Ter Leede JO17-2  –  Foreholte JO17-2G

Bij binnenkomst weer even voorstelrondje, want elke keer zoveel vrije weken tussen de wedstrijden, dat dit bijna noodzakelijk is. Gewoon vervelend, maar het moet gezegd; de mannen trekken zich er niets van aan. Ik kreeg de indruk, dat er vandaag andere zaken belangrijker werden gevonden – een huwelijk of – beter in elk geval – de FA-cup-Final, maar eenmaal begonnen, blijkt dit team altijd te willen presteren. De knop gaat om en al in de 5e minuut wordt de corner, versierd door Dave, binnengeknikt door onze super atleet Sjoerd, 1- 0. Tien minuten later komt een vrije trap bij BartS terecht, even stoeien met de stuiterende bal, maar in de draai prima gecontroleerd met de wreef binnengeschoten, 2 – 0. In de 25e minuut glibbert onze paling Thijs gemakkelijk langs een dame, maar zijn doelpoging gaat net over. Al oogt het allemaal niet zo spannend, we geven niets weg en zijn bijzonder effectief. Toch vindt Foreholte een klein beetje ruimte aan hun rechterkant, een gave voorzet, en eerlijk is eerlijk, een prachtige goal van die lange, 2 – 1.

In de rust sterke home-made limonade voor wat energie en de belofte van de jongens om te winnen. Wel jammer dat dan 2 minuten na rust het gaatje aan onze rechterkant wordt gevonden, waar Jip voor één keer zijn man even kwijt was, en de 2 – 2 ligt binnen. Opnieuw beginnen dus. Gelukkig hebben wij Thijs, was weer eens onnavolgbaar en moest onreglementair worden afgestopt in de beruchte zestien. Tegen alle voetbalwetten in Thijs zelf achter de bal, maar onberispelijk binnen en 3 – 2, slechts 2 minuten na de gelijkmaker. Een aantal van ons heerlijke luidruchtige publiek had hierdoor maar liefst 2 doelpunten gemist, omdat koffietijd soms uitloopt. Conclusie: je kunt bij de B2-wedstrijden niet even weglopen, want dan mis je de helft. In de 49e minuut – het gaat snel zei ik al – vindt BartS met prima bal de wegsprintende Sam, maar die poging ging nog over. In de 51e minuut zette Sam zich maar weer eens achter een vrije trap – meestal treft onze SR11 de lat, maar deze keer ging de bal holderdebolder – toch knap op een kunstgrasveld – pardoes over de keep en de 4 -2 was een feit. Weer even later kon de keep nog redden op de doelpoging van BartS, maar in de 60e minuut was hij kansloos op de lob van diezelfde BartS, na prima bal van Thijs en wij konden de 5 – 2 aantekenen.

Foreholte was al eerder geknakt, en daarom vond Dave het noodzakelijk dat ook Bjorn nog even tot een redding moest worden gedwongen – die deed dat natuurlijk naar behoren en lost van mooi hakje van Sjoerd – net naast, was de wedstrijd gespeeld en was de eerst winst tegen een buur binnen. Nu zijn er al wat namen gevallen, maar ontbreken de namen van een tweetal die beiden het beste omschreven kunnen worden als MarathonMan; maken vele meters, zowel in aansluiting naar voren als verdedigend naar achteren, altijd in beweging en maken ons middenveld vrijwel onneembaar; Mats&Meijer (BartM.). TOP gasten, ik sta elke wedstrijd stil te genieten van jullie. Dat kan ons publiek ook nog eenmaal, op 2-6-2018, als we aantreden tegen die andere buur. Tot dan.