hij hands had gemaakt, dus dat feest ging niet door. Op de break werd Lisse telkens gevaarlijk, maar ook onze jongens beheersen de counter en in de 23e minuut wist wie anders dan Bas uit zo ’n counter keurig de 1 – 0 te scoren.  Weer 5 minuten later vond Matthijs met zijn voorzet spits Daan, die volledig vrij gelaten was en dan is er maar één uitkomst – de bal in de kruising en 2 – 0 vóór met de rust. Onze mannen waren erg tierig en dachten dat zij er al waren, maar vergaten gemakshalve dat Lisse in de 1e helft 1x alleen voor Tessa opgedoken waren – zij redde knap, een vrije trap op de paal hadden geschoten, Tessa uit een corner een wereldredding had en ook nog eens een penalty had overgekeken. Familieleden wisten dit al op voorhand. Maar het rijtje geeft aan, dat Lisse zeker kansen had gehad.

De coach moest even het team op hun belangrijkste kwaliteit wijzen en gauw weer het veld op, nu met Bas in de spits. Dit bleek dodelijk voor de gasten, want na een afgeslagen corner van Lisse werd Bas met een lange bal weggestuurd, zijn  voorzet kon door Matthijs net niet worden afgemaakt, maar die andere snelheidsduivel, Lucas, wist wel zijn voet erachter te krijgen, 3 – 0. Prima counter dus. In de 57e minuut was het opnieuw Bas, die in de zestien kwam en even wachtte en daardoor in de korte hoek droog de 4 – 0 binnen kon schieten. Vlak daarna kon Lisse de eer redden en 2e keep Jeffrey passeren voor de 4 – 1.  Maar de beer was inmiddels los en Lisse werd aan flarden gespeeld. Combinaties, driehoekjes, hakballetjes alles lukte bij onze mannen. De beide backs – Maurits en Lucas speelden zoals dat alleen bij Barcelona gebeurt en Lisse had geen antwoord. Bas blonk ineens uit in combinatievoetbal en subtiele passjes en waar Jeffrey eerst nog de paal vond kopte hij even later uit een voorzet van Maurits de 5 – 1 binnen. Het werd nog gekker, want uit een voorzet van Matthijs kopte Maurits heel knap de 6 -1 binnen. Dit was de uitslag al zijn er altijd fans die sommige doelpunten dubbel tellen, omdat ze zo mooi zijn natuurlijk. Als man of the match zou Bas een logische keuze zijn geweest (2 doelpunten) maar ik ga toch voor Maurits, die voortdurend druk naar voren zette, goed in de combinatie én 1 assist en 1 doelpunt had, maar vooral omdat hij in de laatste minuten nog weer een sprint van 50 meter naar de verdediging maakte om een aanval van Lisse uiteindelijk nog zelf af te breken ook. Duidelijker kan het belangrijkste teamaspect niet worden weergegeven. Maurits chapeau.  Zaterdag moet u even reizen, maar dan kunt u het 3e team van Ter Leede bewonderen tegen ARC uit.